Ahojte žienky,
Nejaké 2 mesiace pociťujem bolesti v krížoch, ktoré mi najprv vrážali do oboch nôh (teda som si to myslela). Bol to taký divný pocit mravčenia a ťahania a neskôr, že som si nohu necítila.
Navštívila som obvodného lekára a tá ma poslala fyzioterapeutovi, chodím lepšie povedané chiropraktikovi.
Bola som zatiaľ u neho 2x. On mi povedal, že stačia u neho 3x terapia a bude mi lepšie. Tento pondelol som bola u neho druhý krát. Myslela som, že sa to zlepšuje ale včera sa zas ochladilo a je šanca, že ma aj ofúklo. Zase mám neskutočné bolesti v krížoch, ale tento krát mi to vráža iba to ľavej nohy. Suché teplo mi nepomáha.
Mysleli sme si s chiropraktikom, že to mám svaly, ale môže byť, že je to platnička alebo nervy? Mal niekto skúsenosti s týmto?
Pondelok idem znova môjmu chiropraktikovi a plánujem mu to povedať.
Len mám strach a za to sa pýtam Vás. Reku ak budem musieť ísť zase obvodnej, komu sa mám dať potom predpísať, neurológovi alebo ortopédovi alebo niekomu inému? Vôbec sa v tom nevyznám.
Vždy sa bolesť zhoršuje po fyzickej aktivite a keď mám MS. Tehotná nie som, mám 25r. Nerobili mi ani rtg nič.
Ďakujem 🙏
No len chiropraktik neurobi zazrak na 3 navstevy, ulavi sa ti, ale nebude to ani rychlo,a ni na trvalo.. v prvom rade si to daj vysetrit u neurologa a k chiropraktikovi potom podla potreby musis pridat jednak cvicenie(podla mna ta preto poslala k fyzioterapeutovi - na rehabilitacie, cvicenie, nejaky magnet, elektro... len neviem preco ta teda neposlala hned aj k tomu neurologovi ), ale tiez "davat si pozor", aby ti tie krize neofuklo.
Ja mam s chrbticou roky rozrobene, proste mam zmensene strbiny v SI zhyboch, bedr. klboch, nejkae zmeny na stavcoch.. staci ze viac sedim, viac chodim, viac hocico.. a hned to citim. V nohe, ruke, hlave.. to je vec na dlhy beh. Ale najskor ti to treba vysetrit, nech vies co ti je, aby si vedela, co mas liecit.. ci zapal, ci co..
Ďakujem baby, tiež neviem preco ma najprv neposlala neurológovi, zajtra si zavolám a zrobím termín.
@yuukki k neurológovi a čím skôr......ja som mala podobne problémy minulý rok a až tak,že som mala niekoľko zachvátov za sebou...neprajem to teda nikomu....nevedela som sa ani nadýchnuť,na posteli som sa zvyjala od bolesti....skončila som na neurológii....bola to neskutočná bolesť v krížoch.... stále sa ma pýtali,či mi bolesť nevystreluje do nohy....mne sa tá bolesť ale stále držala len okolo krížov a bola veľmi intenzívna....v štýle zaseknutý nerv
@simca06022011 ja mám to isté SI zhyby to je trápenie na celý život stačí svalovica, zle zohnutie, ofuknutie a bolia
@yuukki ja by som chiropraktika neodporúčala.Vacsinou to bývajú stiahnuté skrátené svaly treba to, čo nechceš počuť😜cvičiť strečing nájdi si na YouTube rýchla fyzioterapia úžasný človek a dobre cviky.Treba aspoň MRI vyšetrenie možno lieky na uvoľnenie svalstva, obstrek mne tiež tak vystreluje do nohy, ale mám to od krčnej, krížovej chrbtice.Chiropraktik uvoľní blok, ale, ak máš stiahnuté svalstvo znova sa Ti stane
@yuukki urcite navstivit neurologa. Ja som mala minuly rok to iste. Tie bolesti boli neskutocne. Nakoniec u mna vysunuta platnicka co mi tlacila na nerv v nohe. Mne uz pomohla iba operacia, lebo som isla neskoro. Doporucujem naozaj cim skor vysetrenie az vies z coho to mas. Najlepsie ct keby ti urobili. Aj ked mne ho urobili az ked som mala bolesti co sa nedali vydrzat. Predtym stale len obstreky co to na chvilu utlmili. Drzim palce
Mám to iste. Príčinu ešte neviem, idem na mri. Dr mysli že platnicka
@yuukki platnička alebo zápal sedacieho nervu ma napadol. Tej návšteve u neurológa sa asi nevyhnes ale aspoň budeš vedieť čo ti je.