Bolesť brucha z chrbtice

22. aug 2024

Mali ste niekto po absolvovani vsetkych moznych vysetreni kvoli bolestiam brucha zaver od lekara, ze bolesti brucha su sposobene chrbticou? Nejak to neviem prijat. Ked ma boli brucho, tak je to spojene s grganim, pocitom nevolnosti, parkrat som mala pri tom aj mierne zvysenu teplotu. Ako toto suvisi s chrbticou?

gemerka17
22. aug 2024

Aké všetky vyšetrenia si mala robené ?

autor
22. aug 2024

@gemerka17 sono brucha, CT, gastroskopia, krvne odbery

gemerka17
22. aug 2024

Ja by som patrala ďalej. Išla k lepšiemu gastro lekarovi. Na chrbtici máš nejaké výrazne nálezy potvrdene magentickou rezonanciu, ked si to lekar myslí? Bolest chrbta a brucha nejde poväčšine ruka v ruke.

mantilka
22. aug 2024

No neviem, to asi skôr naopak...že z brucha boli chrbtica. Vyskúšaj ešte nejakého iného lekára lebo ti poviem mám zle skúsenosti konkrétne s gastroenterologmi...až tretí lekár má dal po dlhom čase dokopy a to som už takmer zomrela...netrávilo mi a nemohla som jesť.

lindusss2016
22. aug 2024

Hladaj inu pricinu

pink_lady
22. aug 2024

ale ano, moze to byť...Z chrbtice "vybiehaju" nervy, ktore inervuju brucho, na chrbte su svaly, ktore sa upínaju v predu, a bolest moze byt prenesena...ak mas gastro uplne v poriadku, tak potom treba skusit rehabilitacie, cvicenie...

siegi
23. aug 2024

Nooo, tiez sa mi zdalo ze je to blbost. Ze ok boliet moze q nie sposobovat traviace problemy. Potom som sa ale o tom presvedcila 2x na vlastnej kozi. Mam extra zakriveny prechod hrudnej a driekovej chrbtice. Pomaly 2x do S. Raz po korculovani som takmer spadla na zadok a pri vybalansovani ma seklo presne v prechode hrudna driekova. Na druhy den som sa zobudila s bolestami chrbta a strielalo to pod oba rebrove obluky. Brucho nafuknute, netravilo vobec, pocit na grcanie. Ked to neprechadzalo po 3och dnoch isla som k dr. Sono komplet krvny rozbor bol ok. Zacala som si nahriet chrbat plus lieky na uvolnenie svalov a do 2och dni bol klud. A druhy pripad teraz nedavno. Zacala som chodit na rehabky, prvy den mi dali neskutocne zabrat, napravali, cvicili a aj masirovali. Na druhy den som sa zobudila zak ze som sa ani predklonit nevedela. Boli mi neskutocne zle aj od zaludka, bolest vystrelovala zase aj do brucha. Ani chut jest som nemala. Zase som nahrievala chrbat plus lieky na uvolnenie a kef presiel chrbat preslo aj brucho. Takze nieco na tom bude, ale treba najskor vylucit ostatne priciny a nechat si vysetrit aj chrbticu.

11spido11
23. aug 2024

Mam niečo podobné. V apríli tohoto roka som mal neskutočne bolesti brucha a chrbtice. Mam za sebou niekoľko krát sono, odber stolice, moču, krvy, absolvoval som 2x gastroskopiu a všetko úplne OK. Bolesti neprestavali tak som dostal žiadanku na MRCP vyšetrenie. Tam som mal robene pečeň, zlcnik, pankreas, obličky, slezinu. Všetko úplne v poriadku bez nálezu. Potom som absolvoval ešte Endosono pankreasu a okolitých orgánov a všetko v poriadku. Ďalej som mal robene RTG chrbtice hrudnej kde som mal v popise artroza kostoverbalnych kĺbov 1 stupeň. Trocha sa som sa dal do kľudu a cvičil a do mesiaca to prešlo. Bol klud asi 3 mesiace a teraz už druhý týždeň znova bolesti chrbtice striedavo raz v driekvovej časti raz kríze nie vždy naraz a bolesti celého brucha. Chudnúť nechudnem, jest mi chuti, stolica vyzerá tiež normálna. Neviem co už robiť. Ci ísť znova na vyšetrenia alebo si vydupat žiadanku na MR chrbtice lebo je to nepríjemná bolesť a človek má strach z rôznych chorôb.

11spido11
29. aug 2024

@mantilka môžem sa spýtať aký problém vám zistil? Dakujem
@mantilka

mantilka
29. aug 2024

@11spido11 konzumácia pokazeného jedlo, plesne a celkovo rozhádzaná mikroflóra dlhodobou nevhodnou liečbou. Presne to s čím som prišla k prvej lekárke...ale potvrdil to až 4. lekár po 4 rokoch

11spido11
31. aug 2024

@siegi môžem sa opýtať aké lieky na uvoľnenie svalov a bolesti chrbta vám pomohli?

11spido11
4. sep 2024

@mantilka a to vám Prosím akým vyšetrením zistili?