Bolesť mŕtvych zubov

dorota57
19. feb 2024

Ahojte. Od piatka beriem atb Dalacin. Zacali ma bolieť mŕtve zuby, z ktorých mam vyse 10 rokov vytiahnute nervy. Asi pred 5 rokmi sa mi jeden napoly zlomil, tak mam na nom korunku. Po každom jedle si vsak musim zuby vycistit nitou, lebo ako mi tam zostane kusok jedla, začnú bolieť, ale po očistení vzdy prestanu. Citim v nich ako keby tlak, nie typickú bolest. Zubar mi urobil panoramaticky rtg, nic na nom vsak nevidel. Cez vikend sa mi zdalo , ze atb zabrali, ake zase zacinam ten tlak citit. Mate niekto skúsenosti, aky je pitom postup, co sa s tym da robiť?

mimx
19. feb 2024

@dorota57 mrtve zuby len tak nebolia..treba dalej patrat po pricine..ak ti nevie pomoct tvoj zubar, oslov sukromneho

ildiko36
19. feb 2024

@dorota57 keď tam nemaš nervy nema čo bolieť, možno boli zub vedla.Vyskušaj ešte klincek, normalne nechaj ca pol hod v ustach kym to kus zmäkne a potom riadne treba rozhrisť, daj na to miesto kde ťa bolí až kým to vydržiš.Stiahne to zapal ukludny nerv a keby si mala dieru služi ako plomba.

lakebabe
19. feb 2024

@dorota57 jednoznačne CT zubov co najskôr nemôže ta mŕtvy zub takto bolieť môžeš mať niečo vážnejšie pod ním alebo okolo a rtg to nezistí

kiki68
19. feb 2024

Podla mna CT, lebo ja mam podobne s jednym zubom, taky ten tlak obcas a je to divne. Na rtg nic nevidiet, ani na bitewing nic nevidno. Keby to pokracuje tak vraj CT a pojdeme riesit ze co tam je.

minenkak
19. feb 2024

@dorota57 dnes som bola kôli mŕtvemu zubu u chirurga a nemám bolesti len cítim tlak,tak že tam mám cystu a zub ide von,dorobi sa mi kosť a implantát