Dnes ráno ako som vstala má začala bolieť chrbtica medzi lopatkami a nižšie + boli má aj hruď .. minuly mesiac som to tiež mala týždeň z čoho to môže byt ?
@llenka014 mna takto začalo bolieť a potom má aj riadne seklo. A tiež väčšinu dna presedim za PC alebo som prelezala. Musela som spevniť chrbtove svalstvo, brušné svalstvo a nechcelo sa mi platiť 40€ za každé cvičenie tak som si na YouTube našla cvicenia pilates pre začiatočníkov tam robili presne to iste čo v centre a o dva týždne som sa už mohla oveľa lepšie hýbať a od vtedy (klopem) má nič neboli, musím aspoň 2x do týždňa dať ale pilates a hýbať sa lebo ležanie a sedenie je čistá katastrofa pre svalstvo. Takze ja odporúčam pilates, pre začiatočníkov 30 minút trvá cvičenie a potom pre pokročilých a tak ďalej...
@llenka014 skus na zaciatok toto:
https://www.youtube.com/watch?v=LLi45OqVD94Ja som mala toto iste vsetko mi tlacilo na hrudnik....rok som sa davala dokopy, masáže, cvičenie a sem tam to este citim nakoľko nosím syna na rukach
@llenka014 a ešte doplním tiež mi to vyrážalo do ľavej strany hrudníka a chiropraktik má napraval (keď už má seklo) povedal že to je normálne že to tam vyráža že to sú nervy. Bolo to neznesiteľne raz som štyri dni prelezala a preplakala 🤦🏻♀️ Radim začať čím skôr pomaličky určite nie zhurta a rýchlo aby sisi neuškodila ešte viac
@llenka014 áno presne tak má to bolelo ale mna seklo raz na jednej strane aj na druhej niekde medzi lopatkami a krčna chrbtica to bola katastrofa som nevedela otočiť hlavou a kupila som si aj nakrcnik ako má bolela aby mi odlahcilo hlavu sa mi zdalo že má 300kg dokonca keď som šla v aute každá diera má tak bolela že otras. A to vyrazanie do hrudi bolo tiež a dosť silne niekedy som si to aj masirovala a natierala
Je veľmi zlé, že sedíš celý deň za PC. Z toho sú bolesti chrbtice, medzi lopatkami môžeš mať od stuhnutých svalov a až po zacviknutie nervu. Čo je veľmi bolestivé aj pri dýchaní a prejavuje sa to aj bolesťami na hrudníku a pri srdci. A preto si to mnohí zamieňajú s bolesťami srdca. Keď máš sedavé zamestnanie, treba viac krát za deň sa postaviť a zacvičiť si strečing, sem-tam na kvalitnú masáž.
@stanulienkat no aj by som zašla k neurologovy ale cez kovid sa bojím chodiť :/ len dúfam že tam niečo nemám že má to boli
Denne cvicit,povystierat sa. Nespat na bruchu,neumyvat vlasy zohnuta nad vanou...
@stanulienkat áno ale ja to mám ako keby týždeň pred menštruáciou neviem či to môže mat súvis s tým ale minuly mesiac to iste týždeň pred
@llenka014 tiež mám podobný problém. Zo sedavého zamestnania a tiež pred menštruaciou ma zvykne bolieť z krčnej chrbtice až celá hlava komplet. Veľmi mi pomáha masáž a teplo. Ale samozrejme naj je dobrý fyzioterapeut a cvičiť. Nič iné nepomože.
@janulka1802 áno cviky som už nejaké pozerala na YT tak od zajtra skúsim 🙂 a áno aj hlava má boli tiež občas ale pred menštruáciou týždeň katastrofa ta chrbtica
@llenka014 záleží aj od nejakej činnosti ns ktorú telo nie je zvyknuté. Môže byť rôzne