Bolesť kolena

eminaaaa
3. okt 2021

Ahojte. Prosím si radu. Čo mám robiť s kolenom. Na MRI som bola tam nezistili nič vážne. Ortopéd ma poslal na rehabilitácie ktoré som pred nedávnom ukončila. Ale koleno má bolí ešte viac po rehabilitaciach aj opuchlo. Pri každom pohybe mi v ňom strašne pukne. Už neviem čo mám robiť kontrolu u ortopéda mám až za mesiac. Ďakujem za rady. Pripínam aj výsledok z MRI.
Ďakujem.

bloger
3. okt 2021

@eminaaaa Nevhodné opakované preťažovanie kolena, poškodenia tkaniva z preťaženia (neprispôsobenie záťaži kolena) alebo opakované úrazy kolena vedú k zápalu a následnej hypertrofií, tvorbe jaziev v plike čo sa prejavuje bolesťou v kolene. Okrem bolesti sa môže vyskytnúť aj časté prelupovanie v kolene pri pohybe alebo opuch kolena.

bloger
3. okt 2021

Diagnóza sa opiera o anamnézu, klinické vyšetrenie a zobrazovacie metódy.

Konzervatívna liečba zahŕňa protizápalovú liečbu, cielenú rehabilitáciu a obmedzenie resp. usmernenie záťaže kolena. Pri neúspechu konzervatívnej liečby je indikovaná operačná liečba artroskopia. Pekný večer

monkabohdalova
3. okt 2021

@eminaaaa dlhodobo mám problém so zápalom šliach v kolenách, minulý rok má strašne boleli, vyskúšala som kadejo liečiť, nakoniec som skončila s natieranim kolien s masťou ozonicon emulgel. Skúste si ju kúpiť a natierať pravidelne 3krat za deň , mne pomohla, aj keď m stále bolia, ale je to neporovnateľne oproti minulému roku

petra_ko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra_ko
4. okt 2021

@eminaaaa Tažko povedať čo máš s kolenom, ja som mala obdobné pukanie v kolene a poradili mi Kyselinu hyaluronovú, nechcela som si ju dať pichať do kolena ale začala som brať výžvivový doplnok so zinkom od MUDr. Sovy a pomohlo to mojmu kolenu velmi, a aj plet sa mi zlepšila ako bonus. Vyskúšaj môžno pomôže aj na tvoj problém

eminaaaa
autor
4. okt 2021

@petra_ko dobre ďakujem vyskúšam ja som ešte zabudla spomenúť že nemôžem skrčiť koleno

bloger
4. okt 2021

@petra_ko čo si mi chcela napísať neukazuje mi to