Ahojte.
Kedze je zdravotnictvo ake je pokusam sa prist na pricinu svojho problemu sama.
Stalo sa niekomu, ze ihned po jedle uz po prvom suste ste zacali citit bolest v lavo pod lopatkou tak ako je zaludok ale v chrbte?
Ako sa najem, pobolieva ma prave toto miesto. Celkovo citim slabost, bolest sa siri aj do stredu chrbta a celkovo diskomfort v oblasti brucha ale najviac ta lava strana.
Nemate niekto skusenost?
Dakujem
@modrykonik999 Ak ti praskne žal. vred, budeš v oveľa horšom stave, ako to naše zdravotníctvo, takže smer GASTRO.
@loliki na gastro som objednana o tyzden. Dnes som bola na sone ale nic moc tam nenasla
@modrykonik999 A odkedy máš tie problémy?
@loliki vies co zacalo to asi mesiac dozadu. Najprv bolest v lavom boku. Preslo. Potom bolest v strede hrudnika a brucha ako je ten trojuholnik a po jedle nausea bez vracania. Nausea mi uplne odisla ale zostala ta bolest chrbta vzdy po jedle na lavej strane chrbta oproti zaludku. Helicobactera nemam.
@modrykonik999 Ja netuším, čo to je. Nepi kávu, nedráždi korením... Uvidíš o týždeň.
@modrykonik999 Moze byt aj zlcnik. Prisnu dietu-suchare, maces a horky caj a ulavi sa ti.
Kľudne aj reflux podľa príznakov čo opisuješ v komentári..trpím ním tiež roky, prišla som na to, že to je reflux až nedalvno…pomáha helicid..
@loliki ved ja som si od teba ani radu nepytala. Pytam sa na skusenosti nie na kazen. A ano zdravotnictvo je v hroznom stave, vsetci pricetní to vidia.
@modrykonik999 pankreas zápal
@kittykat22 praveze ja to mam po vsetkom.
@sbenkova a ako sa to zistuje? Lebo na sone zvacseny nebol
@modrykonik999 zistili vam niečo?
@modrykonik999 ahoj zistili ti niečo ? Mne je takto 2 týždne . Vo štvrtok idem na gastroskopiu ale už to nedávam lebo sa neviem ani napiť už poriadne , tak ti boli
@zabka1987 zapaleny zaludok a reflux ale neverim tomu. Idem este na sono brucha, mam zvysene oblickove a pankreaticke parametre tak uvidim. Nezabera na to nic.
@modrykonik999 takže stále nie si ok 😢 ja mám veľmi vysoké hodnoty calprotektinu , toto ti nepozerali ? Ja mám aj iné ťažkosti ale a už ledva prežívam 😢
@zabka1987 a to sa kde skuma a k comu to sluzi?
@modrykonik999 to by mal byt zapalovy paramater,vysetruje sa zo stolice
@modrykonik999 a elastazu zo stolice ti nerobili?
@modrykonik999 to je parameter ktorý vie hneď z výsledku lekár , čo to cca je
@simisi nie nie iba helikobaktera zo stolice
@zabka1987 ako ti je dnes?
@modrykonik999 ahojte ja mám problémy ale presne opačne s pravou stranou zatiaľ pomáha helicid a dieta
@modrykonik999 mne je veľmi zle , vo štvrtok mám gastroskopiu . Ja niečo zjem a hneď kŕče s utekám na wc a bolesti po pití a jedle sú stále silnejšie dáko 😢 tebe je ako ? Čaká ťa dáke vyšetrenie ? Ja sa dosť bojím , čo to bude
mne sa takto prejavoval reflux.
@modrykonik999 z krvi amylaza a lipaza