Bolesť na hrudi, návaly tepla, úzkosť

patulka42
14. jan 2024

Čaute, potrebujem radu lebo ma porazí, mam 23 ronov a od októbra ma začala bolieť hrud a ťažšie dychat. Vraj chrbtica, do toho vyššie pulz. Tie boli zo štítnej žľazy. Bola som aj 2x u ksrdiologa kde nič nenašiel na usg ani holter iba ze sklon k tachykardia počas dňa mam športovať. Ekg ribene asi 6x vraj je ôk. Mňa boli aj ľavá ruka aj lopatka aj hrud vraj som pretazena z mal3ho nosím ho na rukách. Avšak vkuse mi ide do hlavy infarkt že čo ak umriem. Dnes mi je strašne zle ja mam navaky tepla potenie uzkost pocity na odpadnutie a pichanie v hrudi a bolesti žalúdka q tej ľavej ruky. Ja viem ze je všetko ôk ale napadá ma ci to sa nemohlo niečo zmeniť. Nehýbem sa moc a kopec stresu zažívam. Co mam robiť? Zistili mi aj tetaniu

thereisabear
14. jan 2024

Berieš magnézium?

patulka42
autor
14. jan 2024

@thereisabear beriem nepomáha velmi

domkakvet
14. jan 2024

@patulka42 skus si najst cas na to sportovanie, nemusi to byt nic narocne, ani nic zdlhave, aspon pol hodinku denne by stacili aj nejake jednoduche cviky.

mamina7070
14. jan 2024

nic sa nezmenilo z pohladu srdca mala si robenych x vysetreni nad ramec potreby
je zjavne ze to mas psychosomaticke tak si ries psychiku 😉

gemerka17
14. jan 2024

Psychika, nič iné ti nie je. Tetania, panicka porucha a úzkosti idú ruka v ruke. Pomôžeš si iba ty sama s magnezium, vitaminmi a psychologom za zadkom a vlastnou snahou. Ma to strasne veľa ľudí, v poslednom období sa s nimi roztrhlo vrece.

barbora854
14. jan 2024

Však odpoved si si napísala -tetania takže magnezium Calcium guajacuran ja používam rybi olej kvalitný a kombináciu magnezia kalcia a zinku v jednej tabletke a tiež môžeš kúpiť neuromultivit

patulka42
autor
14. jan 2024

@barbora854 a odkiaľ mam vedieť že to ozaj není infarkt a nič sa nezmenilo? Sak ma dosť stresujúce život nezdravý štýl a malo pohybu

lucka_ke
14. jan 2024

infarkt by si sama nerozchodila, už by si ležala v nemocnici
skús ešte endokrinológiu, či máš v poriadku hormóny, štítna žľaza môže tiež vplývať na srdcovú činnosť

gemerka17
14. jan 2024

@patulka42 sama si si odpovedala. Stres, nezdravý štýl a žiadny šport. Si mladá. Co ti bráni zmeniť to ?
Bola si vyšetrena viac krát. Všetko bolo ok. Máš typické príznaky tetanie, úzkosti a panickej poruchy.
Vôbec nie je hanba požiadať o pomoc psychologa, aby ti dal zopár tipov ako to zvládnuť. Psychiater by na začiatok tiež nemusel byť od veci s AD, keď máš tak prehnaný strach. Ideálne by bolo keby si sa dala do poriadnu bez AD. Na tvoje diagnózy nie sú potrebné avšak sama musíš veľmi chcieť a snažiť sa, aby si sa z toho dostala. Ma to veľa ľudí a stav je ľahko liecitelny.

patulka42
autor
14. jan 2024

@lucka_ke idem v utorok na štítnu. Ja viem ze nie len myslím nato ze ci ma nemôže každú chvíľu klesnúť a už bude pohne

barbora854
14. jan 2024

@patulka42 nič ti nie je chapes?cim skôr to pochopíš tým skôr ti bude lepšie

lucka_ke
14. jan 2024

@patulka42 nie, nemôže, počkaj na výsledky z endokrinológie a vyhľadaj aj psychiatra