Nezažívali ste niektorá niečo podobné? Od leta pociťujem zhoršené videnie na pravé oko. Keďže nosím okuliare, pripisovala som to tomu, že zrejme sa mi proste zhoršil zrak (aj vek) a potrebujem silnejšie dioptrie. Nútilo ma to žmúriť, "žmoliť" oko. Teraz som však začala pociťovať aj tlak za okom, ako keby mi ho tlačilo z hlavy von, občas (hlavne večer) bolesť oka a za okom. Zvláštne je, že je to len jedno oko. K očnej som objednaná až za mesiac...
Stretli ste sa s tým?
@rozculena len ja pociťujem aj zhoršené videnie na to oko, knihu napr. dokážem čítať max. 10 min. a už iba šúcham oko, lietam s knihou hore dole, lebo neviem, či mi je lepšie keď ju mám pod nosom alebo kilometer predo mnou 😀
prečo si to oko šúchaš?
Môže to byť aj očný tlak.... Môj otec to mal a zistili mu glaukóm
Mne to robil vysoký ocny tlak, mala som pocit ze mi oči vylezu von, ocny robil ct a oststne vyšetrenia a bolo to z toho.
očný tlak...
Riesila by som urgentnejsi termin
@taktotedanie obvolala som cely okres, nukali mi terminy na april 🤷
Tak skusat inde iny okres ci sukromne kliniky
Niekedy ma bolí oko,hlava vzadu za okom...bola som na klinike na rôznych špeci prístrojoch,aj u inej očnej,ktorá také prístroje nemá,iba klasicky svieti svetielkom do oka.
Povedala mi,že oko nebolí,ak je v ňom nejaký problém,a že ani nič nenašla,čo by mi mohlo spôsobovať nejaký problém,že to je migréna.
Ale neviem,ako to pociťuješ ty,skús si dať niečo proti bolesti.