Od pondelka večera sa trápim so zápalom močových ciest. Pila som čaje, dávala si D manosu, aj ďalšie voľno predajne lieky. Raz bolo lepšie raz horsie. Ale keďže ide vikend, radšej som šla k doktorke. Moc negatívny, aj som sa cítila dobre. Doktorka mi predpísala antibiotika (pozná ma ze mávam opakovane zápaly). Naposledy som skončila na pohotovosti s ružovým močom. Cely deň mi nič nebolo tak som si tabletku dala až večer keď sa mi pohoršil, dúfala som ze sa mi to podarí zvládnuť bez liekov. Ale teraz cítim bolost obliciek, čo sa mi predtým nikdy nestalo. Stačí ze sa nadychnem a už to boli. Neviete mi povedať ci mi to prejde s antibiotikami? Normálne ma to vystasilo. Dakujem
@makaronka01 pokial mas opakovany zapal tak si musis dat ATB - to ti neprejde same. Ja som brala na tento problem Zinnat. Ak by si este niekedy bola tehotna, tak si musis davat pozor - zapal obliciek je spustac predcasneho porodu.
Ja mam presne zinnat antibiotika. Tajne som dúfala že prejde aj bez a teraz si nadávam že som si ich nedala hneď ráno.
Brusnice si dávam aj zavárané aj susene...to je už pre mňa asi slabé...
@kittykat22 mali ste prosím aj ze Vás boleli obličky a prešlo to s týmito antibiotikami?
Mala som to minulý týždeň, atb mi pomohli až za 3 dni. Veľmi mi pomáhal aj buscopan 3x denne
@makaronka01 ano ATB pomohli. Zinnat zabera az po 24/36 hodinach - trosku to trva, ale zaberie. Su to velmi dobre lieky na tento problem. Musite ich dobrat podla predpisu a dodrziavat cas davkovania.
@laura164 ďakujem. Mne naposledy pomohli ATB už pri prvej tabletke, dúfam ze to bude skôr ako za 3 dní. Mne zas od pálenia trochu pomáha D manosa len ma vystrašili tie obličky.
@kittykat22 dakujem
@makaronka01 mňa mechur nebolel vôbec, iba obličky a mocovody. Určite zaberu
@laura164 dakujem
@makaronka01 no mas ATB a mozu ti zabrat,a k mas zapal obliciek, po zalae moc, mechura, co moc, ciest sa infekcia prenasa hore a tak vznika zapal obliciek. no pises, akoby ta to bollo na oboch stranach, je to netypicke, takyto zapal sa vacsinou rozvidnie jednostranne.
@majamat na jednej strane ma to bolelo viac, ja som to už dlhšie cítila ale nebolo to vôbec moc, ako včera. Ale dnes mi je našťastie už lepšie. Ja som si to spôsobila asi tým ze som to hneď neriešila antibiotikami. Nabudúce budem poučenia.
@makaronka01 no tak *ATB snad zaberu. no este kludne to mozu byt aj krize, lebo inak by asi bol aj nalez v moci, ak to mas dlhsie, ale tak ATB teda je infekcia prekryta, pre istotu.
@majamat kríze ma bolievaju nižšie, toto bolo pod rebrami. Ten nález podľa mňa nebol lebo som deň predtým zavala užívať D manosa a Urixin, tak na chvíľu to asi pomohlo, aspoň ja si to tak vysvetľujem. Ale večer zas začalo pálenie a rezanie pri močení, a ešte aj silná bolesť obliciek. Dnes je to našťastie už úplne o inom, obličky cítim už len trochu. Mne asi tie ATB rýchlo našťastie zaberajú.
@makaronka01 chrbtica je dlha, moze boliet v roznych castiach, vo vsetkych
@majamat neviem chrbtica ma nezvykne bolieva, bolest bola po oboch stranach... Hlavne ze už mi je lepšie 😉
@makaronka01 no prave ta moze boliet pretoze si chora. vtedy telo reaguje inak, je viac zatrazene. akoize moze ist aj o zapal oblicky,a le ten byva skor jednostranny a ked si mala prejavy uz pred a potom aj po vysetreni mozu, v moci by mal byt nalez, preto mi napadlo, ze ide o chorbticu. ta casto boli aj obojstranne
Mna krize bolievaju aj ked mam “iba” zapal mocoveho mechura nemusis mat zato chytene oblicky, po atb to prejde.
@makaronka01 mne pri prenesenom zápale na obličky pomohol biseptol