Ahojte, chcela by som sa spytat na koho sa obratit v pripade bolesti krizov. Zacala mi cca v juny (pred tym som cvicila, mozno aj tym som si tam nieco “pokazila”). Skusala som rozne hrejive naplaste, dorsiflex, natahovanie, pokoj.. a neprechadza to. V july som zas mala covid, traviace problemy tak som bola aj na sono, rontgen vsetko ok.
Ked pojdem k vseobecnej kam ma posle? Ked som v podstate sono absolvovala vramci problemov po covide? Ci mam sa rovno na neurologiu pytat? Netusim 🤷♀️
Ja som išla k obvodnej, tà mi predpisala lieky na uvoľnenie svalstva a asi po mesiaci sa to zlepšilo a začala som chodiť na rehabilitačné cviky a cvičìm ich aj doma, naďalej vsak chodím aj na silovè tréningy. Podľa mňa najhorší je spánok na bruchu, na chrbte a na boku je to v pohode. Treba si uvedomiť, že keď už ťa raz začali bolieť kríže, tak si budeš musieť stále dávať pozor. Nezohýbať sa, žiadne prudké pohyby a dvíhanie ťažkých vecì.
@stanulienkat dovolím si nesúhlasiť, najhoršie je spávať na bruchu
Vtedy máš chrbticu ako keby vo vzduchu a nemá pevnú oporu
Ale každému vyhovuje iné
No ja som si to asi odpalila pri mrtvom tahu resp pri cvikoch na zadok s cinkou 🤦🏼♀️ Teda myslim, nebolo to ze som nieco robila a hned ma to zacalo boliet no postupne. Co sa tyka obliciek neviem ci by mi robili este ine vysetrenia ako sono? Lebo sono brucha a obliciek mi robili ako som uz pisala pred par tyzdnami
@pribinak jezismaria. To som chcela napísať,teraz pozerám že som napísala opačne. Jasné nespávat na bruchu.🤦♀️ ani nie preto, že by chrbtica nemala oporu, ale máš ju veľmi zvláštne prehnutu práve v krížovej a krcnej oblasti, keď spíš na bruchu.
Ach moja oblubena poloha spanok na bruchu 🤦🏼♀️
@laura222 tak v prvom rade zhodnotí či je to z chrbtice alebo obličky...ak z chrbtice(čo by aj malo byť keďže ti to začalo po cvičení), tak ortopéd alebo neurológ...alebo ti dá lieky na uvolnenie a od zápalu