Bolesť chrbta a pobyt vo vode

iveta7677
11. feb 2023

Dobrý deň, mám problém s chrbticou, mám vytečenú platničku medzi L5-S1. Mala som dlhšie pokoj a teraz taký mesiac ma to veľmi bolí. Chodím na rehabilitáciu a doktor nám čo tam chodíme povedal, že by sme mali ísť do vody konkrétne do Nesvad, že tam je liečivá voda . Keď som to spomenula známym tí mi zas povedali, že horúca voda nie je dobrá na bolesť chrbtice, lebo sa ešte viac zapáli. Teraz som na vážkach či ísť, alebo neísť. Nemá niekto s tým prosím skúsenosti? Ďakujem.

drzaopica
11. feb 2023

@iveta7677 ty nemáš zápal.Tepla voda je dobrá na uvoľnenie svalstva

iveta7677
autor
11. feb 2023

@drzaopica tiež si to myslim. A ta voda tam je prave na uvoľnenie svalstva.

lenkasarka
11. feb 2023

@iveta7677 keď som lezala v nemocnici presne s týmto primár mi povedal že suché teplo. Hlavne nie horúcu vodu.

iveta7677
autor
11. feb 2023

@lenkasarka veď prave rôzne nazory😔

monillia
11. feb 2023

@iveta7677 v žiadnom prípade horúce kúpele na akútny stav chrbtice, na toto treba suché teplo a správne cvičenie, tiež mám problém s platnickami

opica_skorica
11. feb 2023

@iveta7677 pocula som to už viac krat, ze “vytecena platnicka”…ona moze vytiect?

Alebo je to vyskocena platnicka?

iveta7677
autor
11. feb 2023

@opica_skorica tak som pochopila, ze platnicka obsahuje taku "zelatinu" a ked platnicka praskne tak sa obsah platnicky vyleje a potom tlaci na nervy.

opica_skorica
11. feb 2023

@iveta7677 ach tak. Citam akurat o tom cosi:

janka_266
11. feb 2023

@iveta7677 vo veľkých bolestiach by som do vody nešla, skôr by som sa zamerala na chôdzu a cvičenie. To mne veľmi pomohlo.

iveta7677
autor
11. feb 2023

@janka_266 chodim na rehabilitaciu. Ta bolest uz nie je taka veľka.Skôr sa bojim lebo su rôzne nazory na pobyt vo vode.

janka_266
11. feb 2023

@iveta7677 nešla by som, nie je to nutne. Možno by to pomohlo a nakoniec vás cestou domov ofukne a bude horšie. A možno to nepomôže vôbec.

bucko555
11. feb 2023

Ja mám problém zo stavcami krcnej chrbtice a keď na blokuje tak mi pomáha horúca vôňa kde mi to uvoľní

monillia
11. feb 2023

@bucko555 ta horúca voda neskutočne úľaví, ale keď sa v tej bode ten sval uvoľní a potom sa zachladi je oveľa väčší problém ako pred.Preto sa odporúča suché teplo

bucko555
11. feb 2023

@monillia mne keď to úľavy potom ma to prejde už úplne mám to odskúšané

iveta7677
autor
11. feb 2023

@monillia veď prave. Podla mna tiez pomaha horuca voda, len či potom nebude horsie. Mala som raz problem s kŕcnou chrbticou a horuca voda mi veľmi pomohla.

monillia
11. feb 2023

@iveta7677 ja som mala akútny stav december 21 doteraz nemám odvahu si napustit vaňu, vtedy mi to lekár vysvetlil a mám obrovský rešpekt. To čo som zazivala vtedy už nechcem.Mne osobne veľmi pomohol ozon aj keď sú protichodné nazory+ cvičenie ale na dennej báze

iveta7677
autor
11. feb 2023

@monillia ten akutny stav mohla spôsobiť aj ta horuca voda? Inač ked sa mi to neupravi tiež chcem ist na ozon.

monillia
11. feb 2023

@iveta7677 neviem ti odborne odpovedať, osobný názor je ,že je to možné, skús sa s touto otazkou obrátiť na dr .v skupine

iveta7677
autor
11. feb 2023

@monillia dakujem.

martul
11. feb 2023

@iveta7677 je to to najhorsie čo môžeš urobiť. Ver mi. Mala som vytecenu platničku nakoniec operáciu. Je dobré ale suché teplo. Tzn. nahrievat doma s lampou alebo vyhrievacia poduska.

martul
11. feb 2023

@opica_skorica je vytecena, doslova. Ten kolagén alebo čo to je je ako gél v obale, keď ti praskne tak to vytečie.

martul
11. feb 2023

@drzaopica máš s tým skúsenosť?! Lebo jej radíš veľmi zle.

monillia
11. feb 2023

@iveta7677 bolo by vhodné už "navždy " cvičiť alebo cviky vo ti dá fyzio ,joga alebo pilates. Ja na to posledné nedám dopustit

palculienka40
11. feb 2023

@iveta7677 mam rovnaky problem. Teplu vodu nesmiem trda kupanie a ani studenu. Uz druhy rok uzivam aublock konecne stav lepsi a treba zacat cvicit sm system.

bibinka379
6. mar 2023

Tiež mám vytecenu platničku a horúcej vody sa bojím. Tiež som čítala že vodu nie, len suché teplo.
Skôr by ma zaujímalo ako ďalej riešite tu platničku, ja som doma s nou už 4mesiace,dva ozóny za mnou dva týždne infúziek a stav nič moc. Ťahá mi to nohu, chodiť nemôžem dobre.. Och

palculienka40
6. mar 2023

@bibinka379 aublock, suche teplo, sm system cvicenie, pozor pri pohybe podla skoly chrbta, spravne vstavat sediet, lezat zohynat sa a podobe. Mne vytiekla pred dvomi rokmi pri kovide, aublock za ten cas preliecil. Teraz cvicim.na eliptickom trenazeri. Ide to pomaly. Zo zaciatku vela liekov odbolesti. Dobre je natierat si lubovnikovy olej.

janka_266
6. mar 2023

@bibinka379 sm systém a veľa prechádzok. Nedvihat nič ťažké. 2 roky trvalo, kým sa časť vstrebáva a zmizli bolesti.

bibinka379
6. mar 2023

@palculienka40 ved to, ze plno liekov beriem od bolesti od kŕčov v tej nohe. Prechádzky si vôbec neviem predstaviť, keby som išla ďalej od domu by ma museli doniesť, trochu sa noha unaví a ja už chodím len s barlami.
Sm systém chcem skúsiť, čítala som ze robí dobre.
Ďakujem za odpoved.ja už sa pripravujem na to najhoršie, na operaciu😬

palculienka40
6. mar 2023

@bibinka379 ja som lezala skoro dva roky tiez bala operacii ale povedali ze zatial nie. Skus aublock vdaka nemu analgetika len obcas beriem. Na sms system treba dobreho terapeuta.

iveta7677
autor
6. mar 2023

@palculienka40 čitala som na pribalovom letaku aublocku že treba brať pod dohladom lekara. Prosim vas a v akom smere vam pomaha aublock? Dakujem.