Bolesť a zatínanie čeľuste počas celého dňa

dawino888
8. jan 2021

Ahoj chcem sa spýtať pozná niekto z okolia Oravy dobrého doktora alebo zubára kto sa zaoberá problémom ako je časté a silné zatinanie čeľuste?! Vedeli by ste mi niekoho odporučiť nakoľko to je dosť nepríjemná záležitosť a ak by mi niekto aspoň vedel poradiť ako to riešiť Ďakujem

nika23t
9. jan 2021

@dawino888 odporučiť neviem, ale mala som s týmto problém. Dostala som silikónový nadstavec-inak to neviem nazvať-odliatok, to som si mala dávať na noc (ani raz som to nemala, nemohla som, šla som sa udusit...), teplé obklady, aspoň dva týždne nejesť nič tvrdé, čo námaha sanku/čeľusť, a vyradiť žuvačky. Ale ja už som mala taký stav, že ma celá strana hlavy bolela. A hlavne nezatinat zuby, nakoľko ja som to robila automaticky takmer stále... Možno ani netreba zubára, keďže mne len toto pomohlo... Na jednej strane mam celkom zničený kĺb. Musím ho "šetriť".

dawino888
autor
9. jan 2021

@nika23t veď to že ja tie zuby automaticky zatinam tiež bez udania dôvodu ! A je to také nepríjemné a to trva už dosť dlho ! A bola so niekde na vyšetrení keď vieš že máš zničený kĺb ?

nika23t
10. jan 2021

@dawino888 áno, bola som pri zubárke, pretože som si myslela, že mám nejaký zápal zuba alebo co. Ona ma poslala na rtg a tam mi vlastne ukázalo, že na jednej strane to mam ok, ale na druhej je kĺb úplne opotrebovany. Ani nie ze kĺb, ale tam nejaká časť, také ako vankúšik pod ním (prepáč, neviem tie ich termíny, píšem úplne ako decko...) Takto mi to vysvetlila. A ze je to dosť bežné v dnešnej dobe stresu, že si to hlavne mladí ľudia ani neuvedomujú, že zatinaju zuby. Ani mne to nedošlo, až kým mi to nepovedala, a som sa začala sledovať a fakt som zuby zatinala ale ze brutal silno v kuse. Tak som sa riadila jej radami a po asi dvoch týždňoch to pomaly prešlo. Už je to viac ako rok, stále sa musím sledovať, nezujem žuvačky a je to omnoho lepšie.

nika23t
10. jan 2021

@dawino888 verím, že natrafis na zubára, ktorý kvôli tomuto z Teba nevytiahne celý majetok. Lebo ak je to to, čo som mala ja, poradíš si s tým aj sama. Ale zase neviem, či to je to iste...

simca06022011
10. jan 2021

Celustny ortopéd, alebo zubár co riesi TMK. Ja som bola v Martine. Ale nie vždy oni pomôžu, mne teda okrem mrka nijak nepomohli lekári, .. Až rehabilitácie krčnej chrbtice aj TMK kĺbov, ktoré som si vybavila , magnézium, keď bolo nutné aj iné lieky keďže ja som mala. Aj strašne bolesti. Zla poloha, krčná chrbtica, podopieranie si hlavy, u mňa aj keď celý deň čumím do počítača, lebo určite zle sedím... atď... To všetko má vplyv na čeľusť, TMK.. Aj napr predkus, zle urobene výplne zubov... No viac je toho, možno ma ani všetko nenapadlo 😊 ale to zatinanie zubov ako také je podľa mňa najviac zo stresu, nervov... Zničený kĺb sa prejavuje bolesťami, pukanim, niekomu sa zvykne aj zaseknut...

dawino888
autor
11. jan 2021

@nika23t však toto že človek sám ani nevie prečo tie zuby zatina a ako hovoríš je to také silné zatinanie a dosť aj dlhe no počas celého dňa ...a občas keď človek sa ráno aj zobudí hneď začne zatinat zuby a potom ho boli celý kĺb a má aj pískanie v ušiach

dawino888
autor
11. jan 2021

@simca06022011 a ty si mala zničený kĺb ?

simca06022011
11. jan 2021

@dawino888 ano mam ho poskodeny, u mna je to kombinacia kadecoho, jednak zo zapalu, artrozy a podla vsetkeho aj urazu, ktory som pred tym ako sa toto vsetko zacalo az po tu chrbitcu. U mna to uz sem tak vyzeralo na zapal trojklanneho nervu,proste uz ma vsetko bolelo z toho. Ale tak diagnoza je velmi lahka, staci ist na MRI, vysetria a uvidis, ci je tam poskodenie, ci nie je a mas hladat ine.. ae ak ho mas poskodeny, aj tak je tam pomoc zase len taka ako som opisovala (lieky, rehabilitacie, klud,... a niekedy davaju asi aj obstreky, ale to som az tolko nestudovala)

fidorkaj
11. júl 2021

Diskusia je staršieho dáta, prosím, ako je to po u vás po dlhšej dobe. Ja sa s tým trápim štvrtý mesiac a ... ako je to u vás dlhodobo.... Ďakujem.

aknavij
4. dec 2023

@fidorkaj prosim vas , vidim, ze uz davnejsie ste pisali, pomohlo vam nieco? Momentalne s tym zapasim a je to dost neprijemne. Dakujem.