Bolesť ďasna

zazrak1991
3. nov 2023

Ahojte ,chcem sa vás opýtať či ste sa s niečím takým nestretli a neviete mi poradiť . Nieje to pre mňa nič nové , zvykne ma bolievat ďasno medzi posledným a predposledným vrchným zubom . Doteraz to stačilo nastriekat antiseptickym sprejom , jeden deň som bola na tekutej strave a bol pokoj. Teraz ma to bolí už ale tretí deň , v noci som sa dokonca na tú bolesť zobudila. Nezvykne ma to bolieť az tak silno. Zubarke som to už hovorila ,pozrela sa mi na to a že to môže byť tým že viac zujem na tej strane ,alebo agresívne umývam ...googlila som samozrejme aj zápal okostnice ale myslím že príznaky az tak nesedia ,tak isto si niesom istá či to môže byť zápal ďasien . Nemáte skúsenost? Na pohľad je len trochu červené a doteraz má to vždy bolelo len na dotyk ,teraz ma to bolí stále

viestta
3. nov 2023

Skus corsodyl, ak tam nie je iny problem, na zapal dasien zabera rychlo a ucinne

ewell13
3. nov 2023

@zazrak1991
Umývaš si zuby medzizubnou kefkou??
Ak nie, hromadí sa ti tam strava, množia sa baktérie, čo spôsobuje zápal.
Treba čistiť, keď máš zápal bude ti ďasno krvacat, ale netreba sa bat. To je kvoli zapalu.
Treba si uvarit repikovy alebo salviovy caj, a pobublat na bolestivom mieste.
Prip. Kupit lacalut alebo inu ustnu vodu v lekarni, a tou vyplachovat usta.
Nie vsak dlhodobo.

zazrak1991
autor
4. nov 2023

@ewell13 ďakujem pekne za rady , zrovna medzi týmito zubami sa mi nedá medzizubnou,vôbec sa tam s ňou nedostanem ,snažím sa aspoň niťou . Mám pocit že bolesť je miernejšia ako bola včera ,akurát mi to v Tom dasne občas pulzuje a niekedy to boli tak nejak zvláštne ...dám tomu ešte pár dní podľa týchto rád a keď nič tak už len doktorka 😞

zuwa78
7. máj 2024

@zazrak1991 to občasne pulzovanie mam aj ja......v dasne medzi zdravymi zubami......poriešilo sa to neako?.....