Bolesť hrdla, teplota, kašeľ, slabosť

fifozbs
28. okt 2023

Zdravím... od 10.10.som PN pre vyhorenie... ale od 26.10.som chorý, v stredu/26.10./ ma bolelo príšerne hrdlo, akoby som v ňom mal žiletky....zvýšená teplota 37,4... bolelo ma celé telo, od 27.10. užívam ATB (Zinnat 500mg), teploty mi ustúpili, ale stále sa cítim nesvoj... slabý, stále ma drží kašeľ (hlienovitý), chrbát ma bolí, bojím sa, že mám niečo vážnejšie... 😞...som slabý, nedokážem nič dlho robiť, hneď sa unavím...väčšinu dna síce preležím, ale potrebujem aj niečo porobiť...
Neviem, čo to môže byť. Zažili ste to? Alebo ste si dávali robiť nejaké vyšetrenia, ak áno, tak aké?? Čo všetko? PIJEM DOSŤ TEKUTÍN, JEM AJ OVOCIE.... NEVIEM, ČO MI JE, SOM BEZRADNÝ.
Ďakujem za odpoveď.

anna777115
28. okt 2023

No, zrejme nejaká viróza. Na takú teplotu, ako máš ty by som si ani Paralen nedávala, nie to ešte ATB. Lekár, ti robil , aj nejaké stery keď ti naordinoval antibiotiká. Pri bolesti hrdla, je dobré kloktat glimbaxom.

ada12345
28. okt 2023

Preco mas atb? Mal si vysoke crp? Robil si si covid test? Ako si tri dni chory, to je normalne, chripka trva tyzden minimalne.

vanilkovazmrzka
28. okt 2023

Ano, si chory. Po dvoch dnoch si cakal zazracne vyliecenie? Pokracuj v liecbe a po tyzdni mozno pride zlepsenie stavu.

anna777115
28. okt 2023

@vanilkovazmrzka Takto, to vyzerá, keď má chlap dva dni teplotu 37°C. Konečná.

vanilkovazmrzka
28. okt 2023

@anna777115 a to radsej opomenieme fakt, ze pri 37,4 sa este ani nema ta teplota znizovat tabletkami 😅

roja01
28. okt 2023

Urob si test na covid.

loliki
28. okt 2023

Od 26. si chorý. Dnes je 29. Čo robiť? Ležať, potiť sa, brať lieky, oddychovať a spať. = liečiť sa. A ten covid test je dobrý nápad.

mamina7070
29. okt 2023

🙄 chlap 37,4 a uz umiera

jaond19
29. okt 2023

@fifozbs asi pred mesiacom som bola takto chora (muz bol pozitivny na covid, ja nie, ale stav sme mali rovnaký), bolest celeho tela od hlavy po paty, strasne silna nadcha, sopel, hrdlo, teplota.... 2-3dni som bola ako mrtvola, potom dalsie asi 3 dni som uz sice stála na nohach ale velmi slabá. Daj si cas a dopraj si oddych, neponahlaj s "nieco musim porobit" lebo ti to telo vrati.

diewcatqoo
29. okt 2023

Ano, mala som to velakrat v zivote: chripka, covid, viroza... s vynimkou detstva som sa vzdy v takomto stave dokazala postarat nielen o seba, ale aj o rodinu a zvycajne som to ani neriesila tabletkami. Ja neviem, to si este nikdy nebol chory? Akoze prepac, ale teplota 37,4 a takyto vylev?

lenka_vi1
29. okt 2023

My sme tak boli obaja chorì ale mali sme aj teploty vysoké. Bol to streptokok nakoniec.Ale v poslednom čase tie silne bolesti hrdla sú u ľudí veľmi časté čo počúvam v okolí.

fifozbs
autor
29. okt 2023

@anna777115 ja mám od malička problémy s nandlami, na nich to je dosť vidieť.. nie nerobili.... COVID testy som si robil vo štvrtok, piatok a včera= negativ.

fifozbs
autor
29. okt 2023

@diewcatqoo bože bol, ale takto ma to veru nikdy nedržalo.... ale OK nemal som radšej nič písať...

fifozbs
autor
29. okt 2023

@mamina7070 nie, ale necítim sa celkovo dobre...ale OK zas niektorí múdry.... nerieš, ak máš napísať blbosť, radšej sa zdrž komentára

fifozbs
autor
29. okt 2023

@roja01 nemám covid, robil som si testy

fifozbs
autor
29. okt 2023

@anna777115 asi ťažko... nejde o tt 37..., ale o to ako sa cítim...
ale zas si rovnako múdra.... radšej si zahryzni do jazyka...ak nemáš nič normálne napísať.

mmoni89
29. okt 2023

Zeny ale ste hnusne.Ja nikdy nemavam teploty pri chorobe a niekedy dokazem normalne fungovat a niekedy som odpalena ze som rada ze dam detom aspon nieco do ust.Zas nemusite hned utocit len pre to ze to pise chlap

mmoni89
29. okt 2023

@fifozbs daj tomu cas.Niektore virozy su slabsie ine horsie,moj manzel bol minuly rok tak chory ze dva tyzdne bol chudak odpaleny .a to on je teda nezmar,neposedi chvilu na zadku.A to ze beries ATB je velka zataz pre telo.To sa este dlho nemusis citit vo svojej kozi.teraz hlavne oddychuj vela.A jedz probiotika

mamina7070
29. okt 2023

@fifozbs ako pardon ale po tretim dni slabej virozy rieist tazke choroby svedci skor pre psychicky problem (co je mozne aj vzhladom na vyhorenie ze vsetko precitlivene vnimas voci sebe

dopln vitaminy c d b mineraly a dopraj si oddych

fifozbs
autor
29. okt 2023

@mamina7070 B-komplex užívam, nakúpené ovocie, snažil som sa to riešiť najskôr voľnopredajnymi liekmi, doplnky, nič...

