Bolesť hrdla pri alergii

somkatka
14. okt 2024

Ahojte, uz druhy rok po sebe sa mi stalo ze v tomto obdobi ako zacne oktober, ma zacne priserne bolet hrdlo, tak ze neviem ani rozpravat, prehltat. Minuly rok mi lekar urobil vytery, negativne. Dal mi len aerinaze. Teraz som prekonala anginu, vybrala som atb, a den po dobrati zase strasna bolest hrdla, ina jak pri angine ale silna. Opat vyter negativny. Mam len cmulacie tablety nejake silnejsie, ktore to len utlmia. Takze predpoklad je ze ci to moze byt alergiou? Mam alergiu na roztoce, a beriem aj lieky na alergiu. Ale napriek tomu mam druuhy rok takuto bolest hrdla. Mate s tym niekto skusenost?

danielahamar
14. okt 2024

Reflux?

luckaiza
14. okt 2024

Nemate nahodou reflux?z refluxu zvykne boliet hrdlo, ak zjete potraviny sposobujuce kyslost, drazdia kyseliny hrdlo a to potom boli

ina2405
14. okt 2024

@somkatka áno, mala som kedysi alergiu s takými prejavmi a kým na to prišla doktorka, vybrala som 5 druhov atb. Nakoniec zabrali antihistaminiká.

simsalabim
14. okt 2024

Moze to byt z alergie, ja som zvykla mavat zapal ucha z alergie v jesennom obdobi. Pomohla desenzibilizacia (a samozrejme, lieky na alergiu, ale same o sebe nestacili).

somkatka
autor
14. okt 2024

@luckaiza noo predpokladam ze nie, nevracia sa mi kyselina ani nic podobne

somkatka
autor
14. okt 2024

@ina2405 fuuha, to vam nerobili ani crp? Tolko atb, prepanajana

somkatka
autor
14. okt 2024

@simsalabim desenzibilizacia znamena vyhybanie sa alergenom? Ci?

ina2405
14. okt 2024

@somkatka nie, to bolo pred 25 rokmi a až po toľkých atb ma poslala ku krčnému.

deedol
14. okt 2024

@somkatka desenzibilizacia znamena, ze beries v nejakej forme coraz vacsie davky alergenu. bud injekcie, alebo kvapky pod jazyk, alebo mozno uz su aj ine formy.

simsalabim
14. okt 2024

@somkatka presne ako pise
@deedol Buduje sa tym tolerancia k alergenu. Mne to robila ambrozia, kvitne este teraz.

somkatka
autor
14. okt 2024

@deedol to by som prijala ale moja lekarka povedala ze alegia nevysla z krvi tak mi to nemoze dat. Neviem ci to je pravda lebo detska alergo sa cudovala nad tym

deedol
14. okt 2024

@somkatka to netusim, ja som chodila pred vela rokmi na injekcie a alergiu som mala zistenu pokial viem len z prick testov.

simsalabim
14. okt 2024

@somkatka treba sa pytat na alergo. Urobia kozne aj krvne testy.

luckaiza
14. okt 2024

@somkatka to nemusite citit,ze sa vracia kyselina, ani syn take nic neciti,ale ked zje nevhodne potraviny, lahne si spat tak ho skriabe v hrdle a z toho je potom aj chory

somkatka
autor
14. okt 2024

@luckaiza hmm tak to som ani nepocula este, ale ja toto nebudem mat, mna vyslovene to hrdlo boli takto ked zacne oktober, inak pocas roka nie.

luckaiza
14. okt 2024

@somkatka potom ako pisu nutne ist na imunoaergologiu, kde vam urobia testy, krv, spirometriu....nech vam to zistia cim skor