Ahojte baby, pisem sem lebo som už úplne zúfalá a hrozne sa bojím. Chcem sa opýtať či mi niekto neviete poradiť, čo sa to so mnou deje. Odkedy sa mi narodil maličký - už má 3 ročky, cítim sa hrozne. Stále ma niečo bolí, som slabá, negatívne naladená.....aj ked sa veľmi snažím, aby to bolo iné....neviem si pomôcť. Posledný mesiac mám silné migrujúce bolesti klbov a kostí. Uz 2 tt ma tak velmi bolí pravé bedro a tá bolesť vyžaruje až do celej nohy, že pôrod bol oproti tomu nič. Lekári mi najprv dlho nič nevedeli nájsť....teraz sa však v krvi objavili chlamydie v pasivnej forme a mykoplazmy v aktivnej forme. Zatial beriem 3 dni antibiotika, ale necitim ulavu. Myslite, že tieto bolesti by mohli byť z toho? V chvílkach zúfalstva ma napadá či nemám nebodaj rakovinu kostí....môj otec ju mal a viem, že ho hrozne kosti boleli. Baby, už nevladzem a hrozne sa bojim.......viete mi niekto pomôcť - poradiť? dakujem krásne a požehnanu nedelu prajem
@lukihomamina a ake vysetrenia ti robili?najskor dufam krv s prihliadnutim na to,ze mate taku historiu v rodine(otec rakovina kosti)....mna este napadlo,aj pri inych chorobach kosti su bolesti,napr osteoporoza,i ked v tvojom veku skoro, nikdy nevies..
Ale pozor!!!chlamydie mozu vyvolat tzv reaktivnu artritidu,cize mozno by bolo dobre to viac skontrolovat aj po tejto stranke..to moze sposobovat unavu a vyzarujuce bolesti klbov, kosti..
inac, aky si mala porod?ono ak klasicky, tak mnoho zien ma vseliako poposuvane panvove kosti,a nie vzdy sa vratia spat ako maju...dokonca sa niektorym aj vyklby bedrovy klb,vrati sa spat ,ale zle..aj na toto treba skontrolovat..
@lukihomamina a este aby som nezabudla,,tiez kamoska sa takto zle citila pom porode, velke stresy lebo koncila VS aj prve babo, a nakoniic jej dagnostikovali reumu☹ trvalo to dlho,lebo si najprv nahovarala,ze je unavena z porodu, potom z dieta,potom ze ju boli to preto a preto,vzdy nejake odovodnenie..nakoniec jej opuchlo koleno,ortoped stale vedla,ze to mala pouraze(mala vtedy maly uraz kolena) a nakoniec reuma III stupna..,reumatolog povedal,ze poporodne stresy to spustili..
takze okrem minimalne stanovenia onkomarkerov, na co mas "narok" tak ci tak,kedze ste mali rakovinu v rodine by som sa mozno pytala aj na reumatologicke vysetrenie,alebo nech dr spravi predbezne testy..
@lukihomamina mna tiez bolia kosti,mna aj predtym,len menej..mne povedali,ze som hypermobilna a to byva aj z toho,ale kedze reumatidnu artitidu mame v rodine(babka),tak cakam na ortiel,brali mi krv a rengenovali ruky.
Predtym som bola na emg vysetreni,to bolo ok. U mn ato sli postupne,najskor len pri rychlom pisani v skole,neskor postuone pri praci na pc-dlhodobej,ked sme byvali dlhsie kvoli mnozstvu prace...teraz to uz riesim,lebo coskoro ma caka navrat do prace a bojim sa,ze nebudem vladat byt viac ako 8h.za pc.
Urcite ries a trvaj na vysetreniach.
Ja som 5 mesiac po pôrode a rána sú pre mňa hrozné, akoby som mala stuhnuté kľby alebo čo. Keď sa rozhýbem je dobre, ale v noci vstať k malej alebo ráno je hrozné. Cez deň fungujem normálne. Dúfam že je to prechodné a ešte sa to upraví.
@choka ja som 8mes po porode a mam presne to iste..ked dlhsie sedim, ale v noci ci rano vstavam z postele, hrozne ma boli nohy..chvilu fakt trva kym to rozchodim...nechapem co to je! som myslela ze kojenim mi chybaju nejake vitaminy alebo fakt neviem co! Inak to mam uz asi cca 4-5 mesiacov a zatial to teda nejde prec..
@pragmaticka chodím ako korytnačka, bolia ma priehlavky ale aj nohy akoby som mala svalovicu
Ja som mala tie iste bolesti po chripke, tiez som myslela na vselijake zle diagnozy, vela vysetreni, vysledok osteoartroza a zvysok zo psychiky (unava, slabost) .
