Bolesť chrbtice, hlavy, divný pocit v krku. Dokáže to psychika?

4. feb 2022

Ahojte. Už to bolo rôzne, celý rok 2021 som zažila trápenie, plač,... Odišla som od muža a snažím sa dokopy, ale aj tu sa dosť trápim, je mi všetko ľúto... Ale k veci... Mala som obdobie keď ma stále bolel žalúdok, čo i len ma pichlo a čím viac som na to myslela tým horšie... Potom mi praskla žila tak som sa zľakla, žalúdok ma síce prestal bolieť, ale zas ma bolela noha a ťažko sa mi dýchalo lebo som sa bála trombózy... A takto to išlo ďalej, potom som z ničoho nič mala gucu v krku, potom to prešlo a zas ma začal bolieť žalúdok.... No momentálne má boli celá krcan chrbtica občas hlava trapezy, ale teraz mam v hlave ze ma boli krk, taký tlak pod jazykom mam, ťahá sa to až k usom, a ide to až do krcnej chrbtice, keď som včera cvičila alebo som vo vani alebo s niekym soa rozprávam nič necítim ale ako náhle som sama zo sebou ze ležím začnem divný pocit v krku.. Skúšam sa každý deň.. Ale samozrejme ze mam aj veľký strach... Poraďte mi co mam robiť... Čo by mi pomohlo :/

snowflake07
4. feb 2022

Psychika je sviňa.Samozrejme ,že to môžeš mať zo psychiky.Tu rady ukľudní sa,cvic jogu,choď na prechádzky nepomôžu ...V týchto veciach nech neradi ten,kto to nezažil.Psychika ma na svedomí veľa chorôb.Krcna chrbtica boli z 99 percent zo stresu ak nepočítame napr.scoliozu,preťaženie...Človek v strese (nevedome)drží inak ramená.Tie sú stuhnuté a vzniká spazmus,blokacia chrbtice no a tá si vystreluje komplet po celom tele.Odporucam navštíviť neurológa.

akinomel
4. feb 2022

Podľa môjho názoru a skúsenosti môže. Ak má človek ťažké obdobie, väčšinou sa ťažkosti psychické pretavia do fyzických. Veľa zaujímavého som sa dočítala v ,,Duchovné príčiny chorôb ". To, co je UŽ preč, treba nechať tak. Hlavu hore! Venuj sa aj sebe, oddychuj aktívne ale aj pasívne niekedy. Jar sa blíži, bude viac slniečka a pobytom na vzduchu. Vitamíny, voda, niečo, čo človeka teší a bude lepšie! Samozrejme s podporou lekára, ak treba - hlavne chrbtica...

autor
4. feb 2022

Na neurológiu som sa objednala, ale mama mi povedala ze mam ísť aj k psychiatrovi, len ja sa bojím ze mi dá hneď lieky, žiadneho dobrého v okolí nemáme... Ono si nikto nevie predstaviť co to je zažívať, teda ten kto to nezažil.
Ďakujem

snowflake07
4. feb 2022

Psychiatra netreba.Dobry neurológ bude vedieť čo dalej..A samozrejme,že si psychicky zničená keď máš sústavne bolesti.

dominika0126
4. feb 2022

Ahoj. Ja mám 24 rokov a momentálne sa liečim na depresiu a úzkosť. Z mojej skúsenosti by si to mala začať riešiť čo najskôr. Neboj sa, nie je to hanba. Neverila by si koľko ľudí týmto trpí. Boj s vlastnou hlavou je najťažší, ale da sa nad tým vyhrať. 🙂 chce to čas a odhodlanie. Skus na začiatok nejakého dobrého psychológa. Mne to veľmi pomáha.
A áno, tieto pocity dobre poznám. Drž sa

mamina0078
4. feb 2022

Áno, dokáže to psychika.... Mne raz jedna sestrička z onkologie povedala 90% liečby je psychika 10% lieky, chemo, ožarovania a pod. Takže psychika je naozaj veľmi silná ja by išla za psychologičkou a vyrozprávala sa, určite sa ti uľaví a nie je to žiadna hanba... Pomôže ti ako sa vyrovnať s tým, čo si zažila v roku 2021. Ale na druhej strane psychika to nemusí byť pre istotu by som ako prvé zašla aj k neurológovy a ak on nič nepotvrdí potom za psychologičkou.

katlak
4. feb 2022

@dominika0126 Ahoj, prosim ta, ake si mala priznaky? Kedy si vedela ze uz je cas vyhladat pomoc ? Riesim asi nieco podobne ale potrebujem nazberat odvahu a odhodlat sa

dominika0126
4. feb 2022

@katlak Ahoj, pisala som ti správu 🙂

teleskop
4. feb 2022

dokaze