Bolesť nohy z chrbtice

faith6
11. máj 2021

Ahojte, dlhšiu dobu mám bolest nohy konkrétne stehna zvnútornej strany a bolesť chrbta od stredu dole , mám skoliózu a bolesti chrbta už dlho aj som chodila na rehabilitácie cvičenia , dnes mám hroznú bolesť nohy ale už celej nohy od stehna dole ledva chodím neviem ju mať v nijakej polohe ani vystrieť ani pokrčiť chrbát ma tiež bolí , čo to môže byť? Mám len 25r. momentálne ani nepracujem nevykonávam žiadny šport, samozrejme pôjdem lekárke to riešiť. Len či nemal niekto stým skúsenosť.

marticka85po
12. máj 2021

@faith6 pravdepodobne platnicka tlaci na nerv ktory vedie do nohy.mam s tym bohate skusenosti.

nadzieja
12. máj 2021

@faith6 ja, to mam.... Platnička vysunuta, zistili pri magnetickej... Tlači niekedy na nervy, tróne noha.... Pokoj, kľud, rehabilitácia, mil gama, flector pripadne injekcie... Potom prejde a dookola...

marticka85po
13. máj 2021

@nadzieja toto iste mam uz 10 rokov.stale sa to vracia a zhorsenie najma ked vonku fuka a prsi 😐

denisaaairdacova
18. nov 2023

@marticka85po prosím vás čo vám NATO pomohlo bola to určite chrptica? lebo mňa strašne bolí ale teraz začali aj nohy môže to by ono ďakujem ?

marticka85po
18. nov 2023

@denisaaairdacova vtedy mi pomohli infuzie a teplo sa obliekat. A urcite to bola chrbtica lebo som bola aj na magnetickej a tam vyslo ze dve platnicky mam vytecene a tlacilo to na nerv co ide do nohy.

denisaaairdacova
19. nov 2023

@marticka85po no pekne ďakujem. Vám a to vám dali akú infizky na uvolnene svalstva?

marticka85po
19. nov 2023

@denisaaairdacova to uz nepamatam bolo to velmi davno,ale nieco protizapalove som v tom mala. Na uvolnenie som brala lieky vtedy. Mydocalm myslim a Dorsiflex

denisaaairdacova
19. nov 2023

@marticka85po aj ja beriem teraz Mydocalm a na chrbát mi trocha pomáha ale tie nohy má strašne bolia stále

marticka85po
19. nov 2023

@denisaaairdacova no to je na dlho. Ja som sa liecila skoro rok kym to akotak odoznelo

denisaaairdacova
19. nov 2023

@marticka85po jaaj ja už myslím aj najhoršie poviem pravdu niekedy si myslím že či nemám rakovinu kosti alebo niečo také alebo ja neviem lebo niekedy ma boli aj zalodok po jedle a tak fakt neviem čo to môže byť už skoro pol roka

marticka85po
19. nov 2023

@denisaaairdacova a neurolog co na to hovori?poslal vas na nejake vysetrenia?

denisaaairdacova
19. nov 2023

@marticka85po len piati deň má bolínoha azjatra mám ísť na infizky a o týždeň na fyzioterapeiu že to je od stesu len mám 8mesacne dvojičky a 2rocneho syna a že to môže byť aj krčna chrptica tak ja neviem fakt

misiak7777
19. nov 2023

@denisaaairdacova cvičiť, cvičiť, cvičiť

denisaaairdacova
19. nov 2023

@misiak7777 len ja neviem ako cvičiť

akvi
19. nov 2023

Tiež poradím cvičiť. Mne tiež vystreluje bolesť do nohy. Keď denne cvičím, tak je to ok. Akonáhle poľavim, stačí, že sa viac ponamaham, resp spravím pohyb, ktorý nemám robiť ( napríklad dviham niečo ťažké z predklonu) a bolesť je späť. Veľmi mi pomohla TCM, moxovanie, to si aj sama robím, hlavne, keď ma bolí. Ale inak, fakt len cvičiť a vyhýbať sa blbym pohybom. Na FB sledujem fyzioterapeuta - Rozhyb to. Veľmi mi pomohli tie cviky, ktoré dáva na kríže. Blbé je, že keď ma prestane bolieť, tak pomaly začnem kašľať na cvičenie a potom si vyčítam, že som blbka, že tak mi treba, keď necvicim, čo čakám 😅🙈🤷

