Poradíte mi prosím niekto kto má podobnú skúsenosť? Doteraz som študovala a mala brigády v kancli za počítačom, takže vlastne celé dni som len sedela, pohyb žiadny, len keď bol cielený. No a teraz mám prácu 12h na nohách. Po dvoch dňoch má ako keby sekne v krížoch, ťa bolesť vystreluje keď zaťažím nohu na strane kde ma seklo a ledva chodím. Ledva sa mi to dá do poriadku a hneď sa mi to stane zas. Väčšinou pri prudkom pohybe, naposledy pri kýchnutí. Pridané pohyby úplne nezamedzim. Neviete čo s tým prosím? Myslíte že si zvyknem? Ja tú prácu milujem, tak dúfam že nebudem v bolestiach celý život
Treba cvičiť.
Cvičiť sm systém. To je najlepšie.
Áno mám také bolesti, ale u mňa je to poškodený stavec po vážnej chorobe, v ňom sú nervy z pravej nohy a tlači tam platnička. Takže bolesť je pravej nohy nie chrbta a noha je slabšia, tak potom mám problém chodiť, hýbať sa atď. Najlepšie mi pomáhajú cviky sm.
Co sa týka kychnutia, keď cítiš, že ideš kychnut alebo zakáslat, zastav sa, chyť sa niečoho a skus sa dať do uvolnenejsej polohy, vtedy to boli menej až vobec.
Tiež môžeš nastaviť chiropraktika alebo fyzioterapeuta, môžeš zaťažovať iba jednu stranu svalov alebo mat kratšiu nohu a hneď ta bude sekať. Možnosti je veľa, z čoho to môžeš mať. Treba riešiť.
Tie cviky, keby si chcela, musíš sa ich najprv naučiť so skolitelom.
Smer neurológ.
Neurológ a mr, maximálne by som začala cvičiť sm systém. Mne keď sa to dialo pri kychnuti bola to vytecena platnicka.
Nespat na bruchu, spevnovat chrbtove svalstvo, suche teplo, fyzioterapeut.
Ďakujem vám všetkým za odpovede úvodom či sa to zlepší ak začnem cvičiť a spevnim svalstvo. Ak nie, určite pobezim na vyšetrenie.
Krásny deň prajem 🙂 Moja mamina mala vždy problém s chrbticou keďže má tiež taku prácu pri ktorej dvíha ťažké veci je stále na nohách . Začala cvičiť na chrbticu a natierať si ju Slavitonom od vtedy ju chrbát neboli a môže v kľude pracovať 🙂 Ak by ste sa chcela viac dozvedieť kľudne mi napíšte súkromnú správu 🙂
skúsila si navštíviť fyzioterapiu? Môžeš mať nerovnomerne fungujúce svaly a to vie narobiť problémy