Ahojte,
mám dlhodobo problémy s chrbticou, ortoped kazal len cvičiť.
Bolí ma chrbtica na etapy, raz hrudna, potom krcna, driekova. Beha si to hore dole.
V priebehu dna bolest pride a odide, takto niekolkokrat za deň. Stretol sa s tym niekto, ze bolesti pridu a zmiznu a takto dookola ?
@katkaseiner stresu mám požehnane. Cítim sa hrozne. Stále mi niečo je. Vysledky v poriadku až na nejaké intolerancie, cvičím podľa cvikov od fyzioterapeuta a stále sa to nelepší. Pár dní je lepšie a potom zase to isté.
Ja mám toto iste. Myslela som že problém je len v druekovej ale tiež potom bolesť odíde a hneď krcna.. podľa mna všeobecne zle držanie tela mám a to z toho.. takze len cvičiť
mna aj rebra bolia
tiez mi putuje bolest pri enormonom strese az do oci hlavy vsade
@natalis1998 no asi ano. Ja mam tiez zle drzanie tela. Hrbim sa a lordozu mam. Takze cele zle.
Mam sedavu pracu. To tomu asi nepridava.
Bolievaju ma rebra niekedy az z toho. A take neprijemne tahave bolesti aj v bruchu mam niekedy. Akoby ma svaly na bruchu boleli po bokoch a na oboch stranach.
@bublinka1426 ano aj mna presne aj rebra niekedy. Dnes napriklad krcna a hlava. No kazdy den nieco ine.
Presne by som to lepšie neopísateľný.. musíme len cvičiť..
aj mna idem na rtg znova ja sa hybem dost ale u mna je to stres a putujuca bolest
@natalis1998 no to mi povedal aj ortoped. Ze cvičiť, cvičiť a cvičiť. Len keď mam pocit ze niekedy napriklad cviky mi pomahaju na hrudnu ale potom ma viac rozboli driekova. Alebo pomôže mi nejaký cvik na driekovu, rozbolia ma tie svaly na bruchu tak neprijemne. Takze je to na nervy.
jas som cele dni v pohybe a aj tak ma to boli lordozu ma vela ludi
mne je skor divne ze mi to vyslovene putuje
@bublinka1426 ja tiež mam stres. Na rtg som bola a doktor povedal ze tie rebra ma bolia z hrudnej chrbtice. Kazal pravidelne cvicit a predpisal mi rehabilitácie. Ale tam mi dali termin az o 3 mesiace.
@bublinka1426 to aj mne. Strieda sa to. Ale mavam take dni ked ma boli vsetko naraz. A to je teda parada. Uz ani neviem kedy som mala den bez nejakej bolesti.
no pekne, no ja idem aj sono brucha, krv som mala na male odchylky ok
rebra z hrudnej chrbtice? a to akoze z coho. och. mna krize hrozne ale no ja uz netisim co mi je najradsej by som sla na mri
@bublinka1426 ja som bola na sono brucha 4 x. A nic nezistili. Na gastre mi zistili histamin a alergiu na mlieko.
Krv v poriadku.
No ze rebra sa napájaju na hrudnu chrbticu a je tam vela nervovych zakonceni. Tak mi to vysvetlil ortoped. Mna na mri nechce nikto poslat. Vraj mam cvicit.
ved ani mna nechcu ze nemam diagnozu len tlacit lieky proti bolesti a cvicit.
to je nase zdravotnictvo
Ahojte, prosím Vás, vedeli by ste mi poradiť neuroléga/neurologičku v okolí Hlohovec, Trnava, Bratislava? prestávam si cítiť ruku a môj neurológ mi povedal, že to nie je neurologická záležitosť.. Ďakujem veľ
mi pekne
no ten stres robi problemy aj u mna...vraj si mam "prestavit hlavu " . No keby toto bolo take jednoduché hlavne v tejto dobe...
@katkaseiner je pravda že mi toto všetko začalo po velmi stresovom obdobi. Je to vyse roka a neviem z toho von. A prave to, ze to nie je lahke.
