Bolesť kĺbov po pôrode

29. apr 2023

Mali ste? Čo vám pomohlo? Mňa príšerne bolia bedrové kĺby pri vstavaní z postele :/ som skoro 3 mesiace po sekcii

veron2811
29. apr 2023

Ja som 3 a pol mesiaca po sekcii... A tiež stále bolia.... 🥴 Bola som zatiaľ na masáži... A trochu začínam cvičiť, pod dozorom fyzioterapeuta kvôli diastáze...tak to hádam prejde🙏

autor
29. apr 2023

@veron2811 a riešila si to s niekým? Či to je normálne a prečo sa to deje? Ja sa postavím a chodím ako 90 ročná tetka, kým sa rozhýbem. No aj ja som bola na masáži, zatiaľ len raz tak necítim rozdiel ale už ma to pekne s...ie 😠

lindusss2016
30. apr 2023

Je to v podstate normalne, ale nie kazda to tak ma. Mna zacali boliet uz v tehotenstve. Deje sa to preto, ze telo vylucuje hormony, ktore sposobuju uvolnovanie klbov, aby dieta preslo porodnymi cestami lahsie. Prejde to, ale tazko povedat kedy. Chvilku to moze trvat. Sranda, ze aj ja som skoncila sekciou. Akoby tie, ktore tu bolest citia, nakoniec nemohli porodit prirodzene, ale to je len moja uvaha, je nas tu slaba vzorka 😃

minilla
30. apr 2023

Mne pomohol len cas, boleli asi 6 mesiacov, kym sa hormony neukludnili.

elis248
30. apr 2023

Pri prvom ma boleli kĺby asi v poslednom mesiaci pred pôrodom a potom asi tak 2 mesiace po pôrode. Myslela som si, že budem chodiť s barlami, bola to neskutočná bolesť. Pri druhom to začalo asi tak v 4-5mesiaci tehotenstva a trvalo to asi tak 2 mesiace a po pôrode už nič. Vždy to samé odišlo, ale bolesť to bola hrozná, nedalo sa to ani rozchodiť. Ale rodila som 2x prirodzene.

ajwettss
30. apr 2023

Ahojte, ja som 12 dní po pôrode. To čo som prežívala posledný mesiac tehotenstva s bedrami bolo peklo... posledné dni som už chodila len s barlami..inak sa nedalo ..sadala som si cez bolesť a vstávala tak isto. Po pôrode som si myslela že to prejde..rodila som prirodzene...neprešlo to ...hneď ako ma pustili z pôrodnice, smer fyzio..cvičím posilňujeme panvu, bedrá, už vidím a cítim pokroky...chodim už "len "o jednej palicke, ľavá noha ok ale na pravu sa ešte bez opory ešte nedokážem postaviť....takže to je moja skúsenosť druhého tehotenstva...pri prvom som nič také nemala...

tanyan
1. máj 2023

Ja som rodila prirodzene a po pôrode som sa nemohla ani otočiť v posteli - kríže a bedrá úplne KO. Zhodou okolností mi asi tri mesiace po pôrode vyšiel nárok z práce na ambulantné kúpele (zamestnanecký bonus). Po 2 týždňoch som sa cítila oveľa lepšie. Mala som parafínové zábaly, perličkový kúpeľ, masáže a teplý bazén. Okrem toho má manžel natieral krémom Traumeel S.

veron2811
1. máj 2023

Viete čo, zatiaľ, nie, tiež som čítala, že to je hormónmi, že sa ešte dávajú ako dokopy tie kĺby, celkovo panva... Tak ono je to ešte asi chce čas.... Ale verím vám, je to hrozné.. Ja som od 4.mesiaca nemohla spávať, ani otočiť v posteli.. A tá masáž... Tam mi poradila na chrbát suché teplo a častejšie prísť ale pri tom bábätko to není také ľahké, ved viete sama... Musíme chvíľu vydržať a hádam bude dobre, držte sa. ❤️