Bolesť chrbta - ozón alebo cvičenia

martin8891
26. máj 2024

Dobry den, uz niekolko rokov ma trapi bolest krizov a par krat ma aj riadne seklo. Vzdy to neako preslo ale posledny rok a pol je to uplne zle.. od posledneho seknutia co bolo cca rok dozadu ta bolest neprechadzala, tak som siel na magneticku rezonanciu a vysledok je vysunute platnicky v krizovej oblasti. Lekari podla vysledkov usudili ze to nieje este na operaciu ale odporucili fyzioterapeutov rehabilitacie, cvicenia sms system... Chodil som na sms system a odporucene bolo 3krat za den co je dost neprakticke hlavne ked clovek chodi do prace ... Cvicil som to 1-2krat za den a zlepsenie take o 30 percent ... Mal som masaze cviky od fyzioterapeutov ale ta bolest a hlavne stuhnutost svalov rano je katastrofa. Stalo sa ze som aj necvicil par dni po sebe a to som uz dost citil a cakal kedy ma zasa sekne. Vsetko ma to obmedzuje, hlavne dlhe sedenie, cestovanie v aute 2h a uz dost citim... Dovolenka chorvatsko autom asi nehrozi tento rok... Celkovo sa dlheho cestovania bojim. Rozmyslam aj nad ozonom vyskusat ale stoji to cca 300e a uz som tolko penazi minul ze sa bojim ze to budu zas vyhodene peniaze. Co vam pomohlo resp neake skusenosti s ozonom? Som muz mam 34 rokov pre doplnenie 🙂 Dakujem

oli18
26. máj 2024

Co ja poznam ludi, ozon im nepomohol. Ja osobne som nan pre istotu vobec neisla. Ale urcite ti niekto napise, ze pomohol. Ja doporucujem operaciu. Som po uz 26 rokov.

mimicka2013
26. máj 2024

@martin8891 ja odporucam mckanzieho cvicenia, zachranili pred operaciou (aspon zatial no dufam ze nastalo)

gaia14
26. máj 2024

mna dala dokopy fyzio manualnou terapiou + uprava pohybovych stereotypov + SM system, ale teda rozhodne som ho necvicila poctivo 3* denne, skor tak 3* tyzdenne. Ale proste ked je problem, cvicit treba, a treba najst ten dovod preco sa to stalo, co je zle na aktualnom pohybe/nepohybe. Som uz dlho absolutne bez bolesti, teraz dokonca vo vysokom stadiu tehotenstva, a uplne v pohode.

martin8891
autor
26. máj 2024

@gaia14 A ako dlho to trvalo kym to preslo? mojou pricinou moze byt fyzicky namahava praca... Mam aj miernu skoliozu, lordozu... kazdy lekar mi povedal nieco ine, Ortoped ze katastrofa na moj vek , neurologicka to zlahcovala ... a posudkova lekarka zo socialky po 3mesacej PN ze to za 3 mesiace uz musi byt urcite dobre. ale mam uz takmer rok bolesti fakt obmedzujuce.

gaia14
27. máj 2024

@martin8891 cez pol roka poctivych terapii a prace. ak je tazka manualna robota, tam treba o to viac dbat na spravne pohybove navyk,, spravne dvihat bremena atd. mne statni lekari nepomohli v nicom, okrem poslania na magneticku rezonanciu. Vsetko vydrete cez sukromneho fyzio, ale nelutujem ani korunu.

sofia1
27. máj 2024

@martin8891 toto ako keby som pisala ja.
Len cvicit a cvičiť mi bolo povedané.
Stačí dlho sedieť v aute vystúpiť a ofuk e a za par dni sekne.a zase na liekoch.
Tiež som z toho zufala