Ahojte, chcel by som sa spytat ci niekto nema podobnu skusenost ako ja. Zacalo mi to tak ze sa mi len tazsie dychalo pretoze som mal nonstop upchaty nos. Orl mi povedal ze mam opuchnutu sliznicu ale nevie urcit dovod. Bol som na plucnom kde mi robili spirometriu a ta vysla zle ze mam ztiahnute pluca no doktorka mi nechcela robit roentgen ani ine vysetrenia pretoze v marci na urgente mi robili roentgen a tam sa nic nenaslo. Lenze stav sa mi zhorsil velmi zle sa mi dycha dostal som akurat tak lieky na astmu ktora to ani nemusi byt. Par mesiacov so zhorsenim stavu ma aj hrdlo boli mam ho jak keby zvacsene. Boli ma na dotyk aj obcas pri prehltani a stale ho citim ze je proste zvacsene.
Pokiaľ máš stiahnuté pľúca s veľkou pravdepodobnosťou máš astmu ... treba brať lieky, pravidelne si dávať inhalátor ... s bolesťou hrdla to nemusí súvisieť, možno máš nejakú virózu ... ja som astmatička, pravidelne beriem lieky a pri chorobách sa mi takisto ťažšie dýcha.
Kacena4 chcem poradit :D Ked mas taketo jeb*e komentare tak pls nabuduce ani nekomentuj. Lieky samozrejme beriem pravidelne. Mavam stale dychavicnost. Mam aj uzkosti na ktore tiez beriem lieky. AD a frontin. Ked na mna pride dychavicnost tak si dam frontin ktory absolutne nema ziadny ucinok okrem toho ze ma ukludni ale dychavicnost ajtak neprejde. Mam tieto stavy aj pocas kludu aj pocas uzkosti. Na astmu beriem 2 inhalatory. Atrovent je jeden z nich ktory mi taktiez nepomoze, ani po par minutach. Vacsinou ma to prejde ked si lahnem a aspon na pol hodku zaspim tak mam potom chvilu klud, lenze kazdy den sa mi to opakuje. Preto som sa pytal ci niekto nemal nieco podobne. Niaku inu plucnu chorobu alebo nieco.
Vacsinou rano mavam to ze ako keby sa neviem nadychnut na cely objem pluc. Zachvaty kasla nemam. Pri vydychavani nepiskam jedine ked mam upchaty nos a to sa tiez stalo malo krat. Tlak na hrudi mam fakt iba zriedkavo. Pri fyzickej aktivite nemam zachvaty kasla ani pri smiechu. Jedine co mam z priznakov astmy mam tazke vydychovanie. Preto sa pytam o radu. A dzulli1980 dakujem za normalny komentar.
co vlastne chces? bol si u pluciara, mal si zlu spirometriu, dostal si lieky predpokladam ze ich neberies. tak co sa stazujes ze mas stazene dychanie? ak ta boli hrdlo moze to byt obycajna angina ktora bezne zhorsuje astmu, vsak chod doktorovi nech ta vysetri a nasadi lieky...