Bolesť chrbta pri skákaní na trampolíne

10. mar 2024

Prečo pri skanani na trampolíne ma boli chrbát ? Nejaka skúsená Fyzio alebo niekto s radou v com môže byt problém ?
Normálne som musela dávať pozor ako skacem , aby ma neseklo niekde alebo čo…
Mám 30 , po dvoch deťoch , no myslim že ešte som mladá, ale ten chrbát má trápi

yoxinka
10. mar 2024

Ja len k tomu veku. 23 ročná som bola na rehabilitačnom oddelení na Kramároch u nebohého profesora Gútha s tak dokatovaným chrbtom, že sa na mňa chodili kukať sestričky, lebo že takú mladú tam ešte nevideli 💪. A celé len zlé držanie tela, zlé pohybové návyky a podobne. Pritom som 9 rokov tancovala, športovala atď. Dnes mám 39, prasknutú platničku, skoro všetky vysunuté, som po ročnej rehabke ochrnutého nervu, ktorý ovláda trapéz, fyzio je už môj kamoš a do konca života musím cvičiť, správne športovať a správne sa hýbať. Cez net ti nikto nepomôže. Choď za dobrým fyzioterapeutom nech ťa vyšetrí poriadne a kukne, kde je problém. Môže ich byť xy 🤷‍♀️.

bela30
10. mar 2024

Trampolinu celkovo lekari a ini odbornici neodporucaju a toboz nie pre deti! Tie by na nej nemali vobec skakat, je to velmi nebezpecna zalezitost na urazy a celkovo na zdravie cloveka a pohyboveho aparatu. A hlavne, ak uz ma niekto problemy napr.s chrbticou tak taky clovek by na nej nemal co robit.

jamimo
10. mar 2024

@bela30 veľká pravda. Kedysi som čítala rozhovor s ortopédom a neurológom a vyjadrili sa, že by zakázali predaj trampolín. Najhoršie pre chrbticu čo môže byť 🚩 u detí dvojnásibne 👆

horehronie1987
10. mar 2024

A ide o skakanie z dlhej chvile ci ten nechutny šport co niekto vymyslel na tych trampolinach? Možno kruté slovo ale ked chce niekto problém s klbami kolenami a chrbticou tak smelo do toho..a ešte v tej rychlosti..mne stačilo vidiet to na videu a viem že by som tam nikdy nevyliezla..a to ze si mlada..no..ja mam problemy od 15 tak v 30 si gratuluj ze az teraz nieco pocitujes, toboz po 2 porodoch. Doporucila by som len rehabilaciu, sm system, pilates, jogu, ziadnu trampolinu