Dobrý deň, mám problém s chrbticou, mám vytečenú platničku medzi L5-S1. Mala som dlhšie pokoj a teraz taký mesiac ma to veľmi bolí. Chodím na rehabilitáciu a doktor nám čo tam chodíme povedal, že by sme mali ísť do vody konkrétne do Nesvad, že tam je liečivá voda . Keď som to spomenula známym tí mi zas povedali, že horúca voda nie je dobrá na bolesť chrbtice, lebo sa ešte viac zapáli. Teraz som na vážkach či ísť, alebo neísť. Nemá niekto s tým prosím skúsenosti? Ďakujem.
@iveta7677 keď som lezala v nemocnici presne s týmto primár mi povedal že suché teplo. Hlavne nie horúcu vodu.
@lenkasarka veď prave rôzne nazory😔
@iveta7677 pocula som to už viac krat, ze “vytecena platnicka”…ona moze vytiect?
Alebo je to vyskocena platnicka?
@opica_skorica tak som pochopila, ze platnicka obsahuje taku "zelatinu" a ked platnicka praskne tak sa obsah platnicky vyleje a potom tlaci na nervy.
@iveta7677 ach tak. Citam akurat o tom cosi:
Ja mám problém zo stavcami krcnej chrbtice a keď na blokuje tak mi pomáha horúca vôňa kde mi to uvoľní
@opica_skorica je vytecena, doslova. Ten kolagén alebo čo to je je ako gél v obale, keď ti praskne tak to vytečie.
@iveta7677 mam rovnaky problem. Teplu vodu nesmiem trda kupanie a ani studenu. Uz druhy rok uzivam aublock konecne stav lepsi a treba zacat cvicit sm system.
Tiež mám vytecenu platničku a horúcej vody sa bojím. Tiež som čítala že vodu nie, len suché teplo.
Skôr by ma zaujímalo ako ďalej riešite tu platničku, ja som doma s nou už 4mesiace,dva ozóny za mnou dva týždne infúziek a stav nič moc. Ťahá mi to nohu, chodiť nemôžem dobre.. Och
@bibinka379 aublock, suche teplo, sm system cvicenie, pozor pri pohybe podla skoly chrbta, spravne vstavat sediet, lezat zohynat sa a podobe. Mne vytiekla pred dvomi rokmi pri kovide, aublock za ten cas preliecil. Teraz cvicim.na eliptickom trenazeri. Ide to pomaly. Zo zaciatku vela liekov odbolesti. Dobre je natierat si lubovnikovy olej.
@bibinka379 sm systém a veľa prechádzok. Nedvihat nič ťažké. 2 roky trvalo, kým sa časť vstrebáva a zmizli bolesti.
@palculienka40 ved to, ze plno liekov beriem od bolesti od kŕčov v tej nohe. Prechádzky si vôbec neviem predstaviť, keby som išla ďalej od domu by ma museli doniesť, trochu sa noha unaví a ja už chodím len s barlami.
Sm systém chcem skúsiť, čítala som ze robí dobre.
Ďakujem za odpoved.ja už sa pripravujem na to najhoršie, na operaciu😬
@bibinka379 ja som lezala skoro dva roky tiez bala operacii ale povedali ze zatial nie. Skus aublock vdaka nemu analgetika len obcas beriem. Na sms system treba dobreho terapeuta.
@palculienka40 čitala som na pribalovom letaku aublocku že treba brať pod dohladom lekara. Prosim vas a v akom smere vam pomaha aublock? Dakujem.
@iveta7677 ty nemáš zápal.Tepla voda je dobrá na uvoľnenie svalstva