denisaaairdacova
19. nov 2023

@akvi dúfam že to mi aspoň pomôže

misiak7777
20. nov 2023

@denisaaairdacova treba si zaplatiť skúseného fyzioterapeuta, ktorý ti presne nastaví cviky, niektoré z nich treba cvičiť do konca života.

denisaaairdacova
20. nov 2023

@misiak7777 teraz som bola u dr neurológa a povedal že chrtipticu nemám takú poslala ma RTG a vravel že keď ma bolia kĺby tak to je od zápalu a že zápal mozem od zaťaženia
Nerozumieem tomu fakt

misiak7777
20. nov 2023

@denisaaairdacova na platničky treba CT. Ale tak to už musí posúdiť lekár. A fyzioterapeut ti povedal čo?

denisaaairdacova
20. nov 2023

@misiak7777 až pondelok idem fyzioterapeutovi

gemerka17
20. nov 2023

@denisaaairdacova zmeň neurologa. Treba ti magneticku rezonanciu. CT je zbytočné škodlivé a menej je na nou vidieť. RTG je úplne zbytočnosť, neukáže ti nič, max či nemá chrbticu zlomenú. Potom si treba zaplatiť fyzioterapeuta a začať cvičiť. Ideálne SM systém, čiže fyzio musí mať certikaty. Cez poisťovňu ťa nikto cvičiť nenaučí.

denisaaairdacova
20. nov 2023

@gemerka17 načo magneticku rezonanciu?

misiak7777
20. nov 2023

@denisaaairdacova magnetická rezonancia ukáže telo presne na milimetre, ale je dlhá čakacia doba. Ja si myslím že CT stačí, ukáže či nejaká platnička tlačí na nervy

denisaaairdacova
20. nov 2023

@misiak7777 bola som dnes u neurológa aze všetko mám krčnou chrpticou poriadku že preto ma bolia kĺby že mám určite nejaký zápal v tele či čo tak idem na infizky uvidím no

gemerka17
20. nov 2023

@denisaaairdacova aby si vedela co máš s chrbtom. Na základe čoho ti povedal lekár, že máš zapal ? To je taky výkrik do tmy, ničím nepodlozeny. Podľa toho ako chaoticky všetko píšeš a hovoríš o rakovine, ťa má za hypochondra preto tie infuzky.

denisaaairdacova
20. nov 2023

@gemerka17 s preťaženia vravel že mám zápal ale dnes má nič nebolí napríklad troska chrbát ale nič viac. Neviem čo to môže byť naozaj a bojím sa že o aký zápal ide či čo to je

denisaaairdacova
20. nov 2023

@gemerka17 áno a bojim sa že keď ma bolia kĺbi a tróne mi celé telo a chrbát má boli dosť dlho bojím sa že môžem mať niečo vážne

gemerka17
20. nov 2023

@denisaaairdacova bude dobre keď navstiviš psychologa. Tvoj strach nie je opodstatneny. Najprv treba byť riadne vyšetrení a na základe toho sa môžeš báť, keby sa reálne našlo niečo vážne. Tebe chýba úplný základ čo sa týka vyšetrenia, to ti mohla povedať aj predavačka v obchode taky domienku. Osobne si však myslím, keď si lekári povedala svoj strach a príznaky tam už ťa zaradil ako psycho pacienta a preto tie vysetrenia neindikoval.

denisaaairdacova
20. nov 2023

@gemerka17 uvidíme no proste mňa boli celé telo

denisaaairdacova
20. nov 2023

@denisaaairdacova
@gemerka17 a som taká slaba