Bolesť kolena po cvičení

tenerifka
11. dec 2013

Zienky, chodim par tyzdnov na pilates, a po poslednej hodine(minuly tyzden) ma boli prave koleno zvonku akoby vpredu a troschu do boku.
Trva to uz par dni, zhorsuje sa to v noci, a dnes ma to bolelo cely den, aj mierne na to krivam. Som si ista, ze som si tam nic nepretrhla, ale je to zvlastne, ze ma to zacalo viacej boliet az dnes. Asi tam je nieco natiahnute. Nemate skusenost? Bude stacit, ak dam na par dni kludovy rezim a nebuem to koleno namahat?
K dokimu zatial nepojdem, nechcem ani lieky ci maste....

durik
12. dec 2013

Bude to pravdepodobne natiahnutý krížový a bočný väz.. Ak je koleno v mieste bolesti citlivé, červené a opuchnuté môže ísť aj o zápal (v takomto prípade treba navštíviť hneď lekára). Doporučujem kľud, suché teplo. Ortéza na koleno alebo elastický obväz na stabilizáciu kolena kým neprejde bolesť. Na noc nechať koleno voľné. Ak do pár dní bolesť neprejde treba ísť k lekárovi. Koleno je najviac zaťažovaný kĺb ľudského tela a veľmi rýchlo dochádza k opotrebovaniu a poškodeniu hlavne pri prudkej a silnej záťaži.

tenerifka
autor
12. dec 2013

@durik dakujem za odpoved. Nemam to ani napuchnute ani cervene, uplne normalne, len pri urcitych zmenach polohy boli. Dnes ta bolest nie je taka silna ako vcera, ale je viacej "rozlezena" po celom kolene a krivam. Som si ista, ze je to z cvicenia, posilovali sme v ten den dolne koncatiny s elastickou gumou a asi som precenila svoje sily.Vcera som mala velke behacky a asi preto sa koleno ozvalo. Uplny kludovy rezim dat nemozem, treba mi aj soferovat, ale nepodstatne veci necham na neskor