Ahojte. Mal niekto ukrutne bolesti hlavy každý deň že vám nepomohla ani tabletka ?
Dnes som bola v optike si zmerať zrak a očný tlak a našli tam tlak že mám 23 v jednom oku.
Čo vám nato pomohlo? Na očnom ma nedvíhaju. Môžu byt tie ukrutne bolesti hlavy z tých oči ? Ďakujem
Tiež som mala už dávno vysoký ocny tlak a hrozne bolesti hlavy. Na to ti pomôže len lekár skus sa niekde dostať ešte dnes. Držím prsty.
Treba ísť k ocnemu, dá asi kvapky a treba to pravidelne sledovat. Ak sa nedovolas, ísť osobne, u nás sestrička tiež nedvíha, pretože je stále na nohách pri pacientoch.
Ak na o cnom nezdvihaju tak treba normalne obvodnemu zavolat ze potrebujes predpisat nejake kvapky na ocny tlak.
@hacula1816 obvodný predpíše kvapky na očný tlak? pochybujem... to musí odborný lekár.
Ano, hlava moze boliet z oci, tie kvapky na ocny tlak by ti vedeli pomoct, tie ti nikto nepredpisal?
@deti95060810 moja obvodná lekárka ma dovolenku aj na očnom majú dovolenku. Zrak mám stále v pohode nevidím zhoršenie
@maria1023 ja som sa pýtala na ocnom ci môže z vysokého očného tlaku bolieť hlava, a povedal ze skôr nie ze to by už musel byť fakt vysoký (ja som vtedy mala myslím 24). Objednaj sa na nejakú kliniku, nie do optiky, kde ti spravia kompletné vyšetrenie a aj vyšetrenie na zelený zákal.
@petronellla87 na klinike berú 100€ za vyšetrenie.. a to si dovoliť nemôžem
@petronellla87 ja mám všetky vyšetrenia za sebou aj magnetickú mozgu 2x pred asi pól rokom rokom…
@maria1023 ale veď keď ma očný lekár dovolenku, tak ho musí niekto zastupovať, tak choď tam
@janickacrazy ale to ma hneď nezoberie.. dá mi jedine termín na objednanie kedy mám prísť ale vyšetriť ma hneď nevyšetrí.. tlak mám na jednom oku dobrý na druhom mám 23 zvýšený.. pred pól rokom som bola na očnom a tam nič nezistili. Pôjdem v pondelok.
@maria1023 no ale keď si akútny prípad, tak by ťa mal vyšetriť hneď, ja som tiež tak bola
Na očnej klinike v nemocnici ťa vyšetria v rámci pohotovosti. Povedz, že máš problémy s očným tlakom a terz sa ti to vrátilo v extrémnej forme.
Veď si písala, že si mala hodnotu 23, čo znamená zvýšenie. Normálna hodnota je do 21.
Keďže očný tlak sa v priebehu dňa mení, je potrebné chodiť na kontrolné vyšetrenia každé dva mesiace, nie raz za polrok, aby sa to správne podchytilo. Mne na zvýšený očný tlak odporučili kontrolu každé dva mesiace.
@hacula1816 vseobecny lekar nic takenepredpise
23 ? potrebuješ vyšetrenie či nemáš zelený zákal...v takom prípade potrebuješ kvapky na znížene očného tlaku.... zrak sa ti nekazí? resp. nezhoršil?
áno, môžeš mať bolesť očí z očného tlaku...