Bolesť kolena - trhlina menisku

laxinka
31. júl 2020

Ahojte,
Existuje prosím niečo, čo mi pomôže od bolesti - mám trhlinu na menisku. Bola som na injekciu sinovial v januári, kým mi zabrala tak prešiel týždeň, a účinkovala možno 2tyz 🙄 teraz som bola opäť ale je to už týždeň a pol a teda zmena žiadna, ani o chlp. Takisto ma boli vrch tej istej nohy, proste to miesto kde sa noha napája na trup, to "V" (so ženskými vecami to nemá nič). Ta bolesť je už neznesiteľná, boli to keď stojím, sedím, ležím, a takto pri malom synovi nemôžem fungovať... Prosím, je na to nejaká masť, tabletky, hocičo... Na operáciu zatiaľ nechcem ísť, mám 31r a nechať si rezať koleno... 🤷‍♀️ A keby aj, neobjednaju ma na zajtra čiže aj tak musím ten čas do operácie nejako prežiť a toto je už fakt neznesiteľné...
Prosím o pomoc, čo zaručene pomôže pri bolesti menisku? 😒 (Konská masť, Ibalgin gél, octanová masť, voltaren vyskúšané, žiadny efekt)

20erika07
31. júl 2020

@laxinka ahoj mne nezaberalo tiez nic z liekov, jedine kludovy rezim ale pri malom dietatku nemozne.
Neporadim, akurat len v tom ze koleno si daj operovat , ono ta to dobehne v horšom stave aj tak. Budes mat len dve male 1cm ranky to je nic. Mne meniskus poskodil aj na inych miestach chrupavku, ulomky z neho. Dokonca mi vyskakovalo aj jablcko kvoli tomu neskor. Oni to v dnesnej dobe vedia setrne osetrit zvnutra.
A koleno ti musi slúžiť aspon este 40-50rokov takze sa fakt chod cim skor kym sa ti neposkodi este viac

majkeel
1. aug 2020

Cim neskor pojdes na operaciu, tym viac sa ti koleno pri neriesenom probleme bude dalej poskodzovat.
Mam po plastike krizoveho vazu (salovy futbal,...), aj meniskus bol tusim natrhnuty a dnes lepsie ako predtym. Ziadne problemy, ziadne bolesti. Predtym obcas preskocilo jablcko pri extremnych vykonoch, dnes nic. Beham, sportujem lepsie ako predtym. Skor ma zacne pri sporte boliet druhe koleno ako to operovane.
Ale ja som na op musel, lebo som sa na tu nohu ani nepostavil. Ulomok odtrhnuteho menisku (asi) zapadol do klbu a nevystrel som nohu.
Meniskus sa robi cez tri bodovky, nic ani nebude vidno. Po plastike vazu je 2-3 cm jazva, ktoru na nohe pod kolenom (pod chlpami ;) ) ani nevidno.

vika12341234
1. aug 2020

ahoj mám s tým skúsenosť bolo to minulý rok v októbri, rodičia ma nechali nech sa rozhodnem ako chcem mala som 18,zvolila by som na tvojom mieste operáciu, je to malý rez a nie je ho veľmi vidieť, ja sa bojím aj odberu krvi všetkého čo sa týka doktora, ale som veľmi rada že som šla na operáciu neľutujem, len tá psychika po operácii je trošku mizerná

laxinka
autor
2. aug 2020

Ďakujem vám veľmi pekne za rady,idem sa teda objednať kým nezačne druhá vlna aby zas nezakázali zákroky. Prajem vám veľa zdravíčka 😊

vika12341234
2. aug 2020

@laxinka napodobne