fifozbs
autor
29. okt 2023

@mmoni89 Ďakujem, ja tiež dosť vydržím, ATB užívam skoro po 2.rokoch, to je dosť na to, že od detstva sa so mnou vlečú zápaly, časté anginy... veď sa uvidi, len by som rád išiel do práce, od 10.okt.som PN ... a už reku pôjdem a teraz toto... JA vydržím dosť, ale toto už nie je dobré, aj pravá lopatka ma boli, bojim sa, či to nebude mať súvis s pľúcami...neviem, či by som mal / nemal ísť k dr.,poprosiť ju o nejaké kompletné vyšetrenie (krv+ stery)... ale neviem...
A niektorí by si tu mali zahryznúť do jazyka a netváriť sa dôležito...česť výnimkám.

mmoonna
29. okt 2023

Pozri, podobne znaky,ako sú iba,slabosť a pod. sú aj znaky vyhorenia. Plus do toho máš aj virózu. Nám kamarátku,kto z dôvodu vyhorenia nebola schopná vstať z postele.

anna777115
29. okt 2023

@fifozbs Pozri, stále si nenapísal, prečo berieš ATB. Ak , máš vysoké pcr, alebo ti vyšla nejaká konkrétna baktéria, na ktoré sú ATB skutočne potrebné, tak je to v poriadku, ale inak nie . Skôr, to vyzerá, že toto sa všetko na teba nabaľuje zo psychiky a je to psychosomatickeho rázu. Ja, mám celý život zápalový syndróm, vieš čo by som musela pojest ATB. Mám dieťa, ťažko chorú maminu, ktorú opatrujem, bývam v RD a naozaj nemám, kedy riešiť takéto veci, kde má pichne, kde má zabolí.Pred, dvoma rokmi som mala ťažký priebeh covidu, kedy som mala 40 stupňové horúčky a kašeľ taký že som z neho zvracala, boleli má rebrá, lopatky a predstáv si nemala som zápal pľúc ani som nebrala ATB. Ty, sa veľmi sleduješ a zrejme nemáš v živote iné čo riešiť, len sám seba . Prepáč, ak som ti to napísala tvrdo, ale treba navštíviť psychológa, alebo psychiatra, lebo sa z tohoto nevymotas.

fifozbs
autor
29. okt 2023

@anna777115 prvotne ma to zarazilo, ten spôsob... ja som od malička so zapalmi mandlí, časté anginy, počas ZŠ som bol často PN pre to. .. aj ja som prekonal Covid (horúčky do 40, nevedel som poriadne dýchať, všetko má bolelo...), no teraz mi ich dala dr.po dlhej dobe, pozrela do hrdla a usúdila, že sú potrebné. Nedovolili by som si len tak, že skúsime, aby mi dr.dala ATB. Moja lekárka je poctivá a vie, kedy a čo môže... som aj kardio pacient a áno som aj pacient s panickou poruchou, ale to, ako sa cítim teraz neviem úplne opísať. Bol som prechladnutý, chodil som do práce, prešlo to, ale toto...neviem, možno trochu by som to prirovnal ku Covidu, robil som si testy a negatív. Stále mám žlté sople, kašeľ ako tuberák, vykašliavam hlieny, cítim sa slabo - to je psychika??? Viem rozoznať, keď sa cítim zle zo psychiky a z choroby...zas tak hlúpy nie som... krvné testy mi robila 10.10., keď som pre vyhorenie zostal na PN (vtedy boli dobré), no teraz je 29.10., od 26.10. sa necítim Ok, bol som u nej, dala ATB... dala mi Zinnat (širokospektrálne ATB) ... jedine, čo
ustúpili zvýšené teploty a bolesť hrdla. Inak sa stále cítim nesvoj, tak neviemm, či mám ísť zajtra k nej a poprosiť ju o komplet vyšetrenie (krv a ster z hrdla)??? Mohla by mi to urobiť? Zas ja jej nechcem diktovať, čo má robiť, však je lekárka.

anna777115
29. okt 2023

@fifozbsteraz, sú také virózy.Moja dcéra už druhý týždeň klokta glimbaxom, kôli bolesti hrdla. Tieto ATB už dober, ak ti nebude lepšie, žiadaj si stery z hrdla, z nosa. ATB sa nepredpisuje po nazreti do hrdla, ale pri pozitívnom potvrdení konkrétnej baktérie. Lekárka ti šuchne, širokospektrálne ATB a vybavené. Vôbec, ju nezaujíma, či sú opodstatnené. To, že si oslabuješ imunitu, ničiš črevá, žalúdok, pečeň ju už nezaujíma. Takto, sa bohužiaľ lieči na Slovensku. Užívaj, aspoň nejaké kvalitné probiotiká. Neboj, všetko sa dá do poriadku, treba na to čas a psychické nastavenie. Držím ti palce.

klaraj1897
30. okt 2023

ahoj ja by som to rozhodne hneď odporučila začať brať liek Wobenzym. je skvelý na akékoľvek problémy so zdravím. je proti zápalom, podporuje imunitu. ja by som na neho nedala dopustiť, užívam ho už tri roky a nemenila by som.