Bolesť krížov pri dlhšom státi

15. júl 2020

Ahojte,vždy pri dlhšom státí, prípadne čosi chvíľu porobim rozbolia má kríže. Niekedy prejde tá bolesť až do takej ako pri menzese. Začne sa ťahať do podbruška,ale iba na pravej strane. Čo to môže byť?

karpina
15. júl 2020

Platnička ti tlačí na nerv.

terezia1477
15. júl 2020

Ano platnička, aj ja to mam

autor
15. júl 2020

@karpina
@terezia1477 vážne to môže až tak do podbruška tlačiť? Normálne ako keď mávam pred menzesom taká bolesť. Alebo akoby mi až bok chcelo vyvalit. Ako sa to dá riešiť? Treba asi na magneticku? Aj sa to dá liečiť nejako?

0silvia0
15. júl 2020

@terezia1477 a ako to riesis? Aka je to bolest? Tlakova, strpnutie, znecitlivenie, mrazenie, tahava bolest? Vies mi to prosim opisat?

autor
15. júl 2020

Ja to mám takú tahavu a chvíľkami aj také tlaky. 🤔

0silvia0
15. júl 2020

ja mam nieco podobne, pri dlhom stati alebo chodeni ma najprv bolelo v krizoch, potom za kostrcou, teraz nad lavym bedrovym klbom a striela mi to do celej panvy az k mocovemu mechuru. Zatial som to riesila u ortopeda, ale ziadna ulava, budem musiet navstivit asi neurologa...

autor
15. júl 2020

@0silvia0 ja som si najprv myslela že to bude predkom,že niečo gyn pôvodu keď ma bolelo ako pri ms ale tam mi povedala že je všetko ok po tejto stránke 🤷 aj urológ bol ok a aj sobo brušnej dutiny bolo ok. teraz som objednaná k neurológovi za mesiac ale az. Ortopéd ťa aj niekam poslal? RTG,sono alebo?

evitka83
15. júl 2020

Nemas ploche nohy?

0silvia0
15. júl 2020

urolog ma poslal na ct, ortoped na magneticku. Zistili mi syndrom pretazenia panvy a sakroiletidu, dal mi nejake protizapalove lieky, ale nic nepomaha, boli ma to stale. U gynekologa a urologa tiez vraj vsetko ok, ale mne to zasa tlaci na mechur, teda ten pocit mam taky, pritom vsetko ok. Tebe to zas tlaci na zenske veci...

autor
15. júl 2020

@0silvia0 a magnetickú si mala krízov alebo brucha? A ct asi brucha že? Je to hrozný diskomfort neviem existovať. 😏

autor
15. júl 2020

@evitka83 to neviem veru. Ja mám také zvláštne široké nohy a chudé. 🤔

terezia1477
15. júl 2020

@0silvia0 tahava a tlakova bolest.. V horsich stadiach to moze prejst do trpnutia aj v nohach a tak dalej potom. Treba k obvodnej, ta ta posle k neurologicke. Su nato rehabilitacie atd ale treba nato uz myslieť potom cely zivot, radsej podchytiť to hned, zrehabilitovat a bude okej

karpina
15. júl 2020

Treba neurologické vyšetrenie a podla výsledkov, nastavia liečbu. Určite nejaké analgetiká zo začiatku možno infuzky pri akútnych bolestiach a potom hlavne rehabilitácie a cvičenia na spevnenie chrbtového svalstva. Ak máš herniu disku (vyhreznutá platnička) Tak to je na vždy, už len zlepšovať stav chrbta, alebo v najhoršom prípade operácia. Ale to je na roky. Ak budeš mať svalstvo ktoré drží chrbticu pokope, v dobrej kondičke, tak sa s tým dá v pohode prežiť celý život. Dnes to má vela ludí aj mladych.

terezia1477
15. júl 2020

Presne ako pise @karpina, ja to mam od 21 najhorsie to bolo na začiatku, teraz je to uz dovre, ale musim si davat pozor

autor
15. júl 2020

@karpina
@terezia1477 jej ďakujem baby, neurológa mám za mesiac... Z čoho to môže nastať? Nerobím nič také čím by som nejako extra zaťažovala chrbticu 🤔 prípadne má napadá môže to byť z chladu? Pracujem väčšinou v chlade.

