Bolesť nôh a nadváha

21. máj 2024

Čaute baby pri nastupnití ma bolia päty na nohách, mám aj nadváhu. Máte to niekto tiež ? Ďakujem za odpeveď

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
21. máj 2024

mozes mat patove ostrohy. vaha na toto ma urcite vplyv, aj ked mavaju to urcite aj stihlejsi ludia.

ja osobne som s tym mala problem v obdobi. ked som mala pomerne vysoku vahu. problemov bolo viac, preto som sa do toho oprela a zacala som s chudnutim. uz asi po mesiaci ma paty postupne prestavali boliet. ak som dietu porusila, opat sa to nachvilu ukazalo. po case to preslo uplne. teraz ma v zasade nebolievaju, ale uz som mala asi 2x paty citlive. fakt je, ez som uz vela z toho co som schudla aj pribrala.
nielenze nie je jednuduche chudnutie, ale aj udrzat potom tu vahu.

majamat
21. máj 2024

este som chcela povedat, ze ta bolest mi ustupovala uz po miernom poklese vahy, cize nesuviselo to ani tak priamos vahou,a le skor odlahcenim stravy, zlepsenym travenim. jednoducho moj organizmus sa zacal ozdravovat.

zuzuliennka1
21. máj 2024

@majamat mala som podobne, bolest v pate a potom sa pridala aj bolest slachy, presnejsie “plantarna fascitida”. tiez mi to ustupilo, ako som schudla. takze nadvaha urcite vplyv ma

simca06022011
21. máj 2024

ma na to vplyv aj vaha, aj zla obuv, aj pretazenie... moze to byt ostroha, alebo zapaly sliach, ci achylovka, plantarna fascila atd... vsetko to moze nastat z pretazenia. U mna VZDY ale ze vzdy so zlymi topankami, na rtgcku zdiagnostikovali aj ostrohy ale aj tak na nic mi bola diagnostika, rposte som sa stym musela naucit fungovat. Zhorsuje mi to napr. ked mam stihanute svaly, pomaha cvicenie, strecing, a samozrejme vhodna obuv. Napr. ortopedicke vlozky z ortotechu (na predpis) mi urobili tak "dobre" ze osm v nich nevedela 20metrov prejst...

majamat
21. máj 2024

@zuzuliennka1 no je to hrozna bolest, ked sa to rozbehne. pred mas to bolo uplnennajhorsie, lebo vtedy ma celkovo viac bolievaju svaly a som taka viac znicena. a teda vtedy ma bolela nielen pata strede, ale aj vnutorna cast,vonkajsia, clenok stred nohy a neviem ani kde vsade. dokonca niekolko mesiacov ma boleli obe nohy naraz. kazd yjeden krok ma bolel.

lulu2014
21. máj 2024

Ja mam patove ostrohy uz dlhe roky. Ak nechodim na boso tak mam pokoj. Takze ak ti mozem odporucit nos stale slapky.
A mozno by bolo fajn vybehnut na RTG noh a uvidis ci mas ostrohy alebo teda iny problem. Ziadanku ti moze dat aj obvodak. Prip.aj iny dr.

ninah1486
14. aug 2024

ja som to tak tiez mala, rozhodla som sa preto dat nejake tie kila dole, ja som chudla s KetoDiet