Bolesť chrbta

emiona
27. sep 2024

Ahojte, od júla ma bolí chrbát, hlavne medzi lopatkami, ale aj v iných častiach chrbtice. Začalo to, od kedy som spala dva týždne na gauči (spala som na ňom takto aj pred rokom a ešte dlhšie a nič mi nebolo). Aj keď je pravda, že počas roka som bola často za počítačom a nemala som tak veľa pohybu. Bolest je taká ako keď sa vyspíte na zlom madraci. Od vtedy som spala na štyroch rôznych matracoch a stále ma bolí. Boli ma keď sa chcem poriadne vystrieť, ale občas aj ráno keď sa naťahujem. Myslite, že pomôže masáž? Začínam od budúceho týždňa cvičiť aj SM systém (ak máte niekto skúsenosť s SM ako rýchlo prišli pozitívne účinky?).
Ďakujem za rady 🙏🏻

minenkak
27. sep 2024

@emiona prečo až od budúceho týždňa,ľahni na zem v obývačke púšti dobrý film alebo hudbu a cvič

emiona
autor
27. sep 2024

@minenkak cvičila som klasické cviky ale veľmi to nepomáhalo. SM systém sa treba naučiť správne pod dohľadom inštruktora, inak by som si mohla len viac uškodiť a prvú hodinu mám budúci týždeň.

minenkak
27. sep 2024

@emiona klasické cviky sú čo

cukroska
27. sep 2024

@emiona Mne pomôže trochu flector uvoľniť spazmy a ležať dlho na zemi na koberci a popritom sa aj naťahujem .Skôr strečingové cvičenia a tiež mám problémy z hrudnou chrbticou, bolesť mezdzi lopatkami,stuhnutý chrbát. Aie ja to mám s krčnej chrbtice. Najprv ma dlhodobo bolela veľmi krčná a teraz to prešlo medzi lopatky. Chce to rozmasírovať .