Bolesť krížov

4. aug 2024

Ahojte chrbtica má holieva dlhodobo mám problém s platnickami ale bola som sa minulý týždeň kúpať a mne sa to riadne zhoršilo mohla som nejako nachladnut? Pravá strana má aj pri akoby predklone ťahá až do zadku alebo trošku až v nohe aj keď sa tak trochu akoby prehnem aj na posteli hrozne má to tam ťahá mala som asi tri dni aj taký akoby tlak až niekde v panve aj na ľavej strane nevedela som určiť či má bolí brucho zadok alebo chrbát ale toto ma tak ťahá. V pokoji bez pohybu je to ok čo si myslíte môže to byť aj zo studenej vody?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. aug 2024

@taynee no len až takto ma to nebolelo že až pomaly kdesi na zadku taký tlak ale ďakujem

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
banalu
4. aug 2024

Ked ti to vystreluje do zadku, pripadne az do nohy, tak ti platnicka mohla zatlacit na nerv.
Chod na kontrolu k neuro/orto - tam kde s tymi platnickami chodis, ci sa nieco nezmenilo. Ale lieky budu iba zaplata, pri platnickach treba cvicit, cvicit a cvicit.

apolka77
4. aug 2024

Mňa vcera riadne boleli kríze a tiež mi to ťahalo až do nohy . Tak som si ani nieze zacvicila ale riadne ponatahovala driekovu časť takými cvikmi z jogy..pomaličky ako bolo mne príjemné..pozícia dieťaťa mne napr.velmi pomáha ak nepoznáš tento cvik pohladaj na you tube..je hrozne veľa cvičení na bolesť krížov chrbta na YT ..len v tvojom prípade by som bola opatrná a robila iba polohy kde je to príjemné. Nesmieš ísť cez bolesť. Resp. sa poradila s fyzioterapeutom.
Ale jogu veľmi odporúčam. V tvojom prípade skôr takú relaxačnú, dychovú kde sa pomaly natahujes.

autor
4. aug 2024

@banalu no mne podľa CT platnička tlačí trochu na nerv len neurologická už má nechce vziať že mám proste cvičiť

zlatican
4. aug 2024

Na tie bolesti je výborný condrosulf a na prechladnutie kalciový sirup.

apolka77
4. aug 2024
https://www.youtube.com/watch?v=ZsIbnAxzww4

Táto pani veľmi dobre cvičí. Odporúčam podľa jej videí.

autor
4. aug 2024

@apolka77 mňa teraz napadli že má to bolelo už dva dni pred dovolenkou lebo som si v robote dávala aulin taká čudná bolesť dole až nemôžem mať nejaký nádor :(? Ja už si namyslam všeličo

autor
4. aug 2024

@apolka77 a keď sa dám na štyri a dvihnem pravú ruku hore a idem sa na ňu pozrieť hore tak na tú pravú stranu to ani nedám presne v Tom mieste ma to ťahá