Bolesť hrdla a hlieny

sara0705
14. jún 2023

Poprosím radu v poslednej dobe cca 5 mesiacov pociťujem neustálu bolesť hrdla hlavne v noci a nad ránom. Mala som antibiotika v januári a teraz v máji a po 2-3 dňoch opäť bolesť hrdla a strašne zelené hlieny, ktoré mi aj v noci zaťekajú. Je to dosť nepríjemné... Nevie mi niekto poradiť čo mám robiť? Ďakujem za každú info.

scorpionflower1
14. jún 2023

@sara0705 tak toto vyzera presne ako u nas, a je to heamofil influenza. Mame to uz druhykrat. Mna boli hrdlo a tiez take zafarbene sople, muz mal to iste, ale on aj horucku a kasel, tak isto aj mala. Pediatricka mi vravela, ze na to zaberal podla laboratornych testov jedine Biseptol a je to rozsirene po celej BA, vraj sa toho neda zbavit. Daj si urobit vyter. Mna presne takto boli hrdlo uz 7 dni.

namornicka
14. jún 2023

Ja som toto mala v zime, tiez hemofilus v hrdle a atb dvojita davka. Po dobrati o par dni bolest naspat. V lekarni mi poradili homeopatikum Angin Hell, to su take gulicky co treba cmulat. Moc som tomu nadej nedavala, ale zabralo. Uz sa ta bolest hrdla nevratila, az zas na jar a to som si uz tie homeo rovno dala. Treba vyskusat, stoja par eur a nemas co stratit.

scorpionflower1
14. jún 2023

@namornicka neviem preco, ale ma to velmi vela ludi a opakovane., nasi susedovci to mali vo feb.-marci tiez dvakrat.

namornicka
14. jún 2023

@scorpionflower1 to je inak taky skolkarsky bacil a tento rok sa rozsiril aj na dospelych. Mna sa lekarka hned pytala, ci mam male deti, ked mi vysiel ten vyter. No nemam. Tento rok bol narocny na respiracne choroby, dufam, ze dalsia zima uz bude v pohode.

sara0705
autor
15. jún 2023

Ďakujem pekne za info. Zavolám dnes dr. o výter a som zvedavá. Asi to bude ta baktéria dokola to má muž nechápe, že v živote toto nemal a ja ani nehovorím a aj dcérka.

scorpionflower1
15. jún 2023

@namornicka to keby si videla mojho muza...sme spolu 11 rokov a toto som unho este nevidela, horucka 38, 3 a zelene sople ako skolkar, kasel ako tuberak, mala to iste uz 2x za mesiac a mna bolelo hrdlo 8 dni, tak, ze som nevedela prehltat, beriem ATB. Malej furt sople zatekaju. Ja uz neviem co s tym.
Mne pediatricka hovorila, ze to ma pol BA a ze postcovidove bakterie su rezistentnejsie na ATB este viac ako predtym. Ale ze je to ta lepsia bakteria, lebo okrem nej sa tu siri streptokok pyogenes a ten moze sposobovat zapaly srdca. Proti nebezpecnym variantom hemofila je dcera zaockovana, takze vaznejsie stavy jej nejako nehrozia.
Asponze tentokrat jej presli horucky bez ATB a nie je uz az taka zahlienena, len v noci sem-tam este zakasle.
Pre nas je to od septembra. ciste peklo, dcera zacala chodit do skolky a ta chorobnost je nenormalna. Od marca uz ani v skolke nebola, lebo jej stale nieco je.

scorpionflower1
15. jún 2023

@namornicka ak mozem vediet, zijes v BA?

namornicka
15. jún 2023
scorpionflower1
15. jún 2023

@namornicka myslela som si, v BA hemofil teraz poriadne fičí...

sara0705
autor
16. jún 2023

Jeminééééé baby to je fakt des.... Ja dcérku inhalujem každý večer a keď stíhame aj ráno pred školkou. Pekne jej to zaberá - bez toho by bola stále doma. A ja sa k tomu nemôžem dostať - už by som mala aj ja začať len ešte toto, ešte toto a stále nestíham 🙂

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kokkin
25. mar 2024

Ahojte ako sa toho zbavit , poradte prosim co vam zabralo, trpim na toho hemofila od decembra , vybrala som 6 antibiotik a stale bez zmeny, posledny mesiac ma bolia klby , a hrdlo neustale je nieco co vam zabralo? Dakujem.