0silvia0
15. júl 2020

@terezia1477 ako si davas pozor? Ja praveze roky rokuce cvicim, aj sm system, aj posilovna, cize ja mam chrbat precviceny, teraz cvicim aj mojzisovej cviky, ale mam skoliozu a myslim, ze toto bude pricina...

0silvia0
15. júl 2020

Magneticku mi robili panvy, cize brucho, panva, bedrove klby...

terezia1477
15. júl 2020

@0silvia0 z dlheho sefenia, dlheho statia, nesprávneho spania, z velkej zataze, zleho cvicenia.. Z toho to vzniká a na to aj potom treba davat pozor. Nestat hodiny, nesediet hodiny, nemat zly matrac, nedvihat tazke veci, nepadnut, nerobit trhane pohyby, mat dobru obuv, spravne vstavat, spravne niest veci, dvihat spravne, pozor na chlad, atd..

terezia1477
15. júl 2020

@terezia1477 a este genetika je dovod

karpina
15. júl 2020

Môže byť aj s previsnutého, či ochabnutého bruška po pôrode, alebo pri obezite to velmi zaťažuje krížovú oblasť. A naozaj treba dávať pozor, aj na prudké pohyby, nenosiť a nedvíhať ťažké veci. Aj detičky a iné bremená, dvíhať nie cez napnutý chrbát, ale vždy cez pokrčené kolená, a nesedávať na studenom a kríže mať vždy v teple a prievan je váš nepriatel.

autor
15. júl 2020

@karpina tak som naozaj zvedavá,či to môže byť dôvod všetkej tej bolesti. Naozaj už neviem čo s tým. Pritom niekedy akoby utalo že aj týždeň nič žiadna bolesť a potom to znovu začne. Môže to tak byť?

terezia1477
15. júl 2020

V akutnej faze boli nonstop, ale bezne ano, takto to boli, raz je lepsie raz horsie. Ale zas kludne to mozes mat nieco ine, netreba robit závery

autor
15. júl 2020

@terezia1477 veď to mi je jasné. Len ja som si myslela že keď ma boli až predok aj že to určite nebude s krížov ale je teda možné že aj kríže narobia takú šarapatu 🤔

karpina
15. júl 2020

Ano takto to bolieva, niekedy môžeš mať dokonca aj niekolko rokov pokoj, a udrie to znova vracia sa to. Možno to nebude ono, ale podla príznakov ktoré opisuješ tak, je to pravdepodobné, že budeš platničkárka. Hlavne nech ti dobre dopadnú vyšetrenia a nech sa skoro uzdravíš.

zojazoja
15. júl 2020

@evitka83 presne toto bol aj moj pripad. Xy lekarov, liekov a nakoniec fyzioterapeut ze z plochych noh to mam. Nakupila ortopedicke vlozky do vsetkych topanok, zahodila balerinky a mam po problemoch.

0silvia0
15. júl 2020

@zojazoja a ty si mala ake bolesti a kde sa ti lokalizovali?

zojazoja
15. júl 2020

@0silvia0 kríže.. Neexistovalo, aby som stala v buse alebo na zastavke. Bud som sa pohupovala jak retardovana alebo prechadzala. Ked som sa ohla, spet to islo uz tazko. Potoom bolesti bedrovych klbov tiez.

zojazoja
15. júl 2020

@0silvia0 ale bola som u ortopeda, celkom dobreho v TN, podla recenzii a nieco al na L5-L6 v oblasti platniciek nasiel.. Plus tiez mi uz vtedy vravel o tych plochych nohach....

0silvia0
15. júl 2020

@zojazoja kolena ta neboleli?

zojazoja
15. júl 2020

@0silvia0 mna bolelo vsetko. Lytka, kolena, bedrove klby, kríže