Bolesť i napriek injekcii

8. nov 2024

Som v strese.odštiepilo sa mi zo zuba z vnútornej strany akoby celá jedna strana.neviem.presne.na tom tom zube je aj plomba.takže sa obávam, či ho dá dokopy a či nepôjde rovno von.vzadu dole.mám zlú skúsenosť s trhaním zubu.trhali mi raz, ale bolelo.a to mu dali predtým aj injekciu.bolí trhanie??aké máte vy skúsenosti??navyše máme novú mladučkú doktorku ešte nemá toľko skúsenosti.

lindous
8. nov 2024

Keď bolí aj po inekcii, treba sa ozvať, pichne ďalšiu… niekedy proste nezaberie prvá, obzvlášť ak tam je zápal…

autor
8. nov 2024

@lindous mne trhali zub ked som mala 14. tak xo tam take mladé dievčatko.neozvala som sa. len si pamätám, že som plakala.odvtedy mam strach z trhania.táto doktorka mi len minule dávala vložku a aj to dosť bolelo. a to inač mi vrtanie nevadí, ale teraz to bolo bolestivé.

lindous
8. nov 2024

No držím prsty, aby sa dal zub zachrániť a netrebalo rovno trhať, ale ak aj hej, tak už vieš, že treba povedať, keď boli, dohodnite sa dopredu… keď je to dobre umŕtvené, cítiť len ťahanie, ziadnu bolesť, sama som bola prekvapená ako rýchlo a bezbolestne to bolo… bolelo to až potom, ale s liekmi od bolesti sa to v pohode dalo prežiť

autor
8. nov 2024

@lindous bolo by dobre keby sa to ešte dalo zachrániť, ske nevuem...celkom dosť sa toho odštiepilo.

colsami
8. nov 2024

Ak je to dobre "umrtvene", necitis absolutne ziadnu bolest. Ak citis bolest, nie je to dobre, treba sa ozvat. Citit mozes len tlak, tah, manipulaciu...

A to som extrem citlivka na zuby a co som vsetko zazila u zubarov .. nie, nikdy som po inj necitila bolest. Ja vzdy zo srandy hovorim mojej ze "daj mi toho viac nez obycajnemu cloveku, ja som zly pacient" 🤣

autor
8. nov 2024

@colsami ja z trhania mám riadny stres...

ikonica
8. nov 2024

Trhali mi hore osmicku pred par mesiacmi... Skuseny doktor, specializuje sa najme na exstrakcie... Dobre umrtvil a nebolelo nic... A co som bola prekvapena, tak ani po odzneni anestezy som nepotrebovala nic proti bolesti... Mozno ti bude treba vytiahnut nerv, vtedy tiez pichnu anestezu a tiez neboli. Ak nieco citis, treba si dat dopichnut anestezu....

autor
8. nov 2024

@ikonica už budem vedieť, že treba povedať.radšej by som bola keby sa ešte dal zachrániť

rozculena
8. nov 2024

prečo by sa to muselo trhať,opraví to a domodeluje,alebo dá tam korunku.Mne zostali len kýptiky z 2 zubov,mala som na nich také drôtiky,ktoré tie zuby vytiahli o niekoľko milimetrov a potom mi tam dali korunky.

autor
8. nov 2024

@rozculena neviem ked tam je aj plomba.neviem ked cele jedna strana asi odstiepena.ja som urcite za jeho zachranu

kacena4
8. nov 2024

mne po zlomeni sa zubu spravili nan korunku obrusili a nasadili cap, netrhali ho ak je zdravy nie je dovod

autor
8. nov 2024

@kacena4 mam tam plombu.tak uz raz na ňom kaz bol

kacena4
8. nov 2024

aj ja som mala spevnili to capom a mam korunku

rozculena
8. nov 2024

no a čo,keď je tam plomba,veď dajú novú.Tiež som mala plomby.

autor
8. nov 2024

@kacena4
@rozculena dúfam, že to bude aj môj prípad

juliacenc
8. nov 2024

Mne sa stalo nieco velmi podobne a dorobil mi zubar korunku na ten zlomeny zub. Inak ani mne nikdy nezaberie inekcia a vrtanie ma vzdy boli 😭