Bolesť mandle a dojčenie

13. sep 2023

Prosím vás od včera ma tak boli lava mandla ze amen... je opuchnutá, pri prehltani boli , je červená. Nakoľko kojim neviem čo si na to dať.
K dr nejdem preto lebo pred týždňom som bola chorá a povedala že ked ze kojim len to vylezat ked tak Paralen a doricitrin ale nakolko som citala v prib letaku ze sa pri kojeni nema tak som ho neuzivala. Mala som nejaký virus , k tomu teploty, bolest hrdla. Prava mandla je okej bez bolesti ale ľavá je bolava. Co ste uzivali vy ked ste kojili? A čo pomáha?
Ďakujem za rady

matilda1990
13. sep 2023

Mne pomohli antibiotiká a nič iné, pokiaľ ti ich schválil lekár tak si ich vyber lebo na to doplatis. Môžeš mať baktériu v hrdle a tej sa cmulacimi cukríkmi nezbavis. Skore uzdravenie.

rebrambora
13. sep 2023

Antibiotika som mala posledny x ako dieta a.pri zapale mocovych ciest. Ja by som kvoli mandli ziadne lieky nebrala. Riesim to stale zazvorovym cajom, calciovym sirupom, popripade poldeco domacej. Kym to nieje maximalne nevyhnutne tak naco.

zofizulka
13. sep 2023

Ak máš angínu nič iné ako ATB nepomôže. Ideálne keby ti na to pozrela Dr. Mám kmotru laktačnú poradkyňu a nie raz mi už potvrdila, že pri kojení môžeš takmer akékoľvek lieky užívať. Do materského mlieka sa dostane len stopové množstvo lieku, ktoré sa navyše aj v tráviacom trakte dieťaťa ešte zredukuje. A ak by dieťa samotné potrebovalo lieky, tak dostane X-krát väčšiu koncentráciu lieku a poradí si s tým.

svetlonos
13. sep 2023

Chod k doktorke a ako baby pisali, atb ak treba a do 2 dni ani nevies, ze ti nieco bolo. Cukriky z uslandseho machu mozes.
Poldeci je fajn pri nekojeni 😁
Moja dr mi arb nedala, koli tehu. Gynekologycja aj laktacna z nemocnice povedali, ze niektore atb mozem aj tehotna aj pri kojeni.
Inak kloktaj slanu vodu.