Čaute priatelia.
Bola som v nedeľu na turistike, lenže včera ráno pri vstávaní do práce ma začalo bolieť na hrudi. No skôr zozadu na chrbte. Je to taká bolesť ako keď dlho bežíte a zadýchate sa a rozbolí Vás hrudník. Lenže bolesť mi prechádza aj do sánky, a na prstov na rukách, a aj do nohy dokonca. Spočiatku soms a bála, že to mám infarkt, ale bolesť mám len keď chodím alebo stojím. Pri sedení je to v pohode. Aj pri ležaní. Myslím že pri infarkte by asi zmena polohy nehrala rolu čo sa týka bolesti a navyše ma to bolí od včera rána a dnes to pokračuje. Môže to byť chrbticou? Pýtam sa skôr, než začnem robiť paniku u lekárky. Ďakujem, Tá bolesť je strašne nepríjemná, tupá hnusná ... mam pocit že sa mi koncentruje pod ľavú lopatku
@majamat Ďakujem veľmi pekne. Ono sa tie bolesti podobajú presne infarktu, je to taká bolesť jak keď sa človek zadýcha, keď sa moc namáha a rozbolí ho hrudník. Tlaková bolesť. Hnus fakt a som rada že pri istých polohách mi to prechádza. Najhoršie že mi trpnu tie prsty na rukách.
@ninusqa_25 ja som kedysi amvala tiez taketo bolesti hrudnika, reagovalo to na pohyb. nebolo to prilis intenzivne,len teda obcas boli take obdobia a teda bolo to horsie pri pohybe. mimo to to bolo miernejsie. no trvalo to niekolko mesiacov, nez to uplne preslo, ale u dr som nebola.
@majamat ja v prvom rade som panikarila že to je infarkt. Ale ten keby to bol tak za tých 30 hodín čo ma to bolí by som tu už asi nebola. :D .... Je to desne nepríjemné .... uvidím ako čo no ak tak sa zjavím u doktorky nech mi dá nejaké tabletky alebo nech ma niekam pošle
@ninusqa_25 no aj infarkt sa da prechodit, teda tasky mensi,a le vacsinou komélikacie prichadzaju. no podla toho co pises, by som an infarkt netypovala. skor ta chrbtica. tiez ta moze neic obchadzat a mozes amt pretazene svalstvo, niekedy aj jednostrane. si po fyzickej namahe.
vzdy je vhodne rozmyslat trosku s nadhladom a ty si rozyslala spravne, ze infarkt, ci niektore ine tazkosti by zrejme pri zmene polohy nemenili intenzitu bolesti. samozrejme v medicine nei je nic iste. da sa hovorit skor o vysokej pravdepodobnosti.
ozaj Covid si mala? nemas teplotu? nemozes mat teda Covid? tam byva dsot silna a neprijemna bplest tepla - svalov a klbov. tiez mozes mat pocit, ze ti neico sedi na hrudniku. to je casty priznak.
vies, pri bolestiach chrbtice malokedy bolia viacere casti tela, teda myslim pri takych tych beznych problemoch s chrbticou.
Velka pravdepodobnost,ze je to chrbtica. Blok v hrudnej chrbtici.
@ninusqa_25 niečo si si presilila na turistike.Da Ti niečo na uvoľnenie svalstva
@majamat Covid som nemala a ani si nemyslím že ho mám. Nemam žiadne jeho priznaky. Teplota. Kašeľ, strata chuti, čuchu, nič z toho nemám.... Takže nemyslím...
@ninusqa_25 urcite to moze byt chrbtica, ale k lekarke by som zasla, kedze to postihuje velku oblast chrbtice. a to teda postihuje, lebo nervy vychadzajuce z urcitej casti chrbtice inervuju len urcitu, prilahu cast tela a ak ti bolest vystreluje aj pod lopatku, aj do nohy a pod tak to su rozne oblasti chrbtice.
teoreticky si sa mohla pretazit, pripadne tvoj organizmus moze teraz z neicim bojovat, moze mu neico hcybat a znesies inu zataz ako obvykle. ozaj, skus magnezium, uvolnuje svalstvo. moze trosku pomoct.