Dobrý deň, mám 21 rokov , som vysoká .. mám 180 cm ,(73kg), všetci doma sme vysokí muži sú vyšší. Už dosť dlho mám bolesti kolien pri státi alebo len tak pri sedení ale keď sa hýbem ma vôbec nič nebolí. Mám aj krčové žily. Pohybu mám dostatok, tak neviem prečo ma tie kolena bolia, ci to nie je len z tej vysky , ze vacsia zataz na kolena. Bolia ma tie kolena aj napr. v sprche ked stojim, musim si na chvilu sadnut. V noci mam casto v lytkach krce, alebo vecer. Nohy ma casto aj svrbia ale pripisujem to holeniu, aj ked sa potom natriem. Je mi to az neprijemne s tou bolestou hlavne v kolenach. Urcite pojdem k lekarovi po sviatkoch, len som chcela vediet vas nazor. Este dodam, ze pred tromi rokmi som mala poskodene koleno ale od vtedy ma boli obcas len na zmenu pocasia cize neviem a co sa tyka krcovych zil tak to mame doma vsetci, ci muzi alebo zeny.
@missviolet dakujem.. ja si nechcem ziadne choroby namyslat.. dufam, ze to bude ok..ale som sa pred par dnami velmi zlakla lebo mi strpla cela lava strana tela.. snad to nie je nic vazne
lekar ti spravi rontgen, pripadne posle na magneticku... ja beriem klbovu vyzivu glukozamin a kys hyaluronovu... trpnutie a krce moze byt fakt ta tetania ale to nefiagnostikoval ortoped ale neurologicka (spravila emg)
kolená zvykli bolieť športovcov... potom museli obmedziť pohyb, resp. ísť na liečbu, alebo už hrávať iba rekreačne.
ja s napr mala v 18 zistenu vydratu chrupavku v bedrovych klboch (robila som balet, takk cca 5h tyzdenne), boleli a bolia ma riadne... krce nocne mavam aj ja - tetania