Bolesť hlavy po spinále

tatehotna
1. aug 2020

vie mi niekto prosim pomoct a poradit nieco ucinne na bolest hlavy po spinale? neviem sice cinta bolest hlavy ma nieco spojene so spinalom, ale nakolko je bolest hlavy jeden z neziaducich ucinkov spinalu pripisujem, ze bolest s tym suvisi.. v utorok som rodila sekciou s tym, ze mi dali spinal a v stredu v noci ma zacala boliet hlava. najprv trvala chvilu a po uziti tabl. prestala, nasledne vo stvrtok ta bolest zacala od krcnej chrbtice a vystrelovala do hlavy, bola mi poradena cierna silna kava a coca cola, po nich mi to nepomohlo tak som si dala nasledne tabl. po ktorej bolest ustupila a nastupila opat vo vecernych hodinach kedy som si dala opat tabl. po ktorej som uz bolest necitila. nakolko som momentalne uz doma, opat ma zacala trapit bolest hlavy s tym, ze som pocas dna pila coca colu a vecer ked nastupila bolest som si dala paralen, ktory pravdepodobne velmi nepomohol, lebo bolest neustupila, ale naopak zacala ma boliet aj krcna chrbtica, z ktorej bolest prechadza do hlavy a trva to pocas toho ako som hore az doteraz. Preto vas zienky, ktore ste si niecim takymto presli prosim o radu ako sa zbavit ucinne tejto bolesti aby sa nevracala? Pred porodom ma hlava nebolievala, preto je to pre mna teraz o to bolestivejsie, ze som neni na takyto typ bolesti zvyknuta. Pocas pobytu v nemocnici som tuto bolest hlavy konzultovala som sestrickami, ktore mi poradili pit 2x denne do 15 hod. ciernu kavu a coca colu, v najhorsom pripade siahnut po tabl. So ziadnym dr. som to neriesila nakolko som tomu velky vyznam nedavala a pocas vizity ma absolutne ani nenapadlo, ze som predtym citila nejaku bolest.... teraz ked som uz doma a mam vacsie bolesti nez som mala v nemocnici ma to o to viac trapi, ze som sa pred ziadnym dr. o tejto bolesti nezmienila a tym mozno aj predisla nejakemu ucinnemu rieseniu. Hned na centralny prijem nechcem utekat, nakolko len dnes (v piatok) som bola prepustena, ale ak mi nic nepomoze a nezaberie, budem nutena opat nemocnicu navstivit 🙁

kittykat22
1. aug 2020

Hlava ta pravdepodobne boli z krcnej chrbtice a nie zo spinalu. Moze to kludne suvisiet s tym, ze si po cisarskom reze a mas krcovite drzanie tela. Behat hned po velkej brusnej operacii, ziadna hitparada. Skus si uvolnit svaly na krku teplym uterakom. Poziadaj partnera aby ti spravil masaz krku a ramien. Na bolest hlavy je najlepsi ibuprofen. Skus obmedzit kavu+colu. Mala by si mat dostatocny pitny rezim. A urcite ak ti do pondelka bolesti hlavy nepolavia tak navstiv doktora.

bocianka123
1. aug 2020

Ahoj. Poradene ti bolo dobre- cierna kava.. cocacola...mne toto zabralo za 3 dni. Keby nie ,tak by mi museli nieco "lepit" ... moju krv vpichnut do spinalneho kanala. U teba je to zrejme spojene s krcnouu chrbticou,z ktorej tti bolest zrejme vystreluje do hlavy. Skus tu masaz . Drz sa

justify
1. aug 2020

Ja som toto zazivala v novembri. Myslela som,ze mi hlavu urve. Ani kava,ani cola ani tbl nepomahali,trvalo to este par dni doma,potom to same preslo. Bolo to zo spinalu, sestrička mi po porode ked ma previezli zo sály kazala nezdvihat hlavu lebo to budem neskor lutovat ked ma bude hlava boliet ale parkrat som sa neuvedomila a zdvihla ju.a potom som to lutovala. Strasili ma aj krvnou zatkou do chrbta ale nastastie to preslo. Ale bolest neskutočna ☹️

6699333
1. aug 2020

Ahoj no ja si myslím ze z krčnej ja mavam hrozne migrény a cítim ako mi to z tade vyráža a do hlavy je to hnusná bolesť teraz naposledy v pondelok som tak dopadla že od pol siedmej rána vracanie do 16,00 a to doma sama s deťmi to som už ledva behala žiadne tekutiny v sebe tak dávaj volám mame a na pohotovosť pichli inekciu a do pol hodiny bolo dobre túto bolesť neprajem nikomu

pininka1
1. aug 2020

Po spinale je to velmi caste ak ti to neprejde do dvoch tyzdnov, treba ist, oni ti tam urobia taku zatku a bude pokoj. Moja kamoska ked porodila dostala take migreny ze kvoli tomu museli ostat dlhsie v nemocke, tiez jej to potom robili. Ja som mala 3krat spinal a az pri poslednom som mala bolesti, ked mi operovali nohu, ta ma nebolela tak ako hlava. Doktor mi vravel ze ked to neprejde treba prist, ale preslo to.

