Dobry vecer, prosim co by ste robili na mojom mieste
Pracujem na home office, a pol roka ma trapi bolest lopatky bola som u lekara zistil mi ze mam zuzenie medzi stavcami v krcnej chrbtici, preto mam bolesti lopatky a hlavy. Lenze ta bolest vznika preto ze drzim hlavu v jednej polohe ved jasne pozeram do PC. Plus chcem este dodat ze chodim plavat a cvicit a ta bolest je stale, objednala som sa k maserovi a pojdem aj na rehabky.
Premyslam nad tym ze mi to casom pomoze cvicenie plavanie, rehabky, maser ale co z toho ked sa pocas prace zasa to bude davat do povodneho stavu zacala som premyslat aj nad inou pracou, aby som sa viac hybala….
Len fakt netusim ze co…
Ma niekto podobny problem?
Mne pomohol chiropraktik..dal kosti tam kde majú byť...
Joga,alebo pilates denne. A kvalitna stolicka aj s opierkou hlavy. Ak ti vadi,ze sedis furt,tak zdvihaci stol. Mozes aj stat. Ak si pod to das taky ten maly chodiaci pas,mozes sa kludne hybat popri praci.
V akej polohe drzis hlavu? Hlavu by malo byt relativne lahke dat do spravnej polohy.
Mas ergonomicky usporiadanu pracovnu plochu, stol a stolicku?
Monitor by mal byt priamo pred tebou, aby si sa pozerala presne rovno pred seba, nie dolava alebo doprava. Mal by byt vo vyske oci a v primeranej vzdialenosti od oci aby si dobre videla na text.
Stolicka ma byt tak vyskoko aby si mala kolena ohnute v pravom uhle a obe nohy na zemi. Ruky tak aby lakte ohnute viac menej v pravom uhle siahali k stolu. Ak mas vysoky stol a potrebujes mas stolicku vyzsie (aby ruky dociahli na stol), musis si dat pod nohy podlozku.
Ja som pred 20 rokmi mala bolesti chrbta ze som tiez uvazovala nad zmenou prace, Vymenila som stolicku za klakacku a trochu to pomohlo. Nuti ta to aktivne drzat telo v spravnej polohe a nie sa iba spoliehal na operadlo stolicky.
@beata_k mam vyskovonastavitelny stol. Takze toto mam
@podkylava212 lenze co keby mi to viac dosere? Tie stavce su velmi blizko, som dost prelaknuta az mi je do placu
@viera27 chodim cvicit a plavat a doma mam napr aj expadner cvicim vkuse … a stale mam bolesti
@andreatytler tak hlavu mam rovno pred monitorom lenze som o tom citala hlava nemoze byt cely den rovno ma sa aj otacat kvoli stavcom, nase telo bolo stvorene aby sme sa hybali a nie pozerali na jeden bod 7 hodin.
Ja som tiez stale cvicila a aj tak ma casto sekalo v chrbtici. Tiez robim len pri compe. Az som pochopila,ktory druh cvicenia mam robit,aby chrbtove svalstvo a upony a vazy odlahcili chrbtici.
@sussana29 tak mne pomahala vzdy krava/macka, pes hladiaci dole a babika. To su take uplne zaklady na jemne natiahnutie,ktore mi odblokovali stuhnutie,aby som sa aspon narovnat mohla 🤣. nikdy nie cez bolest! A potom kazdy den postupne som natahovala strecingom,ked uz sa dalo pohnut. Tam su dolezite aj tie jemne rotacie chrbtice.
https://www.youtube.com/watch?v=GLy2rYHwUqY
Daj si vyssie monitor.