Ahojte dievčatá,
ráno som sa zobudila so zahnisanými očami (okolie opuchnuté, červené, zaslzavené). Ako prvú pomoc som si dala očné kvapky. Ale stále mam bolestivý pocit, a pociťujem aj takú miernu polesť pri ušiach.
Mala ste to niektorá? Čo vám pomohlo?
Rozmýšľam, ze skočím na pohotovosť.
Budem vďačná za každú vašu radu.
Ďakujem ♥️
@h2 môj lekár je PN tento týždeň. Pracujem v MŠ a je mi to dosť nepríjemné, keď mám takéto oči. A ak je to nieco vážnejšie, aby sa to neprenašalo. Vďaka za pochopenie.
@barborka106 Určite ho niekto zastupuje. Ak robíš v škôlke, mala by si ísť na PN, môže to byť nákazlivé. Čiže ak by ti aj na to niečo dali na pohotovosti, na PN-ku ťa nevypíšu.
@h2 pani, ja som sa opýtala otázku či má niekto s niečim takým skúsenosť a ak áno, čo nato pomohlo.
Nebojte sa, ja viem ako postupovať. Takže ak ste skúsenosť nemala. Ja tam otázku nevidím = Mám skočiť na pohotovosť? ... takže niekedy treba čítať s porozumením.
@barborka106 toto nie je na pohotovosť. Mali sme, bol to Covid
@tianna a pri covide ste mali príznak len takéto príznaky, či aj iné? Ďakujem za odpoveď. ♥️
@barborka106 áno mala, pomohol mi oftalmoframykoin
@barborka106 Ale ja som ti predsa poradila. Nie je treba ísť na pohotovosť, bude to pre teba len jedna ďalšia návšteva lekára navyše, lebo aj tak ťa potom z tej pohotovosti pošlú na druhý deň k obvodnému, nech ti vypíše PN. Ale ako chceš.
@barborka106 my sme mali Covid už minimálne 5x a vždy úplne iné.. 😆 vtedy to takto začalo a až po cca týždni - 10 dňoch postupne sa pridávali ďalšie..
@gejb ďakujem pekne ♥️
@tianna och jooj, čože 5x?
A nie je to zapal spojiviek? Ak pracujete v skolke, tam deti casto mavaju, mohli ste chytit. Pomaha davat si masticku do oci Oftalmoseptonex, ona sa naozaj do vnutra oka natiera, je ucinnejsia trosicku ako kvapky. Lebo dlhsie v tom uku zostane a preliecuje. A ked to nepomoze, tak zvykne lekar dat oftalmoframykoin, cu uz je ATB masticka a ten je asi na predpis.
Ked si date tu masticku, treba si aj pri koreni nosa pomasirovat, tam su slzne kanaliky a zvyknu sa pri zapaloch dutin upchat, mozno preto vas aj usi bolia, ze mate zapalene dutiny, treba mat aj dobre vysmrkany nos.
A inak tie zapaly oci su velmi infekcne, tak asi skor chodte na PNku, lebo si to budete s detmi v skolke tocit stale dokola...
@barborka106 s infekciou oci nemas co robit v MŠ!!
Toto nieje na pohotovost zavolaj si na ocnu ambulanciu
Kvapkaj aspon ocuflash
@jumama ďakujem vám krásne ♥️ už mám vybavené vyšetrenie na zajtra. Krásny deň
@barborka106 my každú chvíľu.. od septembra už 2x 😆🙄
@barborka106 Prečo hneď na pohotovosť? Zajtra choď normálne k svojmu všeobecnému lekárovi.