Bolesť kostrče

katches69
1. jan 2024

Ahojte, som 3mesiace po chirurg zakroku (rezanie abcesu v oblasti kostrce), poucena som bola, vela umyvat, aj umyvam. Zahojene to relativne mam dobre, chodila som aj na kontroly a dr ze ok. Mala som to dlhu dobu aj prelepene. Tento abces som mala uz 2x, prvy raz praskol no po 2x uz som nemala "stastie" a musela som ist na rezanie. No ale problem kt prave vznika je ze zasa ma zacina boliet kostrc. Bola som chora pred tyzdnom. A vzdy to zacina bolestou kostrce a potom sa zacne robit abces. No dnes som si dala paralen a dalej neviem ze co. Rozmyslam ze po sprche si to prelepim a vydezinfikujem. Viete poradit ze co dalej aby sa to zasa nespravilo? Su nejake masticky? Odpovedajte len tie ktorym sa to realne vratilo a vedeli to doma vyriesit. Nez sa zacal robit abces. Dakujem

jaga18
1. jan 2024

18r dcéra to mala a žiaľ nijak sa chirurgovi vyhnúť nedalo. Nám povedali, že 2x a potom už len operácia, potom by sa to už vrátiť nemalo . Inak jej to aj prasklo, no aj tak jej to museli rezať a čistiť.

jaris84
1. jan 2024

@katches69 môj brat to má. 2x čistenie,2x operácia a stále to má. Má obdobia,že to je lepšie a opačne. Už to má 14 rokov a nezahojilo sa to. Z rany mu vyteká nejaká tekutina.

gerfinka
1. jan 2024

@katches69 ja som to mala asi 4x. Prvý raz som nevedela o čo ide, tak mi to prasklo samé. Ďalšie dva razy som chodila aj na chirurgiu. Pri Tom druhom ráže mi chirurg povedal, že ešte raz a bude nasledovať operácia. Čo sa mi ale nechceli. Ten 4x som si dávala propolisovu tinktúru na to na vatovom tampóne a tuším ak čiernu mast. Zas mi to prasklo samé, ale od vtedy sa mi to nastastie nevrátilo a to je už asi aj 15 rokov dozadu.

vorkola
1. jan 2024

@gerfinka A ta cierna mast ,to bola nejaka ichtiolova?Dakujem

katches69
autor
2. jan 2024

@gerfinka no stale ma boli ta kostrc, myslite ze si to mozes namastit tou cernou mastou a prelepit?