Dobry den
Co si dat prosim Vas na silnu bolest hrdla pri prehltani ? Vcera mi len nastupili priznaky ked som isla na internat no myslim si ze je to teda ovela horsie . Tuto noc som spala ze hodinu pretoze hrdlo ma neskutocne boli a tiez mam bolesti pri prehltani , nadchu , tlaky v hlave , bolia ma uzliny ( nemam ich zvacsene ) a zevraj mam krcne mandle zvacsene ako pri chorobe…jedna sa o anginu ? Davam si brufen , jox sprej , pastilky a zial nic nepomaha . Uz dlhsie mavam opakovane infekcie , za tento cas od septembra som bola neskutocne velakrat chora…
skús kloktať GLIMBAX - mne pomohol , ja som mala hrdlo jak v žiletkách a cele mandle fľakaté
kup si OROFAR. Doporucila mi to lekarnicka pre syna a neverila som vlastnym ociam ako je to ucinne. Mal opuchnuty krk a mali sme k lekarke na druhy den rano. Uplne mu to ustalo.
doritricin - lokalne ATB na hrdlo, ale ak neprejde a budes mat aj horucky odporucam ist k lekarke,ona musi pozriet, ci angina alebo nie
Dakujem krasne vsetkym za rady , urcite vyskusam ❤️ Co sa tyka dorithricinu tak ten mi nikdy nepomohol nakoniec takmer vzdy som musela prejst na poriadne atb
ja 10. den
Išla by som domov.. A k lekárovi.. V kolektíve by si nemala byť...
Docasne glimbax pomoze ale nevylieco.treba atb.
@ariannazara neboj, ked to bude 2.tyzden, este len zacne "zabava", bree...
@saxana000 a mozno netreba, skor by som povedala, ze gro chorob zacina takto, ako silny virusovy zapal a preto boli hrdlo, az neskor sa mozu pridruzit premnozene bakterie. Na mieste je spravit vyter a CRP, ale nie hned na druhy den priznakov. Vacsina tychto infekcii je virusovych a minimalne tyzden trvaju, k lekarke napriklad s detmi ideme az po 3 dnoch teplot, ak neustupuju, pripadne sa sopel, kasel, bolest hrdla, nezlepsuje, ba zhorsuje. Antibiotika nam dava max. raz do roka, ked sa to taha 2 tyzdne a pripadne podla nalezu z vyteru.
Ja som 15 rokov po vybrati mandli chora twda nebyvam alr ak uz tak presne chytim takyto zapal hrdla a tam nic ine nepomoze len atb
Kloklat slanú vodu a piť veľmi veľmi horúci čaj, najviac aký vieš vypiť
@macekovam no rada by som len zase bude mat majsterka problem ze idem zase domov kvoli chorobe…
@saxana000 mame to doma len tu to nemam , keby som vedela si to zoberiem
@nevenka dakujem , uvidim zajtra ako mi bude a podla toho by som aj isla domov
@saxana000 presne , ja som bola tiez na vybrati mandli no furt som chora
@brigit8 dakujem , skusim
Syn bol takto chorý minulý týždeň nič mu nepomáhalo vôbec, s tým rozdielom, že on cez víkend mal aj teplotu, celú nedeľu, pondelok a aj utorok nejedol nič iba vodu čistú mohol piť čo mu neurobila zle ale bol u doktora a aj antibiotiká mu dal na hrdlo a tie mu fakt pomohli a v stredu sa už cítil lepšie a teraz už je dobre, čiže určite choď k lekárovi až niečo horšie neprechodis, tento týždeň je zasa nevesta tak strašne chorá, že v noci musela odísť z roboty domov a šla na pohotovosť a tam doktor sa jej spýtal prečo neriešila už cez víkend to
Ja to mam už 4 den a nič nepomáha
Už ma to nebaví 🤣