chellina
1. aug 2020

Nezdvihla si hlavu? Ja som ju mala ako prikovanu 24h na vankúš ani malého som poriadne nevidela ale bála som sa tej bolesti tak som sa ani neotacala radšej

henka123123
1. aug 2020

mala som to..pi vela coly kavy a lez aby sa ti xlepilo miesto vpichu..mas to tam prepichnute..ked ti to nezabere tak ti budu muset urobit krvnu zatku..ja som sa s tym trapila mesiac...na bolest mi nepomahali ani paraleny.jedine flector do vody.

petulaptt
1. aug 2020

Mne nevyslo pichnutie epiduralu a prisli bolesti hlavy, ale mne spravili potom druhy den hned zatku a bolesti a hucanie v hlave po tom rychlo odzneli

tahomi
1. aug 2020

Striedat paralen a ibalgin - oba mozes aj ked kojis.
Coca cola, kava, vela tekutin, oddychovy rezim.

tahomi
1. aug 2020

Este teda mozem priamo odporucit paralen plus (ten uz na aj kofein v sebe) a acylkofin. Ak nie, tak krvna zatka, ulavi sa ti hned.
Som anesteziolog 😊

luccija
1. aug 2020

@tatehotna asi kojis neskúšala by som kávu, colu, ale som prekvapená, že si to nepovedala lekarom.Daj tomu čas do večer, zajtra a, keď nie lekar

karpina
1. aug 2020

Hlava ta zrejme boli zo spinalu. Po spinále nesmieš vôbec dvihať hlavu 24 hodin. Dokonca aj na pitie máš používať hadičku ako slamku. Ak nedodržuješ túto zásadu môžu nastať bolesti hlavy, ktoré môžu pretrvávať týždeň. Neviem nakolko si bola poučená a zabezpečená v nemocnici, či ti bolo poskytnuté všetko potrebné. Ak nastane tento stav, velmi pomáhajú kofeinove infuzie, ktoré podávajú v nemocnici.

jexica
1. aug 2020

ahoj som 5 tyzdnov po cisarskom a hlava boli stale ale je to cim dalej menej a menej zabera mi paralen jedine ten my dovolili max 4 x za den q sem tam ai dam slabu kavu aj ta mi zabera inak len vydrzat nic ine sa neda

janka0509
1. aug 2020

A ustupuje ti bolest, keď si lahnes? Ja som toto zažila, bolo to horšie ako bolest rany. Nemohla som sa ani postaviť, co ma hlava bolela. Ale vo chvili ako som lahla, ziadnu bolest som necitila. A to je typicky priznak, po spinale, bolest v ľahu okamzite ustupi. Mne to preslo za 4 dni, chvalabohu, pila som colu, kavu a vela lezala (v ramci moznosti), bez vankusa.

rory12
1. aug 2020

Ja som to mala tiez, bola to asi najhorsia bolest. Rana po cisarskom bola nic. Brutalne bolesti od krcnej chrbtice vyzarujuce do hlavy, bolelo to v lahu, v sede, v stoji. Iba jedna jedina poloha v pololahu bola taka ze som to necitila. Nebola som schopna sa ani najest od bolesti, som plakala nad tanierom. Uz som bola zufala. Tabletky som velmi nechcela brat. Trvalo to este cca tyzden po prepusteni domov, potom to tak postupne prechadzalo. Ze zrazu po tyzdni som tu bolest citila uz len 2x denne, potom raz a potom to vymizlo..

romicaga
30. jan 2021

Ahojte, mala som strasne bolesti krku po spinale. Bolest mi vyzarovala aj do pliec. Jedine kedy ma to nebolelo bolo, ked som si lahla vodorovne na postel. Trapila som sa niekolko dni.
Pomohlo mi celu noc spat bez vankusa a pohnutia na zrolovanej plachte, ktora mi lemovala chrbticu. Rano ako vymenena, bolest nikde 🙂 Ak ma niekto takyto problem urxite vyskusajte, bolest odide.

marianeta
30. jan 2021

@tatehotna tiež som mala strašné bolesti hlavy po prvom pôrode sekciou. Trvalo to cca4 dní kým so mnou začali niečo robiť.. Prv má mali za hysterku..dajte si Ibalgin alebo kávu..No to akoby som si dala lentilku a vypila vodu..Potom mi dali nejaký oblbovak po ktorom som zaspala, a až na štvrtý deň nejakú infúziu ,ktorá tiekla pomaličky asi 2 hodiny ak nie viac..potom sa mi konečne uľavilo.. Ja som nevedela ani sedieť ani ležať ani stat ani spať..Hrozné to bolo.. U mňa to spôsobilo zrejme to ,že má po spinale príliš skoro postavili na nohy .. Tá bolesť bola taká iná ako keď bolí hlava z únavy alebo tak.. toto išlo oakoby od krku a mala som doslova pocit , že hlavu ani neudrzim ,strašne ťažká mi bola😀..

aneta129
10. jún 2021

@janka0509 mňa tiež boli veľmi, takže je to to spinalu hej, ako lahnem bolesť nie je

romicaga
10. jún 2021

Urcite vyskusaj metodu - spi celu noc bez vankusa na chrbte na zrolovanej plachte cez chrbticu od krku az ku kostrci /nevstavat celu noc, ani na wc/, ja som ozaj rano uz nic necitila. Ja som sa trapila takto asi tyzden - tabletky, infuzie..este pomoze krvna zatka, ale tato plachta je neinvazivna 🙂

janka0509
10. jún 2021

@aneta129 ano, to je ta bolest po spinale.

aneta129
10. jún 2021

@marianeta presne niečo také mam ja a ide ma roztrhať dpc