Bolesť krížov 7 mesiacov po pôrode

4. mar 2022

Ahojte, som 7 mesiacov po pôrode. Odvtedy mám neskutočne bolesti krížov. Pred 2 týždňami (pri covide) sa mi to veľmi zhoršilo a nedokázala som už nijak fungovať. Manžel musel ostať doma s malým. Dr mi stále do okolia hovoril len, že to prejde, je to po pôrode normálne, keď nevydržím, mam si dat paralen, iné nemôžem, keďže dojčím.
Momentálne to už mám o niečo lepšie, no stále cítim bolesť a co je najhoršie, v istých polohách neviem voľne hýbať pravou nohou, musím si ju vždy najprv rukami preložiť. Vypýtala som si od Dr už výmenný lístok na neurológiu (podľa Dr zbytočne) a objednala som sa o cca 3 týždne na vyšetrenie.
Viete mi prosím dovtedy niečo odporučiť, čo pomôže aj popri dojčení. Ja sa už cítim ako úplný invalid a ani si neviem predstavitelia, že budem ešte niekedy aktívne fungovať ako pred tým. Bolesť ma veľmi obmedzuje.

alisaela
4. mar 2022

Pri dojčení môžeš občas aj ibuprofen. To ale nie je riešenie. Určite správne si sa vypýtala ďalej. Možno ešte fyzioterapeut by pomohol. Nech to čím skôr prejde🙏🏻

iramka
4. mar 2022

dobry fyzioterapeut, napr v BA je vitaclinic kde sa specializuju aj priamo na zeny --> diastaza, oslabene panvove dno atd..
Ja si tam riesim poporodnu bolest brucha 6mesiacov som nevedela, co je pricina..gyn, uro som ok..pricina su stiahnuty priamy brusny sval + mam stiahnute panvove dno..po 2. masazi tam citim konecne ulavu na viac dni, navyse ma tam aj naucila, ako si masirovat to brucho, ..nie je to kratkodoba zalezitost, ale ked vydrzim, viem, ze sa toho zbavim..

janka_266
4. mar 2022

Ja to už tak mám vyše roka, najskôr že z pôrodu, treba vydržať, potom že zo zlcnika, treba vydržať, a už som nevydržala a tiež sa objednala na neurologiu, obvodná o tom ešte nevie 🤣ale termín mi dali na apríl 🤦‍♀️Mne to už vystreľuje až do kŕčov v nohách, tak som začala cvičiť sm systém, a pomaly sa to zlepšuje a ešte mi odporučili magnezium v spreji/oleji, ale to skusam ešte len pár dni, tak neviem či to funguje 😃

ninyart
4. mar 2022

Mala som cca rok po pôrode to isté, nemohla som sedieť, chodiť, obuť sa, či dvíhať nohu do výšky. Pred tehotenstvom som nikdy nič také nemala. Diagnoza: vydrete driekove platničky. Nepomohol mi az tak fyzioterapeut ani procedúry. Dokopy ma dali az masaze, suché teplo a cvičenie (samozrejme s dôrazom na správnu techniku a dýchanie pod dohladom trenera). Rok a pol fungujem naplno a bez bolesti. Na internete nájdeš videa fyzioterapeutov na základné cviky, ako uvolnit bolesť. Dovtedy ti to aspoň trošku uľaví. Držím palce.

marienkakf
6. mar 2022

nieco podobne bolo aj u mna..pomohli cviky na chrbat, fyzioterapia, cas..mne trpli aj ruky..tiez mi na neuro nic nezistli.

eni0307
7. jan 2023

Ahoj. Čo zistil neurológ? Ja tiež mám ísť. Som po pôrode 6 mesiacov a strašne ma bolia kríže, tak gynekológ mi dala výmenní lístok k neurologovi.