Bolest v krcnej chrbtici,stuhlost,bolest ramien a ruk.Rano taka stuhlost v rukach,ze ked si robim kavu,zvacsa je vsetko vedla salky.Bolest hlavy a tlak v ociach(ocny povedal,ze oci mam OK)...co s tym? ako sa znova citit komforne?
@daturka1 - ja by som skusila naozaj kvalitnu masaz - ale niekoho, kto sa do toho naozaj vyzna, nie nejaky "novovpreskolenec" - ktory by aj vedel napr. povedat, ze ci v tomto stadiu to vobec je vhode alebo nie (ta masaz). Moze to byt naozaj "len" z tej stuhnutej chrbtice (moja stara mama to mala). Ale naozaj pozor na vyber - dobry maser Ti povie, ze masaz nie je vhodna a treba vyhladat lekara. A tych masazi niekedy treba aj viac po sebe, aby to zabralo.
skus ortopeda ja som sa odhodlala po rokoch co som to riesila len tabletkami od bolesti a veru ma nepotesila ortopedka ale oni vedia aj napravit tu krcnu chrbticu takymi hmatmi ...
@maznacik007 preco ta nepotesila?nevedela pomoct ci tazka diagnoza?
@daturka1 Stotožňujem sa s názorom dievčat, ktoré ti odporúčajú ísť k ortopédovi. Urobiť riadne vyšetrenia. Ak ti môžem aj ja poradiť, opatrne s masážmi. Ja mám veľmi zlú skúsenosť. Pretože nie je masér ako masér. Mala som bolesti krčnej chrbtice a šla som k masérke. Síce mala na stene licenciu, ale ako som dopadla po jej masáži, no hrôza. Licenciu by som jej najradšej obúchala o hlavu. V noci som mala hororné sny, blúdila som po onkológii, plakala som, ochkala som, až ma musel manžel zo sna zobudiť. Mala som T a ráno, keď som sa vyzliekla, po krčnej chrbtici a v podstate po celom chrbáte som mala veľké podliatiny. Bolelo ma celé telo. Odvtedy len lekár!
@daturka1 diagnozy skor ...
Diagnoza:
L sinistroskolioza,
Velmi vyrazna osteochondroza L5 az S1 vyrazna v L4 az L5
arthoza SI bilate.
Ganglioma carpi
Syndrom canalis carpi
AVS LS syndr. dekomp.
ale teda zacala som liecbu ... aj mi napravala krcnu chrbticu ...
🙂 ahoj mam problemy uz 5 rokov s krcnou chrbticou jednoznečne treba dobreho neurologa urči diagnozu a dalsi postup držim prsty 🙂
Ahojte...mam podobny problem.Zo stresu a prievanu mi stuhla krcna chrbtica resp.svaly na siji...boli ma z toho hlava,pohyb hlavou mam obmedzeny...ako dlho trva liecba?Bola som na masazi vraj mam extremne stuhnute trapezy a aj siju...a necudo ze ma hlava boli.Ale kedy to prejde?Co robit? ☹
@miriamka ahoj mna uz ked velmi boli a k tomu mam zavraty uz len tabletky mam od neurologicky xeforapid tak tie niekedy si musim lahnut a nohy nahor lebo mam pocit ze odpadnem vsetko je od zmeny pocasia nesuhlasim s panom matway co napisal s kyselinou ja som bola aj na reumatologii a testy su ok ziadna reuma lebo od krcnej ti postupne ide do ruky az do nohy bolest je to svinstvo 😉
tak dnes som bola u mojho obvodaka a ten bol zhrozeny v akom stave mam celu chrbticu.....telefonicky naliehal na ortopeda,aby ma vzal hned v najblizsie dni,ze ma v ordinacii mladu zenu zrobenu od roboty.....tak neviem co bude dalej....
daj sa do poriadku u ortopeda a potom ti nezostava nic ine len CVICIT, CVICIT a CVICIT...a nie len teraz, ale cely zivot, lebo len pravidelne cvicenie pomaha chrbtici, viem o bolesti chrbtice svoje!
je lepšie ísť k ortopédovi alebo k neurológovi s krčnou chrbticou? lebo mňa poslal obvoďák vždy len k neurológovi a vy tu spomínate viac ortopéda. bol niekto aj aj? v čom bol rozdiel?
@smejula ortoped ti moze tu krcnu chrbticu aj napravit priamo v ambulancii ono zavisi asi od stavu ja som bola min. tyzden urobila mi rotgen, napravala mi chrbticu dala mi obstreky, a este mi vytahovala nejaku hmotu mam ganglion a syndrom karpalneho tunela, dala mi lieky a o dva tyzdne kontrola ... rehabku davaju asi az ked to je stabilozovane ...
@maznacik007 mne vacsinu tych veci robil neurolog. tak ja fakt neviem rozdiel medzi nimi 😅
ako prva pomoc pred navstevou lekarov - potierat si krcnu chrbticu balzamom z alpskych bylin + suche teplo (mame vyskusane v rodine) a pri rannej stuhnutosti klbov by som najskôr nasadila ocistnu kuru na telo a potom napoj na podporu chrupaviek a klbov...teta m problemy s prstami na rukach, dostala od neurologicky lieky, ktore mali na nu vela nepriaznivych ucinkov, tak ich v novembri prestala brat. teraz bola na kontrole a mala este lepsie vysledky ako predtym. tiez som jej poradila ocistnu kuru
@smejula Mna obvodna tiez postala s krcnou neurologovi...ten spravila rontgen dal lieky, po ktorych mi je dost blbo a mam hadam vsetky neziaduce ucinky tak ich od dnes prestavam uzivat .Buduci tyzden idem na kontrolu a dufam, ze mi aspon nejaku rehabilitaciu da aby mi niekto ukazal ako cvicit.
Inac som si sama naordinovala...1x tyzdenne zdravotna masaz, kazdy den si masirujem siju kremom a nahrievam si chrbat a siju suchym teplom, uzivam Magnesium, a kupila som si krcny golier ktory si sem tam dam a najma ked soferujem mi to ulavu dava...a sakra dufam, ze to coskoro prejde, su to hrozne stavy 😔
Tak po kontrole neurologa...caka ma magneticka rezonancia.Co tam zistuju?
@daturka1 asi by som zasla k neurologovi. Moze to mat viacero pricin.. Kompletny krvny rozbor, mozno MR a stanovit diagnozu. Potom rehabka, alebo ina liecba..