Zdravím, už ma dva dni bolí ďasno pri zube múdrosti, nezvykol som si často umývať zuby, ale ak som začal pravidelne dostavil sa mi tento problém s ďasnom . 3x na deň čistiť zuby je asi nezdravé ako vidím, nemám kazy, pomerné biele zuby a nikdy som so zubami nemal problémy .
Čo robiť s tým ďasnom, dosť ma to nervuje, nemôžem poriadne jesť ani rozprávať . Ďakujem
Dal som si pred chvíľkou kvalitne pivko, to nestačí ? Ale nie vtipkujem, ďakujem za radu, zajtra kúpim alpu . ( dúfam, že to nebolo napísané zo žartu ) 😉
@redo Ahoj som zubná sestra ale alpu si tam nedavaj len to vydrazdis! Kúp si v lekarni Corsodil vodu ústnu...ale najlepšie urobíš ked pôjdeš k zubárovi takéto veci sa neriešia za pc ale u lekarara a za pár minút máš pokoj dá sa tam taký malý kúsok gazi s takou tekutinou a na druhy deň je to preč...inak asi opuchnes časom...;)
odporúčam ocot na gázu 🙂 mne rastú a idem sa z toho zblázniť ale zubár neprichádza do úvahy čiže si to liečim svojpomocne doma....
ja som s tym bola prave dnes u zubara, cely tyzden sa mi prerezava zub mudrosti, zo zaciatku som myslela, ze to vydrzim s ibalginom, ale nedalo sa 🙂 robil mi nieco s ozonom a laserom, dost to bolelo, ale trvalo to 10 min cele a zatial je pokoj 🙂
ĎAKUJEM za vaše rady, šiel som kúpiť alpu ale nemali, tak som zobral slivku asi 53% napil som sa ( neprehltol ) a cca minútu som nechal reagovať a ci pana sa to zlepšilo o 85% môžem spokojne jesť i hovoriť ;) kujeem 🙂
Propolis pomôže
skús niečo lokálne na znecitlivenie ale na tvrdý alkohol pozor, manžel sa tiež tak super liečil a potom mu to ďasno rozdráždilo oveľa viacej. Mňa tiež dosť hnevajú tie zuby múdrosti, asi pôjdú za chvíľku von :( Ak b si sa tiež dostal do pdoobnej šlamastiky zubnej, isto si ešte pred trhaním splaš wobenzym. Kamošk ami ho práve doniesla, už to máme overené - odstraňuje to veľmi rýchlo opuch po zákroku. Kdyby neco, nie je to na predpis.
Zdravim chcem sa spytat noli ma dasno uplne vzadu na pravej dolnej strane ked zatvaram usta alebo jem ma boli aj sanka ma bolila ale ta uz ani nie Dakujem za rady
Ja si toto momentalne tyzden tiez "uzivam". Zub sa derie na povrch 😈..najhorsie je, ze ani nie dasno boli ako vnutorna strana ust, ktoru drazdi tento zub..najviac pomhaha, ked som ticho a ustami nemeliem 😁 este pockam do pondelka a ked ziadna zmena a nevytlaci sa...tak zubar. (aaaaaach ta fobia)
Zalej klinčeky vrelou vodou a nechaj vylúhovať. Tým odvarom si potieraj to postihnuté miesto a nakoniec jeden klinček iba tak požuj. Strpne ti to a nevyše klinčeky majú antiseptický účinok.
Mne s tymi problemami pomohla moja zubarka
@redo daj si tam obycajnu alpu a najes sa a prestane pomaly,... 🙂