Bolesť nôh v lýtkovej oblasti

30. dec 2023

Ahojte, nemáte niekto podobnú skúsenosť? 4-rocny syn bol v stredu u babky kde mal zvýšenú teplotu, bol ako otapeny, spavý a sťažoval sa na bolesť bruška. Vo štvrtok bol pre neho manžel a doma mu začali teploty okolo 39, pár krát zvracal a ďalej sa sťažoval na bolesť bruška, no nebolo to nejak extrémne zvracanie, len pár krát. Samozrejme len ležal, spal, vyzeral ako mŕtvola. Vcera s ním manžel zašiel k lekárke, tá ho neprezrela, ale skonštatovala že to bude určite len nejaká viróza. Dnes ráno však vstal s tým, že mal problém postaviť sa, strašne ho pri chôdzi bolia nohy v lytkach, v kludovom stave bez bolesti. Podarilo sa mu to trochu rozchodiť, no bolo vidno že kráča inak. Teraz keď sa zobudil z obedného spánku, opäť nevie normálne chodiť, treba ho prenášať, prípadne chodí a veľkou námahou popri stene. Teplotu dnes už nemal.
Máte skúsenosť s takouto bolesťou pri viróze? Napadli mi aj rastové bolesti, ale keď som ich mávala ja ako dieťa, boli len v noci a nemali žiadny vplyv na moju chôdzu. Budem rada ak sa podelíte o vaše skúsenosti, pretože aj niesom istá či to riešiť akútne cez pohotovosť, alebo ešte počkať a ak to nevymizne riešiť to v najbližší pracovný deň prostredníctvom detskej lekárky.

dzina007
30. dec 2023

moj syn mal pred tyzdnom chripku, cca3-4 horucky a ked horucky presli zacali bolesti noh, len v lytkach. davali sme vela pit a kazdych 6 hodin nurofen, po troch dnoch bolo po vsetkom a skakal zrazu doma akoby nic.

priznam sa bola by som vo vacsom strese keby 2 tyzdne pred nami nemal rovnaky priebeh synov spoluziak... par dni horucka potom prestala a prisla bolest noh v lytkach ze jeden cas radsej stvornozkoval ako chodil... po 3 dnoch oddychu, nurofenu a vela tekutin bol fit a uz skakal.

autor
30. dec 2023

@dzina007 no ty kokso, som prekvapená, lebo zatiaľ som to u mojich detí nezažila, ani nepamätám žeby mi niekto niečo podobné spomínal, ale veľmi si ma ukludnila, ďakujem 😊 ja som mu aj covid test dokonca robila, lebo pracujem s veľmi chorými klientmi a nieje ideálne keď im človek niečo zavlecie,.no bol negatívny.
Ja som mala strašne hororové scenáre, lebo môjho ocka takto boleli a do mesiaca bolo po ňom - leukémia. Ale po tvojej správe ozaj môžem opäť pokojne dýchať.

dzina007
30. dec 2023

ani ja som to nezazila. a bola by som aj ja vyplasena keby toto iste nezazil synov spoluziak 2 tyzdne pred nim... a obom sa to stalo prvykrat v zivote... ale tiez som bola pozornejsia tie tri dni... ak by mu to do troch dni nepreslo sla by som k lekarke ale preslo to presne rovnako ako u spoluziaka... 23. este fnukal ze ho nohy bolia - ale len pri chodzi - pri sedeni lezani nie.. a kracal skor cez paty... a 27 uz behal na strbskom po kopcoch akoby ziadnu chorobu nemal....

ine by bolo ak by ho tak nohy zacali boliet keby pred tym chorobu nemal ale takto som to brala ze je to spojene s chorobou.. chvalabohu to preslo...
ale teda davali sme kazdych 6 hodin ten nurofen kedze je protizapalovy a vela tekutin a to pomahalo...

autor
30. dec 2023

@dzina007 asi to bude zas nejaký nový druh virózy. Ešte raz veľmi pekne ďakujem, ja som hrozný stressman. 😬

3petka
30. dec 2023

Toto mal aj môj brat už dospelý síce ale že cca sva dni bol ako paralozovany. Ledva prešiel na záchod.