Ahojte, vedel by mi niekto pomôcť so zdravotným problémom? Včera som sa zobudila na bolesť a svrbenie pri zadku, ako to povedať, medzi polkami. Mám tam ako keby ranu, je to celé červené a bolestivé. Vedeli by ste mi pomôcť čo to môže byť, mal to už niekto z vás, aké príčiny to môže mať a čo na to pomáha? Rozmýšlala som kúpiť zinkovú masť. Je to fakt bolestivé a ešte som sa nikde s ničím podobným nestretla. Ďakujem za pomoc 🙂
@eli_66 skus imazol krempasta. Asi to je zaparene+kvasinky.
Zinkovou mastou urcite nic nepokazis. Nosit iba bavlnene pradlo a ymyvat nedrazdivym mydlom.
tak to skutocne prvy raz pocujem, ze by mal aj dospely clovek zapareninu fakt, este som sa s tym nestretla🙂 ale tiez ako prve mi napadlo, ze by som si na to dala taky ten detsky zasyp, mozno pomoze.
@bronik89 zapareninu mozes mat v kazdom veku a v kazdom zahybe na tele. Staci vlhko a teplo. Pri konecniku to este podpori pritomnost fekalnych bakterii.
môže to byť infekcia a nedajbože aby sa to rozšírilo do okolia vo forme ochorenia tinea cruris alebo podobné, treba určite vyšetrenie a natierať so lokálne s krémom canesten alebo lamisil a striekať miesta s roztokom cyteal. môže to byť hocičo treba vyhľadať lekára.
@eli_66 umyť si to, vysušiť a dat zásyp, môže to byt zaparené. Uvidíš, či sa to ukludní.