Bolesť hrdla po gastroskopii

veronikadobrota
26. okt 2023

Ahojte bol som na gastre pondelok. V ten deň ma bolelo v krku a odvtedy sa to zlepšilo ale stále citim niečo ako keby alebo bolesť v hrdle no podráždené. Mali ste aj vy takuto skusenosť? Je to už 4 dni

macilaci
26. okt 2023

@veronikadobrota áno. Aj mňa bolelo, ale len cca 3-4 dní.

supermario
26. okt 2023

Ano, ale len vtedy ak zakrok robil niekto, kto to neurobil spravne, pripadne starsou technikou (hrubsia hadica), pripadne nespravne aplikovany lidocain. Odporucam zmenit gastro dr. a ak bolest hrdla neprestane, tak navstivit vseobecneho nech sa na to kukne. Inak tento zakrok nemusi byt neprijemny ako robi naozaj znaly odbornik.

nelca84
26. okt 2023

@veronikadobrota na gastre som bola 2x, ani raz ma po vysetreni hrdlo nebolelo. Kup si panthenol na cmulanie.

suzitok
26. okt 2023

Ani mňa nič nebolelo, ja som hneď po gastroskopii bola neskutočne hladná a išla som sa najesť, žiadne ťažkosti som nemala, ani bolesti, ani problém s prehltanim

trgypadl
26. okt 2023

Ahoj, ano moze byt pritomna bolest hrdla po vykone je to velmi individualne u kazdeho. Niekto je v takom strese, ze aj po podaní lidocainu ma problem aktivne prehltat gastroskopicku hadicku. To hrdlo je proste podrazdene. Tak isto to byva aj pri operaciach pri zavedeni endotrachealnej trubicky.. Niekoho to hrdlo proste boli. Tak ako niekto zvladne kolono uplne v pohode, niekto povie, ze vacsiu bolest nezazil. Neboj bude lepsie, prejde to. 💞