@bublinka1426 no ze som mlada a mam cvicit. A uz vyse roka chodim k doktorke s tym, ze ma boli vsetko a nič som nevyriešila. Je pravda, ze som mozno necvicila tak, akoby som mala. No teraz som sa do toho pustila naozaj. Tak uvidíme, ci to pomôže. Ale už ma to nebavi naozaj.
@guduci skus napisat MUDr.Slezakovi, v BA,vyborny neurolog. Empaticky,mily,snad ti pomoze.
Žiadny Doktor to za vas nevyrieši. Treba odstrániť stres a sedavy stereotyp.
Viem o čom hovorím.
@lubossi mate aj nejaku radu, ako na to? Co sa sedenia tyka, robim z domu, tak sa to snazim striedat. Cvicit sa snazim 2 az 3x denne po 15 minut. Prechadzky mam tak hodinu denne ked nosim deti do a zo skoly.
Asi si môžme aj tykat 🙂
Vsak toto, 3x15 min sedis a potom 16h dna sedis.
Mne pomohol stôl na státie. Niekedy som robil chvílu v tureckom sede s notbukom na stolíku v obývačke. Niekedy na bruchu leziac v posteli (taky lenivý plank).
Dal som si bezdrôtové slúchadlá a počas meetingov upratujem.
Proste žiadne ze zaseknut hlavu a chrbát na pol hodinu v jednej polohe.
A ten stres no. Treba sa naučiť dýchať do brucha, lebo potom ten horný trup je pretazovany a iné svaly to musia kompenzovat a aj také malé co na takú záťaž neboli stavané.
@lubossi takze menit polohu co najčastejšie. Noo chce to asi len trpezlivosť a čas. Človek by chcel všetko hneď a bez námahy. No musím sa tomu všetkému poriadne povenovať a snažiť sa nezanedbať cvičenie a pokúsiť sa odstrániť ten stres. Lebo zachvilku už budem hodná na psychiatriu z tohto.
Ja svoj stres držím pod kontrolou a meriam. Keď vidím ze som horšie spal tak si nenakladam. A zas ked uz dlhodobo fungujem na plné obrátky tak ma to upozorní.
Každý športovec vie ze natiahnuté svaly sa liečia dlho. Pre nesportovcov to platí dvojnásobne.
Inak postupne zaradiť jogu a strečing odporúčam. Kedysi sa mi nožík otváral vo vrecku ked mi niekto odporúčal dychové cvičenia a jogu. Teraz vidím ako som sa mýlil 🙂
@lubossi no ja som po stresovom obdobi a zisteni intolerancii schudla 15 kg. Momentalne nemam poriadne ziadne svalstvo. Cela sa citim taka nijaka, ochabnuta, ze citim ze potrebujem spevniť to telo. Tak aj tam bude asi problém. Mala som velke deti a fyzioterapeut povedal, ze po porode mozem mat taketo problemy, ze mám oslabený stred tela. Tak aj na to sa snazim cvicit. Citim ako ma bolia tie svaly na bruchu po bokoch. Presne akoby boli natiahnute. Asi to bude tym, ze som to zanedbala a teraz bude trvať dlhšie, kým sa to všetko napraví.
Tiež som sa doteraz joge vyhybala. Prislo mi to take nijake, nudné, ale asi to ma nieco do seba. Veru sa skusim aj na to zamerat.
Hej atrofovane svaly sa rýchlo dajú získať nečinnostou.
Ale odporúčam ako doplnok aj tie smart hodinky co merajú zdravotné funkcie. Minimálne si tak sledovať stav regenerácie a poznať lepšie svoje telo.
Pre viac info v prípade záujmu posli správu
Mam sice uplne ine problemy, ale skusila by som sa zamysliet ci nie je nieco co ti to sposobuje (stresy a podobne) a zhanala by som fajn fyzio...
Moje problemy idem tiez riesit s fyzio. U mna sa jedna aj o problem s platnickami, ale aj psychosomaticke dovody...