Bolesť - chronická pankreatitída

lenuska333
3. jan 2021

Dobrý deň manzel ma už skoro týždeň bolesti brucha a chrbta ma chronickú pankreatitidu je v nemocnici infúzie mu tu bolest len utlmja a znova sa mu vracia napriek tomu ho prepúšťajú z nemocnice neviem co sním budem doma robiť výsledky ma vporiadku akurát ma zuzene vývody ale ze nie veľmi chcely sme aby mu dali stenty no vraj to nieje akutny prípad mal už niekto také bolesti prejdú niekedy lebo už spomínal aj operáciu čoho s abojime keďže je riziková a manžel je mladý ma 27 rokov prejde ta bolesť niekdy? Co mam doma robiť ak mu nezaberu kvapky tramal ako mu pomôcť poradte prosím niekto

ninusa221
3. jan 2021

Moj ujo doma z nicoho nic odpadol a zistili mu toto bol nemocnici na hadickach a zena mu prave rodila v 7 mesiaci ale to e jedno🤷🏽‍♀️ Urcite by som ho dala do inej nemocnici a tvrdo si isla za tym co ak ho klepne doma ? Ved to neni sranda este ked ho to aj bolí

tatranka4
3. jan 2021

Dobrý, síce som nemala chronickú ale len zápal bolesti budú dlhšie držala som diétu aj pri pankreatitide je dieťa, vraj keď je chronická už nikdy sa nebude dať jesť ako predtým ako dlho je v nemocnicia, viete z čoho mal pankreatitidu

sidney427
3. jan 2021

@lenuska333 moj muz ma vyse 3 roky potvrdenu chronicku pankratitidu. 2 roky chodil do nemocnice ked citil bolesti...koncom uz aj po mesiaci chodil lezat. Nechali ho tam potrebny cas, aby poistovna jeho pobyt preplatila. Jemu to sposoboval zlcnik..co aj vedeli. Len ho neriesili. Pred rokom sme sa uz nastvali, vybavili chirurga v inej nemocnici a ten mu zlcnik vybral..a odvtedy je uz 14 mesiacov bez bolesti. Dietu dodrziava na 99%.. obcas zhresi ale iba tak ze si da nieco s vyssim obsahom.tuku, nie ze by zjedol rezen. Aj znova pribral.

lenuska333
autor
3. jan 2021

@sidney427 a co bral od bolesti prosím

lenuska333
autor
3. jan 2021

@tatranka4 a co ste brali od bolesti

lenuska333
autor
3. jan 2021

@ninusa221 hovoria ze výsledky ma v poriadku všetko a oni to berú ako samozrejmosť že preto ho to boli lebo to je chronicka choroba ma ju už 7 rokov ale taky stav sme nemali vždy ho bolesti presli

marca12
3. jan 2021

@lenuska333 musi drzat prisnu dietu a bolesti casom ustupia.

tatranka4
3. jan 2021

@lenuska333 jediné čo som mohla brat je novalgin nič iné, aby sa nezaťažia žalúdok bolesti postupne ustupovali ale kým som bola v nemocnici bolesti som mala neviem asi po mesiaci som konečne mohla späť aj na boku dovtedy stále len na chrbte

sidney427
3. jan 2021

@lenuska333 v nemocnici ho nadopovali tramalom..a potom uz ken cakal kym bolesti prestanu.
Zo zaciatku bral pravidelne panzytrat a creon. Potom ked zistoval ako mu funguje travenie tak postupne vysadil a mozno aj polroka neberie. Vysledky ma ok. Prenho ideal ze vylucil zo stravy zivocisne tuky a to ze mu vybrali zlcnik. Mal piesok nie kamene a to sa mu tam nejak vracalo spät a upchavalo mu to a z toho zapal. V roku 2018 bol v nemocke asi 5x a ozaj tam chodil uz mesacne..a len lamentovali ze vybrat ci nevybrat zlcnik..tak sme isli inde a vybrali a lutujeme ze 2 roky uz mohol mat pokoj.

zdenka13
4. jan 2021

@lenuska333 na Vašom mieste by som určite riešila príčinu, očistit orgnazimus, orgány, doplníte, čo telu chýba, niečo nefunguje ako má.. Ja sa tým teraz zaoberám a mám dobrú skúsenosť s bylinnými zmesami a zmeou životosprávy. Je to možné dať sa do poriadku. Píšte mi, viem Vám poradiť ako na to. Držte sa, veľa zdravia 💪

zuzikaslat
5. jan 2021

Súhlasím so @zdenka13, určite to treba vyskúšať 🙂

rebeca2
30. jan 2021

Prosim vas, uz treti mesiac s prestavkami ( vacsinou pocas mm) mi je nevolno od zaludka, nevraciam, len mi je zle...vacsinou tak hodinu po jedle akomkolvek, som nafuknuta a mam aj brucho bolave, ked si zatlacim v oblasti zaludka a nizsie...moze to byt priznak chronickej pankreatitidy? Ako sa diagnostikuje? Lekarka mi dala kinito na nevolnost, ani ho neuzivam, radsej by som isla po pricine...dik

viktoriam84
5. jún 2021

@sidney427 dobrý deň chcem sa opýtať ako dlho mal váš manžel problemy kedy navštívil lekára?

sidney427
5. jún 2021

@viktoriam84 jeho brucho pobolievalo roky ale vzdy to prestalo. Az ked mal prvy izajstny zachvat bolesti isiel k dr a ta zle odhadla co mu je a tak na druhy den som ho.viezla na pohotovost a tam zistili ze to je pankreas. Mal take bolesti ze po stvornozky isiel do kupelne. Vtedy to mal najhorsie a bol v nemocke vyse 2 tyzdne