Bolesť hlavy po jedle

devilka1
13. júl 2021

Ahojte...mal tu niekto taky pripad ze ak sa naobedpval bolela ho hlava?? Mne sa to stava skoro kazdy den najem sa prejde 10 minut a uz citim ze ma zacina boliet hlava a taha ma na spanie....doobedu pijem liter vody cize pitny rezim to nebude, vylucila som aj na obed vyprazane a nezdrave ale aj tak to nie je lepsie...koncom augusta idem na preventivku tak sa opytam aj dr len som chcela vediet ci aj vy ste sa s niecim takym strrtli ;) dakujem

katulastraka
13. júl 2021

@devilka1 a nahodou nejes velke porcie? lebo to robieva ked zatazis telo velkou porciou a musi vynalozit vela enegrie na travenie

devilka1
autor
13. júl 2021

@katulastraka
@katulastraka nie..ja nedoakzem ani cele denne menu zjest ;)

katulastraka
13. júl 2021

@devilka1 tak potom jedine lekar :/

nafka0483
13. júl 2021

@devilka1 Ranajkujes? Desiatujes? Co okrem vody vypijes a zjes kym nejdes na obed?

jeltica
13. júl 2021

Mne sa to stavalo kedysi. Od rana som nic nejedla a ked som potom obedom zatazila organizmus odrazu, tak to malo taketo nasledky. Ale zacala som pravidelne jedavat a hlavne pit dost vody a odvtedy je to okej. Teda okrem veceri, tie musim este doladit, casto ich vynechavam, ale si poviem, ze vsak mi to neuskodi.

devilka1
autor
13. júl 2021

@nafka0483 ranajky mam vzdy potom kava na desiatu ovocie a tak obed...popri tom voda

sasha10
13. júl 2021

Podľa mna to nie je nič vážne iba ako spomínajú hore po dávke jedla tvoje telo všetkú energiu sústreduje na trávenie. Predstav si ako sa sťahuje elektrina a toto robí tvoje trávenie 🙂 ja som to mala tiež, teraz jem často malé porcie, kludne aj na obed si dám polievku hodina pauza a druhé jedlo potom...ak musím zjem naraz (napr. oslavy) ak nie robím to takto 🙂

nafka0483
13. júl 2021

@devilka1 Hmm, myslela som ze kebyze nejes a mas prazdny zaludok a potom sa zrazu najes, tak ze moze yt z toho.
Este by som navrhla dat si vysetrit potravinove intolerancie a pod. napr. histaminovu - to sa moze prejavovat tak, ze ked telo nevie histamin spracovat tak ta rozboli hlava.

Stravujes sa niekde v restikach/jedalnach? Alebo sa ti to stava aj po domacej strave napr cez vikend?

hvolkovamirka
13. júl 2021

moze to byt kludne aj lepkom alebo niecim co tvoj zaludok nevie stravit, mlieko, psenica. bolo by dobre si dat spravit krvne testy a mozno aj gastro 🙂

arianna25
13. júl 2021

Mozno nizky tlak krvi

elizabet173
13. júl 2021

@arianna25 nízky tlak? Ja mám nízky, ale toto som nevedela. Tiež nevládzem zjesť na obed polievku aj druhé naraz, nebolí ma hlava, ale necítim sa dobre, vyhovuje mi jesť 5-6 menších porcií.

alenamihal
15. júl 2021

no neuveris,ale mne sa stava v poslednej dobe zo zeleneho caju ,ze ma hlava zacne boliest az do migreny,,,a to pijem uz roky rokuce caj,,,kavu nepijem vobec..takze som caj vysadila a som ok...takze bola tak alergia na neaka na co pracujem momentalne co to moze byt..

arianna25
19. júl 2021

@elizabet173 tiez mam nizky tlak a zjem aj polievku aj druhe jedlo po sebe a zvykne mi byt ospanlivo, ale ked si naordinujem surovú cibulu alebo cesnak (pri nachladeni) tak ma boli hlava kedze tlak spadne na velmi nizky.

ajsha123
19. júl 2021

Bolesť hlavy po jedle je zvyčajne následok intolerancie na potravinu, ktorú zjesť. Alergia na konkrétnu potravinu alebo histaminova intolerancia. Máme v rodine, konkrétne mamina, hneď ju rozboleli hlava, ak zje niečo, co by nemala. V prvom rade si to daj vyšetriť. Gastro alebo alergolog.