Bolesť chrbtice po cvičení so skoliózou

15. sep 2024

Ahojte,

Chcela by som sa opýtať či je to normálne. Začala som po 8 rokoch opat mysliet na chrbticu lebo sa mi začal ozývať bolesťou. V 18 rokoch má vyradili z ambulancie s tým že je to v norme. Čakám na vyšetrenie u ortopeda, takze som začala cvičiť to čo som cvičila ako dieťa keď som mala tieto problémy. Ale po par dňoch cvičenia normálne má začal bolieť chrbát tam kde má nebolieva.. nie nejaké intenzívne len ho proste cítim. Myslite že je to tým že som dlho necvicila a začali sa aktivovať svaly ktoré boli neaktívne?

Ďakujem.

biba_18
15. sep 2024

tak

marca12
15. sep 2024

Ano,ak zacnes cvicit,stav sa zhorsi. Ale je to docasne. Ja ked som zacala plavat,myslela som,ze mam infarkt. Tak strasne ma hrudna chrbtica tahala.

autor
15. sep 2024

@marca12 ďakujem aj som si myslela. Normálne aj krčnú chrbticu cítim aj do rúk mi to ide.. v hrudnej bolesť len trochu.
Ale toto s tým infarktom si pamätám keď som bola dieťa. Tiež som si myslela že mám niečo so srdcom alebo pľúcami nedalo sa mi ani nadýchnuť a potom že to z chrbtice. Tak len vydržím teraz, chcem sa tomu venovať, nakoľko mám aj zle držanie tela.

siegi
16. sep 2024

Ja som tiez po mnohych rokoch zacala tiez cvicit cviky co sommcvicilq v 18tke. Bolo mi po nich horsie. Objednala som sa sukromne k fyzioterapeutovi a ten mi povedal ze tie cviky su pre mna uz nevyhovujuce a naucil ma cvicit ine pod jeho dohladom. Jasne ze aj v tomto pripade bolo zo zaciatku zhorsenie ale asi po mesiaci sa to zacalo zlepsovat a po pol roku uz bolo naozaj dobre

autor
16. sep 2024

@siegi vidíš to mi ani nenapadlo že by to mohlo nevyhovovat. Uvidíme čo mi povie ortopéd a objednal sa na fyzio určite 🙂je to beh na dlhu trať… ale tak snáď príde úľava