Bolesť jedného oka, tlak a zhoršené videnie

10. sep 2024

Nezažívali ste niektorá niečo podobné? Od leta pociťujem zhoršené videnie na pravé oko. Keďže nosím okuliare, pripisovala som to tomu, že zrejme sa mi proste zhoršil zrak (aj vek) a potrebujem silnejšie dioptrie. Nútilo ma to žmúriť, "žmoliť" oko. Teraz som však začala pociťovať aj tlak za okom, ako keby mi ho tlačilo z hlavy von, občas (hlavne večer) bolesť oka a za okom. Zvláštne je, že je to len jedno oko. K očnej som objednaná až za mesiac...
Stretli ste sa s tým?

rozculena
10. sep 2024

Niekedy ma bolí oko,hlava vzadu za okom...bola som na klinike na rôznych špeci prístrojoch,aj u inej očnej,ktorá také prístroje nemá,iba klasicky svieti svetielkom do oka.
Povedala mi,že oko nebolí,ak je v ňom nejaký problém,a že ani nič nenašla,čo by mi mohlo spôsobovať nejaký problém,že to je migréna.
Ale neviem,ako to pociťuješ ty,skús si dať niečo proti bolesti.

autor
10. sep 2024

@rozculena len ja pociťujem aj zhoršené videnie na to oko, knihu napr. dokážem čítať max. 10 min. a už iba šúcham oko, lietam s knihou hore dole, lebo neviem, či mi je lepšie keď ju mám pod nosom alebo kilometer predo mnou 😀

rozculena
10. sep 2024

prečo si to oko šúchaš?

moniocko
10. sep 2024

Môže to byť aj očný tlak.... Môj otec to mal a zistili mu glaukóm

lakebabe
10. sep 2024

Mne to robil vysoký ocny tlak, mala som pocit ze mi oči vylezu von, ocny robil ct a oststne vyšetrenia a bolo to z toho.

deti95060810
10. sep 2024

očný tlak...

taktotedanie
11. sep 2024

Riesila by som urgentnejsi termin

autor
11. sep 2024

@taktotedanie obvolala som cely okres, nukali mi terminy na april 🤷

taktotedanie
11. sep 2024

Tak skusat inde iny okres ci sukromne kliniky