@pragmaticka
@choka ja som tak dlho bola tiez,sprvu som myslela,ze poprodne zmeny, potom,ze je to chladom-mala sa narodila v zime,a stavalo sa casto,ze som pri kojeni zaspala a zobudila sa uplne "uzimena", stuhnuta.. potom to ale pokracovalo aj na jar, leto..ked som kojila, brala som aj vitaminy a mineraly pre kojace zeny..popravde, nebola som u dr,ale mozno by nemolo odveci aspon k obvdnemu keby ste zasli a zobral krv ,mininalmne na krvny obraz a zapal?
@veriiii a ty si to mala z coho? na krv som bola tusim pred 3-4 mesiacmi, ked som mala problemy so stitkou a teda na toto som sa vtedy nepytala ale krvy obraz bol o.k...akurat hranicne zelezo
Ahoj, na chlamýdie a mycoplazmy sú účinné tinktúry od pani Podhornej z Čiech, nájdeš na adrese http://nadeje-byliny.eu/. Napr. Chlamisan. Majú tam aj skvelého parazitológa a na zadanú diagnózu ti priamo magistra Podhorná odporučí tinktúry. My s nimi máme len dobré skúsenosti. Momentálne berieme tinktúry na boreliózu a vyčistenie organizmu. Zakúpiť sa to potom dá aj na Slovensku, majú tu dve obch. zastúpenia. Je to cenovo dostupné a veľmi účinné. Lenže pri takejto diagnóze by to chcelo aj tak detoxikovať organizmus. Synátor bol dva roky v kuse chorý, kašľal, mával teploty a pod. Pre medicínu to bolo absurdné, lebo mu nikdy nič nenašli. Žiadne antibio nepomohli. Nie dlhodobo. Začali sme odčervovať, očisťovať a kašeľ je preč. Už tri mesiace je v pohode. Držím palce.
@pragmaticka neviem, ja som nebola u dr sa priznam, preslo to samo..asi za rok:-0..
@veriiii jaaaj, dakujem..dala si mi nadej, ze to prejde same.. 😀 dokedy si kojila? neprestalo to nahodou vtedy ked si prestala?
@lukihomamina ja by som na tvojom mieste zasla na ortopediu
Mne nikdy nič nebolo po tejto stránke som sa nesťažovala a nejak sa to na mna z týždna na týždeň prevalilo a diagnoza - stillova choroba druh reumatoidnej artritidy. O tom ako sa cítim/fungujem teraz ani nepíšem. Geriatrik ☹
@pragmaticka nie, ja som kojila do 7.5 mes a bohuzial to nepreslo u mna tym☹ je dost mozne,ze nemame ani ten isty vyvolavajuci podnet , a nemoze to suvisiet nejako so stitnou?nepytala si sa dr? mrkni tento link, je tam aj bolest svalov
http://zena.atlas.sk/10-priznakov-neposlusnej-s...
Ahojte baby mam 17rokov som uz pol roka po porode a tiez sa citim ako keby namne lezal sto kilovy slon. Vsetko ma boli križe a najviac chrbtica niekedy ma az tak boli ze mi je na vracanie. Neviem co mam robit mala by som posilnit svalstvo len kebyze idem do posilovne tak odtial pojdem minimalne po styroch :(
@lukihomamina Bolest klbov moze byt z chlamydii
Stará téma,ale možno niekto poradí...ja som v začarovanom kruhu,neviem,kde hľadať pomoc ..strašne ma bolia svaly rúk a nôh..už som bola na mri, emg,odber krvi na serologie,ck zápaly a všetko ok..a ja sa cítim hrozne😫😪
@lukihomamina ahoj prosím ta ako ti dopadlo vyšetrenie bola si? Z čoho to máš mam ten istý problem
@lukihomamina Dobry den, chcela by som sa opytat, ako sa mate...? Pomohlo Vam nieco, nejake vysetrenie a tak? Dakujem.
@lukihomamina dobry den, aj ja by som sa chcela opytat ako to dopadlo?
Je možnosť, že to bolo z vyčerpania. Predsa s dieťaťom prichádzajú aj nejaké hormonalné zmeny. Úpadok kolagénu mohol zapríčiniť bolesť kĺbov. Oslabená imunita. Možno keby sa nastavil nejaký denný režim (v rámci možnosti, viem že s bábätkom to vie byť náročné) Dodržiavať pitný režim, raňajky ja si k nim dávam aj pohár vody s vital proteins pre doplnenie dávky kolagénu. Nezabudnúť na ovocie zeleninu a hlavne spánok.
@lukihomamina čo vám pomohli čo to bolo ďakujem
@lukihomamina mna zaujali tie chlamydie a mykoplazmy. Prenurala si net,tam je dost informcii o chlamydiach,a co si ja pamatam,tak sa dlho liecia.
Nuz a ak mas dlhodobe problemy,tak telo je vycerpane od choroby a bolesti. Mozno by to chcelo viac spat,relaxovat. A hlavne si uvedomit,ze uz vedia co ty je,uz mas lieky. Chce to cas.